Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 21 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Bio-bibliografii: Volum colectiv al simpozionului "Documentarea in jurnalism".
  Scris la Tuesday, February 22 @ 15:02:05 CET de catre asymetria
  Distribuitor de afise
  Sub îngrijirea profesorului universitar Ilie Rad, de la Facultatea de jurnalism și comunicare a Universității clujene, a apărut un volum colectiv intitulat "Documentarea in jurnalism".


  Sub îngrijirea lui Ilie Rad a apărut un volum colectiv intitulat "Documentarea in jurnalism".
  Cartea aceasta – prima din România, dedicată problemei complexe a documentării în jurnalism ‒ reunește 24 de texte semnate de nume importante ale culturii și jurnalismului din România și nu numai. Ea se deschide cu trei conferințe de excepție, susținute de Lucia Hossu-Longin (TVR București), Renate Nimtz-Köster (Der Spiegel, Germania) și Peter Gross (University of Tennessee, SUA).
  Dacă importanța unei cărți colective este dată de valoarea celor prezenți în sumar, atunci este suficient să amintesc numele unor oameni de cultură precum Patrel Berceanu, Dan Culcer, Nicolae Manolescu, Marta Petreu, Alex Ștefănescu, Matei Vișniec sau al cunoscuților jurnaliști Nicolae Melinescu, Andrei Păunescu, Cristian Tudor Popescu, Nestor Rateș, Adriana Săftoiu, Dona Tudor, Robert Turcescu, cărora li se adaugă cadre didactice de la diverse facultăți din România: Ștefan Borbély, Ion Dur, Lucian Ionică, Viorel Nistor, Ilie Rad, Paul Schveiger, Michael Shafir, Constantin Trofin, pentru a vedea că ne aflăm în fața unei cărți de excepție.
  O lucrare dedicată documentării este cu atât mai necesară azi, când trăim într-o lume în care, cum spunea Dorin Tudoran, “marketingul face legea – spui orice, ca să vinzi marfa”, iar Ratingul (respectiv Tirajul) este noul Zeu căruia i se închină majoritatea instituțiilor de presă. De aceea caracterul polemic al cărții este unul implicit, oferind și o alternativă: ar fi bine ca mass-media din România să preia modelul german, practicat la revista Der Spiegel: “Să se renunțe mai degrabă la informație, decât să se riște o raportare falsă!”
  Volumul reunește cele mai importante comunicări susținute la cel de-al IX-lea Simpozion Național de Jurnalism, cu participare internațională, care a avut loc la Cluj-Napoca, în octombrie 2010.
            Prin conținutul textelor publicate (asociate cu 15 desene și fotografii, majoritatea aparținând artistului-grafician Könczey Elemér), volumul de față se adresează nu numai studenților la jurnalism, ci tuturor jurnaliștilor interesați de atingerea celei mai înalte performanțe în meseria pe care o practică.
  Cartea aceasta urmează volumelor anterioare apărute sub egida Catedrei de Jurnalim a UBB, singura catedra de jurnalism din România care organizează anual un simpozion național de jurnalism, tipărind lucrările la edituri de prestigiu, precum Polirom, Tritonic, Tribuna, Limes: Curente și tendințe în jurnalismul contemporan (2002), Schimbări în Europa, schimbări în mass-meda (2003), Jurnalismul cultural în actualitate (2004), Presa scrisă românească – trecut, prezent, perspective (2005), Stil și limbaj în mass-media din România (2006), Forme ale manipulării opiniei publice (2007), Limba de lemn în presǎ – ieri și azi (2008), Jurnalismul românesc din exil și diasporă (2009).
  Tema ediției din 2011 a simpozionului este Cenzura în presă – ieri și azi.


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 17

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.36 Seconds