Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 13 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  SALUT - Suntem Acasa in Locul Unde Traim!, un nou proiect marca ICAR
  Scris la Friday, September 11 @ 18:46:45 CEST de catre asymetria
  Societatea de mâine Cititor scrie "Cati dintre noi stiu secretele lipiei libaneze? Cati stim ce legende ascunde portul sariului la femeile din India? Oare am putea face diferenta intre motivele traditionale siriene si cele turcesti?
  De vreme ce in Romania ar putea ajunge, in lunile urmatoare, circa 2.000 de migranti noi, relocati din alte state europene, imbunatatirea politicilor de integrare a migrantilor devine o necesitate. Barometrul integrarii imigrantilor 2015 arata ca, in general, romanii sunt primitori cu strainii, dar sunt putin informati cu privire la numarul acestora, tarile din care provin, obiceiurile ori cultura lor.


  Fundatia ICAR, organizatie cu vasta expertiza in lucrul cu migrantii, si Muzeul National al Taranului Roman au lansat pe 27 iulie 2015 un proiect prin care vor construi noi punti de cunoastere intre romani si migrantii care traiesc in Romania. Proiectul SALUT – Suntem Acasa in Locul Unde Traim incearca sa sparga bariere de cunoastere si prejudecata si sa aduca impreuna cele doua grupuri in jurul unor valori comune precum toleranta si intelegerea multiculturala, respectarea drepturilor omului, echitate si nediscriminare. Observand, cunoscand si gustand din traditiile si manifestarile culturale ale altor popoare, romanii vor putea descoperi valorile si frumusetile lumii acestora, dincolo de stereotipuri.

  Ce isi propune proiectul?

  Proiectul urmareste, pe de o parte, sensibilizarea publicului larg cu privire la problematica azilului si a migratiei, iar pe de alta parte, promovarea incluziunii sociale a migrantilor si a intelegerii multiculturale intre romani si migranti, prin incurajararea participarii active a acestora la activitati multiculturale.In cadrul proiectului, vor fi organizate proiectii de filme artistice si documentare cu si despre migranti, un targ multicultural, trei ateliere de mestesuguri cu specific, sustinute de migranti, si un concurs de presa pe teme legate de migratie, cu premii in valoare de 2.200 de euro.

  Despre Fundatia ICAR

  Fundația ICAR acordă gratuit, de peste 20 de ani, servicii medicale, psihologice, sociale și consiliere juridică victimelor torturii, relelor tratamente și încălcării drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt foști deținuți politici, refugiați, solicitanți de azil, migranți fără documente și alți migranți. Prin acordarea de servicii gratuite pentru grupuri vulnerabile, persoane marginalizate, victime ale incalcarilor flagrante ale drepturilor omului, Fundatia ICAR contribuie la consolidarea democratiei. 
  "

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.36 Seconds