Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 19 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Jurnal: Vasile Rășcanu. România : cea mai mare suprafață cultivată cu produse modifica
  Scris la Tuesday, September 12 @ 09:33:30 CEST de catre asymetria
  Rezistenta
  Ne batem joc de agricultura ? Suntem voalat, mai mult sau mai puțin ,obligați din motive politice stupide ?


  Cea mai mare suprafață cultivată cu produse modificate genetic… în România !

  ″…demența politicii globale care distruge agricultura naturală″
  Jean Ziegler, raportor special, ONU
  Aceasta stare de fapt nu este o concluzie a unui institut de specialitate românesc, cum ar fi fost normal, ci concluzia experților GREENPEACE !
  Cum , totuși, nu suntem încă o populație de tip sudanez , credem noi, OPC-ul ar fi trebuit să mediatizeze această situație și, mai ales, consecințele acesteia.Nu, alții, un regizor austriac, Erwin Wagenhofer, realizează un documentar cu filmări în Austria, Spania ,Franța, Brazilia și România , intitulat decent ″ We feed the world″ (Noi hrănim lumea ). Ne batem joc de agricultura ? Suntem voalat, mai mult sau mai puțin ,obligați din motive politice stupide ?
  Nu încape îndoială, atâta timp cât tăranii intervievati de regizor fugeau din fața camerei de luat vederi sau , fără să fie filmați, criticau vehement structurile europene , adică prețurile impuse și presiunile distribuitorilor ! Ajunsese regizorul austriac să se întrebe dacă țăranul, din care toți ne tragem, nu va dispărea în România. Eaxagerăm , batem câmpii , ei bine , vă oferim un citat al fostului director de producție al concernului Pioneer Hi-Bred International Inc., probabil Karl Ottroch (principiul fundamental al concernului : art. 3.promovăm produsele în mod susținut, respectând în totalitate principiile de piață ), actualmente cu afaceri pe picior mare prin Ungaria, care ne-o spune sincer și dezinvolt : ″ We fucked up the West and now we΄ re coming to Romania, we will fuck up all the agriculture here″ ! Sigur, voi încerca să fac o traducere liberă …de murdării: ″ Am terminat Occidentul, acum venim și în România să facem același lucru″ . I se permite ? Vom fi în UE, de ce nu ? S-a putut și acolo , se poate oriunde ! Revoltător, e puțin spus !
  Dacă țăranul nostru, nu bișnițarii piețelor, este , în timp, pe cale de dispariție, ținând cont de condițiile actuale si de improbabilitatea unei legislații adecvate, mai flexibilă (de ce nu ?) celei europene în domeniu , după cum remarcă politologul Jean Ziegler, care vor fi cauzele acestei ,la prima vedere, inimaginabile situații ? Unde vor vinde plantele modificate genetic (OMG) , mai ales că la vârf există și o sensibilitate politică ?! Cui prodest ? Nu mai puțin de 140.000 ha au fost cultivate cu soia modificată genetic 90 la sută fără posibilitatea niciunui control sau monitorizare, ceea ce face imposibilă armonizarea legislației autohtone cu cea europeana,este doar un singur caz, deci exporturile agricole românești vor fi interzise pe piața europeană. Ministerul Agriculturii este cat se poate de expeditiv în această privință , acest tip de soia nu este aprobat pentru cultivare de la 1 ianuarie 2007 , ca și unele soiuri de cartofi și de pruni , și câte vor mai fi, etichetate ca ilegale !
  Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Reprezentanților, Bob Goodlatte , sigur , e vorba de SUA , nu a ratat ocazia de a ne asigura că ″ piața produselor din carne și alte alimente cu SUA va rămâne deschisă, deoarece noi întâmpinăm unele dificultăți cu instituțiile europene pe acest segment″ . Cu ce bani , cine va avea acces la aceste alimente , e o problema minoră ! Credem că , dacă ni se va permite să cultivăm păpușoi și să nu existe mutații genetice la corcoduși , tot la ciorba moromețiană ajungem ! Suntem și noi , oare, afectați genetic ? Nu, domnilor, lucizi și ″populiști″ , nu- i așa ? Un ziar central , nici pe departe un tabloid afirma : în filmul de 96 de minute, autorul, un om care cunoaște indeaproape România, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul că agricultura autohtonă o să fie complet distrusă de politicile de globalizare, care ascund de fapt interese economice meschine.

  Vasile Rășcanu


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 16

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.25 Seconds