Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

  • Home
  • Arhive
  • AutoTheme
  • AvantGo
  • Avertizari
  • Conținuturi
  • Search
  • Submit_News
  • Surveys
  • Top
  • Topics

  • Who's Online

    Exista in mod curent, 63 gazda(e) si 0 membri online.

    Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

    Cautare în labirint




    Languages

    Select Interface Language:


    Apeluri: Pentru un oras al oamenilor : Asociatia Bucuresti Secolul 21
    Scris la Monday, June 12 @ 11:02:13 CEST de catre asymetria
    Rezistenta Surse de documente si informatii curente : grupul de discutii Bucuresti - Yahoo la care puteti sa va inscrieti la adresa urmatoare pe Web <http://groups.yahoo.com/group/Bucuresti>
    Petitie care poate fi semnata on line. Harta zonei amenintate poate fi vazuta in petitie
    (Petitie-salvati-centrul-istoric-bucuresti)

    Harta zonei propusa spre protejare


    Am preluat, cu scopul unei mai bune difuzari, mesajele structurante ale unei actiuni de protest si rezistenta privind proiectele faraonice si speculative lansate de primaria capitalei României. Revista Asymetria ofera spatiu pentru dezbatere.
    Citeva comentarii redactionale:
    1. Capitala este a României si nu a primariei si cu atît mai putin a primarului Videanu.
    2. Toate actele si aprobarile privind acest proiect trebuiesc verificate de cetateni fiindca ascund acte speculative care aduc foloase unei minoritati.
    3. Presa trebuie sa se implice si sa dea seama.
    4. Presedintele României trebuie sa fi la curent, fiindca este vorba de Capitala. Vrem deci sa cunoastem pozitia acestuia pentru a sti daca este reprezentantul tuturor romanilor sau doar al unei minoritati de afaceristi.
    5. Metoda de blocaj, pina cind se va putea analiza dosarul, este trimiterea unor mailuri pe adresele deputatilor, senatorilor si presedintelui, solicitind raspuns public si privat. Li se va atrage atentia ca suntem electori si ca vom tine seama in votul nostru de atitudinea lor fata de acest proiect aberant.
    6. Toate persoanele care se implica trebuie sa indice numele lor integral si adresa. Nu se poate milita anonim.
    7. Timpul e foarte scurt.
    Daca nu noi, atunci cine?
    Daca nu acum, atunci cind?
    Curaj. Solidaritate. Dan Culcer, scriitor, ziarist, membru al grupului de discutii


    O prima etapa in realizarea acestui proiect (Asociatia 'Bucuresti
    2006) presupune rezolvarea urmatoarelor probleme:

    - Consultarea unui jurist privind intemeierea unei Asociatii Civice.
    - Deschiderea listei celor ce vor sã se implice activ: nume, adrese, felul
    in care intelege fiecare sã se implice.
    - Deschiderea Listei membrilor fondatori (minim 21)
    - Contactarea altor Asociatii cu profil asemanator.

    Exista in grupul Bucuresti cineva cu pregatire juridica? Acesta cred ca ar trebui sa fie primul pas. Apoi, la fel de important, trebuie sa stim cati suntem. Sansele de reusita descresc cu cat suntem mai putini. Gandurile drepte si frumoase nu se pot opune intereselor financiare. Deci, cati suntem in grupul celor care se opun distrugerii acestui oras? Si cati alti oameni mai pot aduce cei care sunt in grupul Bucuresti?

    Presupunand ca suntem suficient de multi incat sa ne asumam acest proiect cu sanse de reusita, pana cand el va prinde contur putem sa initiem strangerea de semnaturi pe hartie. E nevoie de un text concis al petitiei, care sa intre pe maximum o pagina - aceasta va fi prima pagina, si in continuare tabele de
    semnaturi, cu numar curent, numele persoanei, adresa, date de identificare, semnatura. Textul petitiei va fi gandit, formulat, agreat de toti cei din grup,si va fi printat in aceeasi forma de toti. Pe cat posibil, la fel si tabelele.
    Fiecare dintre noi poate strange cu usurinta zece semnaturi. Ganditi-va ce ar fi insemnat ca toti semnatarii petitiei online sa fi adus inca zece semnaturi pe langa a lor.

    Cred ca printarea machetelor de pe site ar avea un efect extrem de puternic asupra celor carora li se solicita opinia despre aceste actiuni de distrugere a Bucurestiului. Efortul financiar nu ar fi foarte mare. Petitia ar avea, deci, doua sau trei pagini: textul propriu zis o pagina, apoi imaginile realizate de dl Cristian, care aduc in fata ochilor realitatea din viitorul gandit de primarul Videanu pentru acest oras.

    Ce opinii aveti?

    Cristina



    Romania News wrote: Infiintarea "Asociatiei Bucurestenilor" - o idee foarte buna, care trebuie pusa in practic rapid.
    Ideea apartine dnei Cristina Iordache ( irina2636@yahoo.com ) si Ioana Coman (ioana_ca@yahoo.com ) precum si eu o sustin ca fiind absolut necesara... Stie cineva mai mult despre cum se poate infiinta o asociatie? Doamna Cristina Irina / Ioana puteti infiinta aceasta asociatie?


    FROM: ioana_ca@yahoo.com

    Ideea este excelenta!!! Trebuie sa ne constituim intr-un grup real, "in carne si oase", cu un statut juridic. Altfel nimic din ceea ce dorim sa facem nu se va concretiza.
    Din pacate timpul este foarte scurt. Din surse neoficiale am aflat ca vor sa inceapa santierul din Piata Revolutiei in vara aceasta. Se bazeaza pe vacante(ale oamenilor, ale institutiilor publice etc). De aceea pun si dezabaterea publica in iulie. Probabil ca va fi la sfarsitul lunii, atunci cand Bucurestiul va fi toropit de caldura si bucuresteanului de rand putin ii va pasa de "spiritul civic".(sper totusi ca aceasta informatie sa nu fie corecta).
    Asadar, daca intr-adevar dorim sa avem si un rezultat trebuie sa ne intalnim si sa discutam ce putem face practic. Nu putem vorbi la nesfarsit, avem nevoie si de niste actiuni.

    Ioana Coman


    ----- Original Message ----
    From: Romania News
    To: Bucuresti@yahoogroups.com
    Sent: Saturday, June 10, 2006 3:00:15 PM
    Subject: [Bucuresti] Este nevoie de actiunea cetatenilor si de infiintarea Asociatiei Bucurestenilor

    Doamna Cristina Iordache, totul suna foarte bine.
    Ar fi mare nevoie de propusa "Asociatia Bucuresti 2006", foarte bine ca aveti aceasta idee minunata sa infiintati aceasta asociatie (sau poate mai bine sa-i spuneti "Asociatia Bucurestenilor".
    Trebuie infiintata imediat. In cat timp credeti ca o puteti infiinta? Este ideea dvs, puteti sa va implicati dvs pentru a o infiinta? Va rog cititi pana la capat acest email... sunt multe puncte importante aici...

    Mitingul este foarte bun, insa mitingul de care spuneti pe 22 dec 2006... este undeva mult prea tardiv. Pana atunci astia incep in septembrie constructiile in Piata Revolutiei, deja se lucreaza la blocul de 13 nivele care va fi gata in Martie 2007, in mai putin de un an...

    Planul este urmatorul: trebuie oprita constructia blocului de 13 nivele al carui beneficiar este Primaria Generala a Capitalei (adica Videanu si consilierii primariei) care se construieste chiar in Piata Revolutiei, la marginea ei, chiar langa Palatul Internelor, fostul Senat al Romaniei, fostul CC si fostul palat al ministerului de interne facut de Regele Carol II.
    Daca reusim sa oprim acea lucrare, va fi primul semnal ca vom putea slava Piata Revolutiei si Centrul Istoric. Trebuie sa ne focusam pe aceasta prima batalie si SA CASTIGAM ACEASTA BATALIE CU VIDEANU !

    Deoarece este un loc istoric, un loc central, o zona protejata langa monumente arhitecturale, acel bloc trebuie sa fie obiectul unui concurs de arhitectura pentru reconstruirea Teatrului Excelsior. Nu un bloc. In nici un caz o cladire de sticla.

    Este nevoie de cetateni sa actioneze. In occident NU asociatiile hotarasc. Nu ONG-urile hotarasc. Ci cetatenii.
    Trebuie si romanii sa invete ce este aia democratie, lectie care nu le-a fost predata nici la scoala, nci in viata de zi cu zi. Romanii stiu ce este aia
    DICTATURA, DREPT INCALCAT, LEGE INCALCATA fara ca nimeni sa fie raspunzator.
    Deci romanii trebuie sa stie ce este aia democratie. Noi cei care am trait peste 6 ani in Occident putem sa explicam si romanilor ce este democratia. Nu Videanu. In nici un caz arogantul Videanu care expropiaza cetatenii pentru proiectele sale faronice, platind din banii cetatenilor, din banii de la taxe si impozite. Sau si mai rau, platind din imprumuturi facute pe zeci de ani de vor trebuiplatite de bucuresteni in urmatorii ani de zile si vor bloca proiectele viitoare.

    Am sa revin cu un email, cu cateva exemple cum se procedeaza in Canada, cum cetatenii din Vancouver au un mare cuvant de spus si ies in fata sa il spuna, nu isi cauta asociatii si organizatii sa vorbeasca pentru ei.

    Am spus, mergeti si infiintati Asociatia Bucuresti 2006, va ajuta acest lucru.
    Dar in general vorbind, nu este bine ca pentru fiecare problema sa mai creem o alta asociatie sau organizatie.
    Ce vreau sa spun: ONG-urile existente dorm. Somn usor, la fel ca si cetatenilor bucurestilor care le place sa astepte ca "altcineva", "oricine", sa iasa in fata pentru ei. Oricine sa iasa in fata sa le rezolve problemele si nemultumirile, dar nu ei. Ei cred ca sunt ocupati, de parca altii ca mine sau ca dvs, altii ca noi n-ar fi ocupati.
    Cetatenii trebuie sa inteleaga ca orasul este al lor.

    Si ca televiziunile si ziarele apartin PUTERII POLITICE. Care are interese.
    Intotdeauna puterea politica a avut interesul sa fure tot ce s-a putut fura din tara asta si acum fura terenurile centrale.
    Primaria este administratorul orasului, al parcurilor, pietelor, strazilor pe care cetatenii, pe care noi o platim din taxe.
    Statul traieste din taxe: TVA, impozit pe salarii, impozit pe venit, precum si din fonduri date de Uniunea Europeana nu pentru stat dar pentru cetatenii tarii.
    Acesti bani, precum si resursele naturale, padurile, terenurile au intrat dupa cum se vede prin buzunarele politicienilor.
    Nu s-au facut parcuri noi, locuri de joaca noi, abia se tarasc cu re-re-asfaltari, re-re-schimbri de borduri, re-re-schimbari de sine de tramvai, afacerea bordurile este a lui Videanu, la fel si afacerea gardurile.

    Deci ONG-urile NU se implica, nici asociatiile existente pentru ca ele au un "domeniu" de activitate, de fapt de ars gazul. Si multe ONG-uri sunt de fapt mana ascunsa a partidelor. De aceea nu trebuie asteptat de la asociatii si ONG-uri. V-am spus, in occident unde EXISTA democratie, democratia functioneaza altfel. Cetatenii actioneaza. Ies in strada cu pancarte, fac actiuni civice. Nu astepta pe nimeni sa le rezolve problemele.
    Daca eu inchid acest grup? Ce se vaintampla? Daca o asociatie care acum este alaturi de noi maine face o intelegere ascunsa cu Videanu? Nu putem sa lasam destinul Bucurestiului numai asociatiilor. Trebuie si noi ca cetateni sa actionam!

    Daca pentru Parcul carol cetatenii au iesit in strada, in parc si au salvat spatiul acela, parcul acela de constructia Catedralei Mantuirii care se putea face si in alta parte, daca in cazul Catedralei Catolice cetatenii au iesit in strada si lupta, acelasi lucru trebuie sa se intample cu Piata Revolutiei.

    Cati dintre voi de pe acest grup sunt de acord cu mesajul meu?

    Astept un raspuns, va rog.

    Multumesc,
    Cristian - moderator "Bucuresti"

    From: Irina I irina2636@yahoo.com
    Subject: Re: [Bucuresti] ne prezentam...

    In atentia membrilor grupului 'Bucuresti'

    In ziarul Formula As nr 721, aparut sambata 10 iunie, in pagina a treia este un interviu cu prof Peter Derer, presedintele Uniunii Arhitectilor din Romania.
    Subiectul este 'distrugerea centrului istoric al Bucurestiului'. Dl Derer isi exprima 'regretul sincer' pentru faptul ca, in 1997, si-a dat acordul pentru proiectul care prevede noi constructii in Piata Revolutiei
    "Videanu a interpretat opozitia intelectualilor la proiectele domniei sale de sistematizare drept manifestari emotionale. Greseste. (..)
    Este de notat, in context, ca actiunile hazardate ale primariei in sfera urbanisticii sunt facilitate si de inexistenta unei asociatii a bucurestenilor, dupa model occidental, si chiar dupa modelul asociatiilor de bloc de la noi, care sa analizeze si sa monitorizeze orice proiect adoptat de consiliul general.

    Doua idei se desprind: prima, extrem de importanta, ca acest concurs organizat in 1997 a ascuns un viciu de fond: nu a fost un concurs de teme privind amenajarea spatiilor 'libere' din Piata Revolutiei, ci un concurs pe o 'tema' impusa de primarie: cum sa arate constructiile pe care PMB vrea cu orice pret sa le ridice in spatiile libere din Piata Revolutiei! De ce vrea, nu e greu de inteles: probabil ca imaginea spatiilor 'libere' infurie alesii locali, care nu ar suporta sa vada acolo copaci, flori si banci - comisioanele cu multe zerouri in coada nu vin de la flori, ci de la cladiri de 30 de metri din sticla si metal. Deci, una din solicitarile bucurestenilor ar trebui sa fie refacerea acestui concurs, de aceasta data pe tema: 'amenajarea spatiilor libere' si nu 'construirea de cladiri in spatiile libere'.

    In al doilea rand, este adevarat ca nu exista o Asociatie a Bucurestenilor, care sa analizeze si sa monitorizeze orice proiect luat in discutie de Consiliul General. Din pacate, suntem romani si nu francezi. Daca eram francezi, dl Videanu nu ar mai fi avut sentimentul ca se afla pe mosia lui, unde poate face ce doreste fara a intreba pe nimeni! Primarul Bucurestiului lanseaza proiecte faraonice, din banii bucurestenilor (bugetul local si imprumuturi la banci europene pe care noi si copiii nostri le vom achita timp de zeci de ani), dar nu considera necesar sa-i intrebe pe bucuresteni care sunt nevoile reale si dorintele lor! Un oras cu sute de strazi cu pamant, fara canalizare si apa curenta, un oras fara locuri de joaca si terenuri de sport pentru copii, un oras in care s-au taiat un milion de arbori in ultimii saisprezece ani, un oras in care parcurile sunt distruse cu iresponsabilitate si suprafata verde pe cap de locuitor este cea mai redusa din Europa... Un oras plin de gropi, cu transportul in comun la pamant, cu infrastructura de apa si canal 'terminata' in proportie de mai mult de 50%, un oras in care mai exista doar cateva piete in care sa poata fi cumparate produse proaspete, un oras ce detine un loc fruntas in topul celor mai poluate orase din Europa... In acest oras bucurestenii nu au nevoie sa cheltuiasca miliarde de dolari pentru Esplanade, blocuri de metal si sticla in Piata Revolutiei si langa Catedrala Sfantul Iosif, retele de fibra optica, asfaltari ale bulevardelor de abia asfaltate...
    Primarul Videanu a declarat ca nu are nevoie sa consulte bucurestenii, deoarece prin insasi alegerea lui a primit mandatul sa-si realizeze proiectele! Uita ca a fost ales cu doar 10% din numarul total al alegatorilor din Bucuresti, uita ca nu din banii firmei sale vrea sa-si realizeze proiectele faraonice, ci din banii bucurestenilor pe care ii trateaza cu sfidare si dispret! Uita ca Piata Revolutiei are o incarcatura istorica si emotionala
    deosebita, uita ca Legea Monumentelor Istorice nu permite constructia la mai putin de 100 de metri de monumentul istoric, uita ca bucurestenii au nevoie de spatii libere frumoase, semnificative, nu de cladiri inghesuite intr-un oras si asa mult prea incarcat! De fapt nu uita, ci refuza sa-si aminteasca.
    Declaratiile sale recente sfideaza bucurestenii care vor achita nota de plata a proiectelor sale grandioase, cu care spune ca vrea sa ramana in istorie.
    Proiectele sale vor distruge ceea ce nici Ceausescu n-a indraznit sa atinga.
    Intrebarea care se pune este: ii vor aminti bucurestenii ca orasul este al lor, si nu al sau? Ca este ales pentru a-l administra, nu pentru a-l distruge?
    Ca are obligatia de a-i consulta pe cei ai caror bani ii cheltuieste? Ca are obligatia de a actiona pentru o calitate mai buna a vietii bucurestenilor si pentru interesele acestora? Ce interes au bucurestenii sa se construiasca doua blocuri kitsch in spatiul public emblematic al Pietei Revolutiei, blocuri care vor distruge ambianta clasica, inalt estetica, a Pietei, datorata exclusiv cladirilor Ateneului, a Muzeului de Arta, a Bisericii Elefterie, a Bibliotecii Universitare? Ce interes au bucurestenii sa se construiasca blocul kitsch care va acoperi maiestuoasa Catedrala Sfantul Iosif? Ce interes au bucurestenii sa dispara cele o mie o suta de nume, sapate in marmura, ale celor care au murit pentru libertate, din Piata Revolutiei, iar in locul lor sa se ridice un bloc de galerii comerciale? Ce interes au bucurestenii sa vada cum alesii locali isi primesc salariile pentru a se ocupa de constructia unor Esplanade de birouri si apartamente de lux, cand mii de tineri nu pot visa la o casa a lor, pentru a-si intemeia o familie?

    Intrebarea trista este: unde sunt sutele de mii de bucuresteni care au iesit in 22 decembrie 1989 in Piata Revolutiei, si i-au strigat lui Ceausescu adevarul in fata? Vor iesi ei sa-si apere Piata?

    Dar pentru a reveni in 'concret', iata cateva idei care cred ca ar putea fi de ajutor:
    1. Constituirea unui 'nucleu', al unui grup de oameni care sa se intalneasca fata in fata, sa discute, sa hotarasca pe ce directii se porneste, sa infiinteze Asociatia 'Bucuresti 2006', in al carei statut sa fie prevazute actiuni comunitare privind protejarea patrimoniului istoric al Bucurestiului, precum si actiuni pentru marirea rolului vointei comunitare in luarea deciziilor ce privesc orasul in care locuim. Asociatia 'Bucuresti 2006' ar putea avea drept motto: "A sosit timpul sa ne luam orasul inapoi!"
    Aceasta Asociatie va comunica prin reprezentanti cu autoritatile. Directii principale de actiune, in urma studierii lacunelor legislative aflate in proiectele Primariei, ar putea fi urmatoarele:

    2. Actionarea in justitie, atat in numele Asociatiei, cat si in numele fiecarui membru al Asociatiei, succesiv, pentru ca actiunea in justitie sa blocheze pe termen mai lung intrarea in executie a proiectelor primariei.

    3. Sesizarea, printr-un memoriu, a ilegalitatilor continute in deciziile Primarului General, memoriu adresat Prefectului Capitalei, in ale carui atributii intra controlul si blocarea actiunilor Primarului General.

    4. Asociatia, prin reprezentantii ei, va comunica, in urma unor intalniri organizate ori a unei scrisori deschise, cu fiecare membru al Consiliului Municipal, cu liderii principalelor partide pe care ii reprezinta Consilierii, cu Presedintele Statului, a carui influenta politica poate determina modificarea politicii Primarului General, membru al PD, precum si cu Presedintele Partidului Democrat, al carui membru este Primarul General. Cu acest prilej, vor fi evidentiate riscurile pe care mentinerea deciziilor (nepopulare si impotriva intereselor cetatenilor Bucurestiului) le poate aduce reputatiei partidelor respective, inclusiv exprimarea unui vot negativ la adresa lor, la urmatoarele alegeri.

    5. Intalniri cu reprezentantii Uniunii Europene si UNESCO la Bucuresti, pentru a sesiza felul neeuropean in care autoritatile locale isi impun vointa si interesul impotriva vointei si interesului cetatenilor din Bucuresti. La aceste intalniri se vor depune memorii de protest, sustinute de liste de semnaturi pe hartie, cu date personale de identificare ale semnatarilor.
    Chiar inainte de a se infiinta Asociatia, se poate demara strangerea de semnaturi impotriva constructiei blocurilor din Piata Revolutiei si de langa Catedrala Sfantul Iosif. Petitia online este o idee foarte buna, dar un memoriu depus la Delegatia Comisiei Europene in Romania trebuie sa fie sustinut de semnaturi si date de identificare ale semnatarilor. Fiecare dintre cei care au semnat poate aduna usor cel putin zece semnaturi pe o foaie de hartie. Astfel, o mie de semnaturi se transforma in zece mii. Un memoriu de protest sustinut de zece mii de semnaturi, depus oficial la reprezentantii Uniunii Europene in Romania, precum si la cei care au putere de decizie in Statul Roman, va fi dificil de ignorat.

    6. Trimiterea acestor memorii de protest inspre presa internationala.

    7. Asociatia 'Bucuresti 2006' va deschide posibilitatea bucurestenilor sa adere la actiunile ei, atat prin actiuni directe prin strangerea de adeziuni in Piata Revolutiei, Piata Romana, Piata Universitatii (triunghiul in care Revolutia s-a desfasurat in Bucuresti), cat si prin alte mijloace: internet, posta etc., pentru ca locuitorii Bucurestiului sa poata cunoaste activitatile Asociatiei si sa le poata sprijini.

    8. Organizarea unor mitinguri de protest in Piata Revolutiei din Bucuresti, care vor culmina cu o mare intalnire cetateaneasca in 22 decembrie 2006.

    Aparitia acestei organizatii de autoritate morala poate consolida sistemul ONG-urilor din Romania, pe principiul "Mai putin stat, mai multa societate".

    Apreciez ca acest proiect este minimal, si nu maximal. El are insa nevoie de implicare. Traim cu totii sentimente de revolta, de neputinta, comunicam intre noi si le impartasim, insa fara a ne implica in realitate nu vom putea schimba nimic.

    Eu sunt dispusa sa-mi asum intrarea in constructia unui astfel de proiect, alaturi de cei care gandesc la fel si vor dori s-o faca. Poate ca numai astfel vom putea vorbi despre nasterea spiritului comunitar si in Romania.

    In asteptarea opiniilor dumneavoastra,

    Cristina Iordache
    Associated Topics

    Apeluri. Societatea civilaRevoltaSocietatea de mâine


    Asymetria si Dan Culcer va recomanda





    Enciclopedia României

    Blogul ideologic. Titus Filipaș

    Ioan Roșca
    Contrarevoluția din România. O cercetare

    Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

    Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

    Revista Verso



    Geovisite

    Revista NordLitera

    Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

    Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
    Etimologii. Resurse lingvistice

    Azi

    Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

    Societatea de maine

    Daca nu acum, atunci cînd?
    Daca nu noi, atunci cine?

    S'inscrire a Societatea de maine
    Intrati in Societatea de maine
    Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
    Inscriere : fr.groups.yahoo.com
    Se dedica profesorului Mircea Zaciu

    Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
    Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
    Nicolae Iorga

    Sondaje

    Descrierea situatiei din România

    este exactã
    nu este exactã
    este exageratã
    este falsã
    este exactã dar nu propune soluții
    este exactã dar nu existã solu&#



    Rezultate | Chestionar

    Voturi 21

    Identificare

    Nickname

    Parola

    Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.




    copyright Dan Culcer 2008
    Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
    «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
    Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.52 Seconds