Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 31 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Anunturi: 27 Martie 1918, Basarabia s-a unit cu tara. Romania Intregita.
  Scris la Thursday, March 24 @ 19:33:00 CET de catre asymetria
  Apeluri. Societatea civila

  Proiecte încremenite sau căi spre viitor

  Primim la redacție spre difuzare un anunț din Canada. În ziua de 27 Martie 2011, in California, membrii comunitatii romanesti vor comemora semnarea Hotararii istorice a Sfatului Tarii de la Chisinau, prin care la 27 Martie 1918, Basarabia s-a unit cu tara deschizand drumul infaptuirii Romaniei Intregite.

  In ce ne privește, cu titlu strict personal, considerăm că revenirea Basarabiei în cadrul statului român, prin corectarea efectelor Pactului Hitler-Stalin, este doar o etapă spre realizarea unei federații a Europei centrale și de est, până la Caucaz, excluzând imperiul rus, incluzând țările mici și mijlocii de la est de Viena, al căror interes colectiv este să se constituie într-o uniune a egalilor, pentru a rezista presiunilor demografice externe, pentru a rezista și răspunde activ la uniformizarea anti-identitară impusă de globalizare și de restaurația violentă a capitalismului ultra-liberal, pentru a evita efectele distructive ale reînvierii conflictelor etnice manipulate și stârnite de politicile imperiale care au știut mereu să practice tacticile și strategiile lui Divide et impera.
  În fine, pentru ca să putem construi o uniune de republici în care nimeni să nu poate pretinde la roluri imperiale, indiferent de trecuturile la care se referă.

  Dan Culcer


  Avem placerea sa va anuntam ca in ziua de 27 Martie 2011, in California, membrii comunitatii romanesti vor comemora semnarea Hotararii istorice a Sfatului Tarii de la Chisinau, prin care la 27 Martie 1918, Basarabia s-a unit cu tara deschizand drumul infaptuirii Romaniei Intregite.
  Motivatia care i-a insufletit pe reprezentantii basarabenilor a fost:
  “… in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, […], de azi inainte si pentru totdeauna, (Basarabia)se uneste cu mama sa Romania”.
   
  In cadrul manifestarii se va da citirii Rezolutia care urmeaza, dupa care va fi supusa aprobarii Adunarii.
  Cei care se simt solidari cu continutul acestei Rezolutii,, cei care cred ca este momentul ca toata suflarea romaneasca are obligatia morala de a reinvia odata pentru totdeauna actul istoric de acum 93 de ani, sunt indemnati sa o semneze si sa o promoveze, fie ca sunt persoane particulare, organizatii, reprezentanti ai mass-media sau chiar politicieni.

   
  Rezolutia societatii romanesti citita si aprobata la 27 Martie 2011 cu ocazia celebrarii zilei de 27 Martie 1918
   
  Ca membrii ai societatii romanesti globale, semnatarii acestei Rezolutii,
   
  Comemorand cu adanca piosenie si mandrie patriotica actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite;

   
  Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutului, ale clasei politice cat si ale societatii civile:
   
  -          Tinem sa aducem omagiul nostru celor 86 de romani basarabeni care prin semnaturile lor au devenit adevarati parinti fondatori ai Romaniei Intregite.

  -          Solicitam societatii civile romanesti ca impreuna cu mass-media de pe amandoua malurile Prutului sa inceapa o campanie sustinuta pentru educarea populatiei si constientizarea necesitatii reunificarii tarii.

  -          Prin activarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, cerem
  viitorilor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni sa aiba in agenda lor ca prioritate absoluta sustinerea eforturilor pentru readucerea Basarabiei in cadrul Romaniei Reintregite.
  -          Cerem Presedintiei, Parlamentului, Guvernului Romaniei, partidelor politice sa-si separe mesajul national de limbajul ideologic si sa adopte o pozitie comuna si unitara in problema nationala in concordanta cu idealurile unitatii nationale si ale statului unitar Roman a carui infaptuire este oficial recunoscuta prin declararea zilei de 1 Decembrie, ca Ziua Nationala a Romaniei.
  -          Cerem organismelor statului roman sa intreprinda masuri concrete politice si diplomatice pentru a sensibiliza opinia publica internationala, institutiile Uniunii Europene si celelalte state, asupra dorintei poporului roman pentru reunificare printr-un process asemanator celui prin care cele doua foste state germane au devenit un singur stat.
  -          Consideram ca cele doua guverne de la Bucuresti si Chisinau au datoria morala de a-si armoniza politica externa in directia  reprezentarii comune a unei politici nationale care sa conduca la o tranzitie fara sincope spre integrarea Basarabiei in Romania si prin aceasta populatia Basarabiei sa obtina de drept cetatenia Uniunii Europene
  -          Cerem ca PL- Basarabia si PNL-Basarabia ca forte politice
  pro-romanesti si pro-unioniste sa gaseasca modalitatea ca in cel mai scurt timp sa se uneasca pentru a constitui o forta credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia.
   
  P.S. Odata aprobata, Rezolutia va deveni document oficial ce va fi trimis Presedintiei, Parlamentului si celorlalte organisme ale statului roman, precum si partidelor politice de pe cele doua maluri ale Prutului.
  Va rugam sa trimiteti semnaturile sub forma: nume, oras, tara, email(optional) fie direct pe grupurile si forumurile care redifuzeaza acest document, fie mijloacelor de mass-media care-l preiau, fie la una din urmatoarele adrese de email:
  m.popescu@sbcglobal.net
  nicupopa@aol.com

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 17

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.30 Seconds