Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 36 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Petitie a asociatiilor de proprietari deposedati abuziv in perioada 1945-1989.
  Scris la Tuesday, April 12 @ 18:05:10 CEST de catre asymetria
  Apeluri. Societatea civila Petitie a asociațiilor de proprietari deposedați abuziv în perioada 1945-1989.
  1. Intrati pe situl www.petitieonline.ro/petitie-p44218046.html
  2. Cititi petitia:"Petitie a asociațiilor de proprietari deposedați abuziv în perioada 1945-1989"..
  3. Sub titlul petitiei veti gasi rubrica in albastru "semneaza petitia".  Dupa un click pe rubrica veti gasi instructiunile pentru semnare. Va trebui sa completati un formular cu numele (intreg sau o prescurtare/un pseudonim) , adresa de Email (de 2 ori), orasul, tara.
   Apoi expediati formularul
  4. Veti primi pe emailul indicat un Link si un cod, prin care validati semnatura.
  5. Dupa validare primiti mesajul semnatura Dvs. a fost validata cu succes
  Multumim, in numele proprietarilor deposedati abuziv.
   
  APP
  6 Aprilie 2011

  Petitie a asociațiilor de proprietari deposedați abuziv în perioada 1945-1989.

  Prin decizia pilot Maria Atanasiu c. Romaniei, CEDO a solicitat statului roman să modifice le-gislația de restituire și procedurile de lucru, în așa fel încât proprietarii deposedați sa-și repri-mească bunurile confiscate sau despăgubirile cuvenite, într-un interval de timp „rezonabil“.
  Asociațiilorde proprietari deposedați, solicită ca, la elaborarea legii de restituire și a procedurilor de lucru, să se respecte următoarele principii:

  1. Aplicarea cu prioritate a restituirii în natura sau prin echivalent, cu imobile/ terenuri de valoare egală, întrucât acest mod de rezolvare este cel mai economic pentru buget si pentru contribuabil. Urmatoarele acțiuni ar trebui impuse, ca prime urgențe, cu termene bine precizate:
  finalizarea într-o primă etapă, a a tuturor dosarelor la nivelul autorităților locale, ținând seama de cele de mai sus. Numai într-o ultimă instanță se vor propune despăgubiri prin echivalent (bani, acțiuni, obligațiuni) , degrevându-se astfel bugetul.
  în acest scop este necesară evidențierea la nivelul întregii țări, a notificărilor rezolvabile prin restituire în natură, precum și inventarierea terenurilor/a imobilelor disponibile pentru compensări îin echivalent

  2.. Respectarea articolelor 16 alin. 1,2; 20 și 44 din Constituția Românei., precum și a articolelor 6 și 1 din Protocolul 1 al Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale

  3. Respingem orice formă de discriminare a persoanelor îndreptățite, precum:
  plafonarea valorii despăgubirilor sau diminuarea acestora față de valoarea de piață. Aceasta ar conduce la discriminarea proprietarilor deposedați ale caror dosare nu au fost încă rezolvate, în raport cu proprietarii deja despăgubiți, în raport cu: proprietarii expropriați pentru cauza de utilitate publică și înfine și în raport cu țchiriașii-cumpărători, ale caror contracte au fost anulate în jusțitie O plafonare ar conduce la desființarea cu efect retroactiv a unui drept câsștigat și la violarea principiului stabilității raporturilor juridice.
  respingerea cererilor fostilor cetățeni români, cetățeni ai UE și moștenitori ai unor cetățeni români, sub pretextul ca nu mai sunt actualmente cetățeni români.

  4..Intocmirea unui plan de măsuri clare si univoce, cu rezultate controlabile, cu activități, termene și responsabilități bine definite, care să fie raportate periodic autorităților europene. Vor fi precizate termenele pânăla care vor fi rezolvate dosarele la nivelul autorităților locale, respectiv cele pana la care vor fi restituite bunurile respectiv acordate despagubirile prin echivalent. Intreaga actiune de restituire/compensare sa fie incheiata pana la 31.12.2014.

  Planul va stabili sanctiuni precise impotriva institutiilor abilitate sau a functionarilor responsabili care tergiverseaza acest proces, de ex. prin neexecutarea unor sentinte definitive si irevocabile, sau prin redirecționarea unor dosare validate de la o institutie la alta, sub pretextul unor reverificari redundante.
  5. Admiterea rezolvarii revendicarilor în baza Codului Civil Roman, prin complete de judecata specializate. Acestea vor putea evalua si solutiona, la cererea persoanelor indreptatite, si dosarele in care restituirea nu este posibila decat prin echivalent, cererile fiind scutite de plata taxei de timbru.

  6. Executarea fara intarziere a sentintelor definitive si irevocabile. In cazul acordarii prin instanta, la cererea institutiei publice, a unui termen de gratie, acesta sa fie limitat la max 6 luni, iar esalonarea platii sa fie admisa numai cu acceptul persoanei indreptatite.. Cerem de asemeneaanularea tuturor reglementarilor care ar prelungi termenul de achitare a datoriilor statului fata de proprietari, fara acordul acestora, precum de ex. pct. D din proiectul OUG nr. 4 din 2011

  7  Acordarea unui nou termen de 6 luni pentru depunerea notificarilor, pentru persoane care, din motive obiective, nu le-au putut depune la termen
   
  8. Intrucat posibilitatile de acordare de actiuni la Fondul Proprietatea sunt in mare parte epuizate, sa se prevada noi solutii de despagubire, la optiunea persoanei indreptatite, precum: emiterea unor titluri garantate de stat, cu dobanda echivalenta cu cea a obligatiilor emise de BNR

  9. Transparenta totala a stadiului rezolvarii notificarilor. Portalele institutiilor statului implicate (ANRP, AVAS, autoritati locale) vor comunica petentilor stadiul la zi al rezolvarii dosarului lor, eventuale acte lipsa, durata pana la rezolarea lor, numarul de dosare sau decizii rezolvate/nerezolvate, precum si termenele la care acestea vor fi rezolvate.

  10. Consultarea asociatiilor de proprietari deposedati la formularea cadrului legislativ si a procedurilor de lucru.


  Asociația pentru Proprietatea Privată APP
Asociatia Franceza pentru Apararea Dreptului de Proprietate in Romania
  Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat APDAS
  Asociatia Persoanelor Deposedate Abuziv si a Fostilor Deportati Refugiati din Romania APDAFDR
  Interessenvertretung Restitution in Rumänien ResRo   

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 17

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.27 Seconds