Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 45 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Semnaturi: Procesul comunismului. Semnatari. Apel inițiat de Sorin Ilieșiu.
  Scris la Thursday, May 11 @ 23:39:35 CEST de catre asymetria
  Noduri si retele APEL CATRE PRESEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BASESCU
  Apel initiat de Sorin Iliesiu

  La 16 ani de la Proclamatia de la Timisoara care a consacrat idealurile anticomuniste ale revolutiei române din decembrie 1989, va solicitam în mod ferm sa condamnati regimul comunist din România ca nelegitim si criminal printr-o declaratie solemna în fata camerelor reunite ale Parlamentului. Aceasta solicitare a fost exprimata de societatea civila înca din 1990 si este în consens cu Rezolutia 1481 adoptata la data de 25 ianuarie 2006 de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei privind necesitatea condamnarii crimelor comise de regimurile comuniste totalitare. Aceste crime trebuie condamnate nu doar pentru a raspunde unei recomandari a Consiliului Europei, ci pentru a raspunde vointei poporului român manifestata înca din primele ore ale revolutiei anticomuniste. Începând din 1990, condamnarea comunismului de catre societatea civila s-a concretizat într-un volum urias de marturii si documente: mii de studii si sinteze ale istoricilor, mii de carti de marturii, sute de filme documentare cu marturii filmate, zeci de mii de ore cu înregistrari audio, nenumarate materiale publicate în ziare, reviste si în spatiul internet. Dupa 1990, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România a denuntat crimele Securitatii prin actiuni în justitie, a initiat proiectele Legii deconspirarii Securitatii (1993) si Legii lustratiei (1994), înaltând totodata pe întreg cuprinsul tarii monumente închinate memoriei victimelor. Mentionam ca România este prima tara în care exista, creat de Academia Civica, un Memorial al Victimelor Comunismului, înfiintat la Sighet în 1994, luat sub egida sa de Consiliul Europei si declarat de Parlamentul Romaniei ansamblu de interes national. În 1998 Consiliul Europei îl considera printre primele trei locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Franta.
  Fostele tari comuniste care astazi fac parte din Uniunea Europeana, au condamnat de mult caracterul nelegitim si criminal al comunismului în tarile lor. România a suportat un regim politic de o criminalitate extrema. Raportat la numarul populatiei tara noastra a avut cel mai mare numar de victime supuse exterminarii. În toate fostele tari comuniste regimul totalitar a cazut fara victime sau aproape fara victime, în timp ce în România populatia neînarmata si pasnica a fost masacrata: peste 1200 de morti si peste 4000 de raniti. În mod firesc, România ar fi trebuit sa fie prima tara care sa condamne oficial crimele comunismului. Pâna în prezent acest lucru nu s-a întâmplat. Nu a fost posibila adevarata reforma morala a României.
  În timpul comunismului au fost încalcate în mod flagrant si programatic aproape toate drepturilor omului, cu toate ca statul s-a angajat sa respecte Declaratia Universala a Drepturilor Omului odata cu admiterea României în Organizatia Natiunilor Unite (1955).
  Condamnarea oficiala a crimelor comunismului trebuie facuta cât mai curând posibil, ideal la data de 22 Aprilie, când aniversam începutul manifestatiei anticomuniste din Piata Universitatii, cel mai lung miting anticomunist din istorie (52 de zile si de nopti fara întrerupere). Condamnarea criminalitatii comunismului trebuie facuta odata cu prezentarea principalelor crime comise de acesta. Este incredibil ca au fost posibile orori atât de multe si atât de mari. Multe dintre ele ne-au fost ascunse. Altele le-am trait, dar le-am cunoscut doar partial. Majoritatea românilor nu stiu decât foarte putin despre acestea. Cei tineri nu stiu nimic sau aproape nimic.
  Cerem de asemenea instituirea unei Zile nationale de comemorare a victimelor comunismului din România.
  Apreciem ca deosebit de necesara decizia guvernului de înfiintare a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România. Consideram binevenita propunerea recenta a ministrului de externe pentru organizarea în România a unei conferinte internationale pe tema crimelor comise în numele ideologiei comunismului. Mentionam în acest context afirmatia presedintelui Statelor Unite, George W. Bush, referitoare la impunerea fortata a comunismului: “Acordul de la Yalta a continuat traditia nedreapta a celui de la München si a pactului Ribbentrop-Molotov. Înca o data, când au negociat marile puteri, libertatea natiunilor mici a fost oarecum neglijabila. Totusi, aceasta încercare de a sacrifica libertatea de dragul stabilitatii a lasat un întreg continent divizat si instabil. Captivitatea a milioane de oameni din Europa Centrala si de Est va ramâne în memorie ca una dintre cele mai mari nedreptati ale istoriei" (Riga, 7 Mai 2005).
  Condamnând criminalitatea regimului comunist veti dovedi ca aveti vointa politica de a face un act de dreptate istorica, premisa a reconcilierii nationale, asa cum cere din 1990 societatea civila.

  Bucuresti, 10 Martie 2006

  Semnatari pîna la 20 aprilie 2006 : 718 semnatari în nume propriu.

  Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timisoara, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Fundatia Academia Civica, Asociatia Pro Democratia, Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie 1989, Blocul National al Revolutionarilor - Decembrie 1989 (134 de organizatii de revolutionari), Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania, Fundatia Icar, Federatia Româna a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti (10 organizatii), Asociatia Revolutionarilor fara Privilegii, Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Memorialul Revolutiei -Timisoara, Asociatia 15 Noiembrie 1987 - Brasov, Fundatia Memoria, Fundatia "Timisoara '89", Fundatia „Gheorghe Ursu“, Liga Pro Europa, Societatea Academica Româna, APADOR–CH, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului în România, Liga pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia Ziaristilor Independenti din România, Fundatia Aspera, Liga Româna de Presa, Institutul Român de Istorie Recenta, Solidaritatea Universitara, Centrul PEN Român si Centrul PEN din Rep.Moldova (filiale ale Organizatiei mondiale a scriitorilor), Asociatia culturala "Pro Basarabia si Bucovina", Atelierul Civic Ariergarda-Timisoara, Seniorii ligilor studentesti-Piata Universitatii 1990, Fundatia Culturala ''Secolul 21'', Fundatia Româna pentru Democratie, Asociatia pentru Educatie Civica, Actiunea pentru Apararea Drepturilor Omului, Fundatia “România Mileniului 3”, Fundatia Culturala Timpul – Iasi, Asociatia Generala a Românilor Uniti Greco-Catolici, Confederatia Nationala Sindicala “CARTEL ALFA” (circa 1.000.000 membri), Federatia Sindicala “SOLIDARITATEA – Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din România (peste 10.000 membri), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.


  Semnaturi în nume personal :

  Monica Lovinescu
  Virgil Ierunca

  Fosti detinuti politici (precum si anii de condamnare):

  Preot Gheorghe Calciu Dumitreasa, 21 ani (SUA).
  Constantin Ticu Dumitrescu, 23 ani, - presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România
  Anastasia Iorgulescu, munca silnica pe viata
  Aurora Ille Dumitrescu, 6 ani
  Ileana Samoilã, 8 ani
  Ecaterina Niculescu, 2 ani
  Cristache Stefãnescu, 20 ani
  Dan Ottulescu, 10 ani
  Gheorghe Mihai Stefãnescu, 10 ani
  Florian Dumitrescu, 25 ani
  George Ipate, 3 ani
  Emil Mihãilescu, 5 ani
  Charles Kercea, 7 ani
  Silvestru Fociuc, 3 ani
  Traian Luscan, 10 ani
  Paul Dumitrescu, 2 ani
  Mihai Marin, 8 ani
  Constantin Rãducanu, 7 ani
  Miltiade Ionescu, 15 ani
  Dumitru Mosoiu, 4 ani
  Ion Varlam, 8 ani
  Anatol Maleanu, 18 ani
  Cristinel Dumitrescu, 14 ani

  Gabriela Adamesteanu, scriitor, redactor sef “Bucurestiul Cultural”
  Florin Abraham, cercetator stiintific, Bucuresti
  Lucia Albinescu, ing., membru - Senatul Aliantei Civice
  Melania Alexandrescu, dr., Bucuresti
  Petre Alexandrescu, membru - Senatul Aliantei Civice
  Vlad Alexandrescu, conf.univ., Universitatea din Bucuresti.
  Petre Alexandru, prof.univ., Univ.Transilvania, Brasov
  Radu F. Alexandru, scriitor
  Cristina Alexe, avocat Baroul Bucuresti, doctorand Universitatea Bucuresti
  Stefan Alexiu, ing., Los Angeles, SUA
  Dragos Paul Aligica, George Mason University, Hudson Institute, SUA
  Nicolae Almãjan, Presedinte, Asociatia Culturala "Semenicul", Sydney, Australia
  Sanda Amarandei, artist plastic
  Giani Amarandei, sculptor
  M ihai Andrau, profesor, Cluj Napoca
  Anca Andriescu, asist.univ., Universitatea "Sapientia", Miercurea-Ciuc
  Alexandru Andries, conf. dr. arhitect, Univ.de Arhitectura "Ion Mincu”
  Marius Anghelache, referent specialisit, Brasov
  Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti
  Atanase Anghelescu, prof., Bucuresti
  Sorin Antohi, membru în Biroul Comitetului International de Stiinte Istorice
  Ion Anton, jurist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Dinu M. Antonescu, prof, univ, dr, medic Bucuresti
  Simona Antonescu, prof, univ, dr, Bucuresti
  Liviu Antonesei, scriitor, presedinte - Fundatia Culturala Timpul, Iasi
  Vartan Arachelian, realizator TV
  Ioana Voicu-Arnautoiu, membru în Senatul Aliantei Civice
  Alexandru Arsinel
  Gh. Arvunescu, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
  Alexandru Avram, prof.dr., istorie greaca, Université du Maine, Le Mans, Franta
  Horea Avram, critic de arta, Montreal, Canada
  Adriana Babeti, scriitor
  Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale, fost ministru al Justitiei
  Teodor Baconsky, diplomat, scriitor
  Georges Banu, prof.univ., Paris, Presedinte de onoare al Asociatiei Internationale de Critici de Teatru
  Antoaneta Batatorescu, medic primar, Bucuresti
  Petre Mihai Bacanu, disident, detinut politic, director fondator “România libera”
  Gloria Badarau-Muurla, pictor, Finlanda
  Ovidiu Badescu, inginer, Timisoara
  Marie-Jeanne Badescu, scriitor, Timisoara
  Cristian Badilita, cercetator, scriitor, Institute for Advanced Study, Berlin
  Andrei Badin, jurnalist
  Maria Baescu, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Ploiesti
  Anca Baicoianu, editor, Bucuresti
  George Balasu, jurnalist, Hamilton, Canada
  Maria Francisca Baltaceanu, prof. univ. Universitatea Bucuresti
  Mariana Bãlutã, prof.univ.dr., Universitatea Bucuresti
  Boldur-Eugen Barbat, informatician, prof.univ.dr.ing. Univ.„Lucian Blaga", Sibiu
  Gheorghe M.Bârlea, scriitor, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
  Victor Bîrsan, cercetator, presedinte “Actiunea pentru Apararea Drepturilor Omului”
  Andrei Bãrsan, medic, Bucuresti
  Marius Bâzu, membru - Senatul Aliantei Civice
  Delia Beju, biolog, Oklahoma City, SUA
  Alexandru Beldiman, arhitect
  Ion Berindei, Arhitect, Massachusetts, SUA
  Radu Bercea, director, Institutul de Studii Orientale, Bucuresti
  Oscar Berger, redactor sef ziarul “Timisoara”
  Stefana Elvira Bianu, vicepresedinte, Consiliul Mondial Român, Paris
  Ana Birta, masterand Antropologie, Scoala Nationala de Studii Politico-Administrative
  Ana Blandiana, initiatoare a Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Sighet)
  Razvan Bobulescu, conf.univ.dr., Fac.de Fizica, Univ.Bucuresti, presedinte F.N.S. “Alma Mater”
  Ioana Boca, membru-Cons.dir. al Fundatiei Academia Civica
  Rodica Boconcios, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Alexandru Bogdan, istoric, Paris
  Piroska Bogdan, secr.general, Societatea Timisoara
  Carmen Bogner, psiholog , Timisoara
  Gh. Boldur Latescu, prof. univ., cibernetician, Bucuresti
  Dan Borteanu, medic, Bucuresti
  Andrei Both, profesor Design, University of California, San Diego, SUA
  Vasile Botnaru, jurnalist Radio Europa Libera, Chisinau
  Doru Botoiu, ziarist, Timisoara
  Aida Anelize Botos, arhitecta, Arad
  Adalbert Botos, arhitect, Arad
  Ioan Bozac, medic anestezist, Spitalul clinic de urgenta, Cluj
  Camelia Bozac, medic primar, Cluj
  Lidia Bradley Gheorghiu, presedinte, Fundatia Aspera (SUA -România)
  Doru Braia, realizator TV
  Dorin Bratu, medic, prof.dr., Universitatea de Medicina, Timisoara.
  Geta Bratescu, artist plastic
  Ioana Bratianu, ex-presedinte, Consiliul National al Românilor din Exil
  Maria Bratianu, istoric, Paris
  Mircea Brenciu, jurnalist, Brasov
  Florea Broscotan, dr., Sibiu
  Doina Monica Brosteanu, conf.univ., Universitatea Bucuresti
  Emil Brumaru, poet, Iasi
  Ecaterina Elena Buculei, cercetator st., Bucuresti
  Theodore Bucur, prof.univ, Franta
  George Bucuroiu, antrenor tenis, Focsani
  Sanda Budis, arhitect, Bucuresti
  Cosmin Bumbut, fotograf, Bucuresti
  Mariana Buruiana, actrita
  Nicoleta Burtan, psiholog, Bucuresti
  Radu Busneag, jurnalist, Bucuresti
  Dimitrie Cadere, inginer, Franta
  George Calalb, dr., presedinte, Conventia Medicilor Democrati din România
  Ionel Cana, medic, Bucuresti
  Maria Cantor, prof, univ, dr, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj
  Ovidiu Caraiani, lect. univ. dr., Universitatea Politehnica Bucuresti
  Mihai Caramihai, prof.ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Ion Caramitru, director, Teatrul National Bucuresti
  Doina Caramzulescu, ziarist, Bucuresti
  Nicolae Caranfil, regizor film
  Costin Cazaban, compozitor, prof.univ., Paris
  Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte, Romanian American Cultural Center "Athenaeum", Atlanta, SUA.
  Smaranda Calin, psiholog, Fundatia Icar
  Matei Calinescu, profesor, Indiana University, Bloomington, SUA
  Mircea Cartarescu, scriitor
  Stefan Câltia, pictor
  Magda Cârneci, director adj., Institutul Cultural Român, Paris
  Gheorghe Campeanu, International Banking Advisor, Washington, DC
  George Carapanu, arhitect, Iasi
  Alexandru Ceapa, doctor in fizica
  Manuela Cernat, scriitor, prof.univ.dr., UNATC, Bucuresti
  Rasvan Cernat, dirijor
  Doina Cernea, prof., Bucuresti
  Yves Cernea, medic, Bucuresti
  Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj
  Serban Chelariu; inginer constructor, Bergenfield, NJ, USA.
  Ana Radu Chelariu; directortorul bibliotecii orasului Cliffside Park; Bergenfield, NJ, USA
  Ana Chiritoiu, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
  Florin Chisleag, Dr.med., Germania
  Gabriel Cimoca, ing., New York
  Catalin Cioaba, redactor Ed.Humanitas
  Cristian Ciocan, cercetator, Bucuresti
  Livius Ciocârlie, scriitor
  Radu Ciobanu, scriitor, Deva
  Vitalie Ciobanu, presedinte PEN Club (Organizatia Mondiala a Scriitorilor, Rep.Moldova)
  Adrian Cioflanca, cercetator stiintific Institutul de Istorie "A. D. Xenopol" Iasi
  Adrian Cioroianu
  Mihai Ciuca, ing., Slobozia
  Iuliu Ciuc
  Ioan Ciupea, muzeograf, Cluj-Napoca
  Octavian Ciupitu, arhitect, Stockholm, Suedia.
  Octavian Alexandru Ciutacu, manager, Toronto, Canada
  Lucia Cobzas - prof. pensionara
  Stefan Cobzas - UBB Cluj-Napoca
  Denisa Comanescu, scriitor
  Eleonora Comanescu, medic prof, Noeburg, Germania
  Ana Constantin, Prof. dr., Catedra de psihologie, Universitatea "Al. I. Cuza", Iasi
  Petre Constantin (alias Dr.Barbi), membru - Senatul Aliantei Civice
  Emil Constantinescu, fost presedinte al României
  Mihai Constantinescu, regizor film
  Nicolae Constantinescu, medic, prof.univ.dr., Bucuresti
  Ovidiu Constantinescu, cercetãtor, Uppsala, Suedia
  Silvia Constantinescu, jurnalist, Stockholm, Suedia
  Iulian Cornateanu-Vaslui, membru - Senatul Aliantei Civice
  Doina Cornea
  Nicolae Corbeanu, ziarist, Köln, Germania
  Î.P.S.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului
  Vasile Cosma, ing., New York
  Emanoil Cosmovici, istoric, Bucuresti
  Felicia Costea, Vancouver, Canada
  George Costin, presedinte executiv, Blocul National al Revolutionarilor “România 1989”
  Miron Costin, doctor în stiinte medicale, Los Angeles
  Dorana Cosoveanu, critic de arta, membru - Senatul Aliantei Civice
  Sorin Cotofana, prof. univ., Delft, Olanda
  Anca Covaci, avocat, Timisoara
  Razvan Covaci, avocat, Timisoara
  Elena Craciun, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Christian Craciun, profesor, scriitor, Floresti
  Mihai Creanga, ziarist, Bucuresti
  Ovidiu Creanga, scriitor, Toronto, Canada
  Anca Cristea, student in doctorat de economie, Purdue University,
  West Lafayette, Statele Unite ale Americii
  Victorita Cristian, ing., Alexandria
  Radu Calin Cristea, senior editor, Cotidianul
  Ladislau Csendes, membru CNSAS
  Sorin Cucerai, scriitor, Bucuresti
  Razvan Cucui, “academician Catavencu”
  Dan Culcer, scriitor, presedinte al Asociatiei jurnalistilor romani-Vest, Paris
  Rodica Culcer, jurnalist
  Grigore L. Culian, editor New York Magazin, New York.
  Nicolae Cupcea, prof.univ. Universitatea Politehnica, Bucuresti
  Stefania Curea Kenley, dr.arhitect, Universitatea din Paris
  Livia Dandara, dr. în istorie, Bucuresti
  Alexandru Darie, regizor, director Teatrul “L.Sturdza Bulandra”
  Vladimir David, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Mirela Dauceanu, artist vizual, Bucuresti
  Daniela Dâmboiu, Muzeul National Brukenthal
  Andras Demeter, regizor de teatru
  Raluca Demetrescu, artist plastic, doctorand, Sorbona, Paris
  Iarina Demian, actrita, regizoare, Teatrul de Comedie
  Valer Eugen Demian, Vancouver, Canada
  Silviu Despa, ing., realizator TV
  Mircea Diaconu, actor, prof.univ., director, Teatrul Nottara
  Petre Diaconu, membru - Senatul Aliantei Civice
  Nicolae Dima, prof.univ., Adis Abeba, Etiopia
  Dan Dimancescu, scriitor, Boston, SUA
  Florica Dimitrescu, prof.univ., Bucuresti
  Andrei Dimitriu, fost presedinte director general al Societatii Române de Radiodifuziune
  Neculae Dimitriu, ing. Bucuresti
  Sorin Dimitriu, prof.univ.dr., fost ministru al Privatizarii
  Paul Dimoftache, ing., Bucuresti
  Daniel Dinca, ing., Alexandria
  Dorin Dobrincu, istoric, Iasi
  Camelia Doru, presedinte Fundatia ICAR; director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
  Doina Doru, ziarist, Bucuresti
  Vasile Docea, conf.univ.dr.. Universitatea de Vest, Timisoara
  Toader Doroftei, preot, Stockholm, Suedia
  Lidia Doroftei, farmacista, Stockholm, Suedia
  Serbana Dragoescu, artist plastic, membru - Senatul Aliantei Civice
  Daniela Stefania Dragoi, dr. ing., Universitatea Transilvania, Brasov
  Sorin Dragoi, cineast, Munchen, Germania
  Alexandru Draghici, consultant IT, Langen, Germania
  Nicolae Dragusin, student, Fac.Stiinte Politice, Univ.Bucuresti, vicepresedinte al Aliantei Civice
  David Dâmboiu, medic primar ortoped, Spitalul Clinic Judetean Sibiu
  Mirela Duculescu, istoric de arta
  Sever Dudau, ing. de aviatie, Bucuresti
  Horia Dulvac, scriitor, Craiova
  Mariana Dulvac, inginer, Craiova
  Virgil-Florin Duma, conf.univ.dr.ing., Univ. "Aurel Vlaicu" Arad
  Adela Dumitrescu, presedinte, Fundatia Culturala First,Timisoara
  Radu Dumitrescu, desenator, Bucuresti
  Cristina Dumitrescu, medic primar endocrinolog, Bucuresti
  Sorin Dumitrescu, pictor, presedinte, Fundatia Anastasia
  Sofia Dumitru, Geneva, Elvetia
  Tudor Dunca, ing., fost ambasador al României în Germania
  Ioan Durã, Preot Prof. Dr., Bruxelles, Belgia
  Lucia Dusleag, medic pensionar, Toronto, Canada
  Eugenia Duta, atasat temporar de invatamant si cercetare (ATER) la Universitatea Paris 8.
  Francisc Ion Dworschak, dr. în medicina, Ottawa, Canada
  Smaranda Enache, presedinte, Liga ProEuropa, Târgu-Mures
  Silviu Enache, consultant financiar, VicePresedinte Proiecte Junior Chamber Bucuresti
  Mircea Encioiu, ing., Geneva, Elvetia
  Maria, Encioiu, dr., Geneva Elvetia
  Dan Erceanu, director general, Biblioteca Nationala a României
  Constantin Eretescu, prof.univ., scriitor, Providence, SUA
  Florin Esanu, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Ecaterina Evanghelescu, presedinte, "L'Alliance Belgo-Roumaine" Bruxelles, Belgia
  Paula Bentz-Fauci, director, Association Culturelle pour un Théâtre Européen, Paris
  Radu Filipescu, presedinte, Grupul pentru Dialog Social, disident, detinut politic
  Mariana Fotescu, prof., Colegiul National "Moise Nicoara", Arad
  Laurentiu-Rares Florea, arhitect, Bucuresti
  Mariana Florian, prof.dr., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Nicoleta Frank, jurnalista, Geneva, Elvetia
  Victor Frunza, scriitor, membru - Senatul Aliantei Civice
  Anneli Ute Gabanyi, dr.analist politic, Inst.German pt. Politica Externa si de Securitate SWP, Berlin
  Dragos Galgotiu, regizor teatru
  Georg Gane, scriitor, membru al Academiei Romano-Americane, Munchen, Germania
  Puiu Ganea Spiridon, Geneva, Elvetia.
  Maria Ganea, Geneva, Elvetia
  Radu Gange, scriitor
  Alin Gavreliuc, lector univ. dr., psihosociolog, Universitatea de Vest din Timisoara
  Constantin Geangu, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  C.Farcas-Gecks, ing., Pitesti
  Corneliu D. Gelep, director imagine, Berlin, Germania
  Nicu Dan Gelep, artist fotograf, cetatean de onoare al Craiovei
  Ovidiu Georgescu, regizor, lect.univ., UNATC, Bucuresti
  Iustin Gherman, ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Mihnea Dan Gheorghiu sunt inginer proiectant
  Luciana-Alexandra Ghica, cercetator, European Studies Centre, University of Oxford
  Marius Ghilezan, jurnalist
  Liviu Giosan, geolog, Woods Oceanographic Institution, SUA
  Stefan Gladin, regizor TVR
  Dan Gogleazä, dr., Germania
  Ion-Danut Gogea, Focsani
  Ioana Gogeanu, lect.dr., Universitatea din Bucuresti
  Maria Ana Gogeanu, avocat, Bucuresti
  Sanda Golopentia, prof.univ., scriitor, SUA
  Vasile Gorduz, sculptor
  Mircea Paul Goreniuc, sculptor, SUA
  Armand Gosu, conf. univ., Bucuresti
  Remus Grama, preot, Cleveland, SUA
  Augustin Griguta, profesor, Targu Lapus
  Ioan Grosan, scriitor
  Sergiu Grosu, scriitor, Bucuresti
  Dan Grozav, ing., Timisoara
  Stere Gulea, prof.univ.UNATC, regizor
  Matei Guran, dr. cercetator
  Petre Radu Guran, prof. univ
  Maria Guran, secretar poliglot
  Gheorghe Gussi, membru - Senatul Aliantei Civice
  Philip Gutulescu, ing., Los Angeles, SUA
  Martina Hochmuth, dramaturg, Viena, Austria
  Cristian Hadji-Culea, prof.univ.UNATC, regizor
  Dorina Hanganu, profesoara pensionata, Bucuresti
  Anca Hatiegan, doctorand, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
  Alexandru Hâncu, comentator politic, Londra
  Alexandru Herlea, fost ministru al Integrarii Europene, prof. univ., Franta
  Sonia Herman, doctor în fizica, Catedra de Biofizica, Universitatea de Medicina "Carol Davila"
  Maria Hodea, economist
  Ioan Horea, artist plastic, Toronto, Canada
  Bogdan Iuliu Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “CARTEL ALFA”
  Lucia Hossu Longin, realizator TVR
  Valentin Hossu-Longin, scriitor
  Ovidiu Hurduzeu, scriitor, SUA
  Ioan Ianchis, pastor, Jibou, jud.Salaj
  Ioana Iancovescu, istoric de arta, Bucuresti
  Laurian Ieremeiov, cons.juridic, Timisoara
  Dan Idiceanu, Arhitect, Cluj-Napoca
  Mircea Ignat, dr.ing. vicepresedinte, Solidaritatea Universitara
  Doru Iliesiu, arhitect, New-York
  Sorin Iliesiu, initiatorul prezentului Apel, vicepresedintele Aliantei Civice
  Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti
  Petru Iliesu, scriitor, presedinte “Fundatia Timisoara ’89”
  Sorin Ilfoveanu, rector, Universitatea Nationala de Arte
  Lukey N. Illias, arhitect, Indiana, SUA
  Augustin Ioan, conf.univ.dr.arh.,Univ.de Arhitectura “Ion Mincu”
  Aristide Ionescu, ing., vicepresedinte, Fundatia "Memoria", filiala Arges
  Ana Maria Ionescu, Bucuresti
  Gelu Ionescu, scriitor
  Oliver Ionita, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Pitesti
  Roxana Ionita, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Cicerone Ionitoiu, fost detinut politic, istoric, Paris
  Magda Iordanescu, prof.univ., dr., Univ. Montréal
  Bogdan Iordanescu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Afrodita Iorgulescu, prof., univ., ASE
  Indre Iulian, profesor, Targu Lapus
  Mihaela Indricau, sociolog, prof, Arad
  Rodica Maria Isac, prof. univ. dr. UMF "Gr.T.Popa" Iasi
  Corina Mihaela Isac-Duja, medic, Strasbourg, Franta
  George Iscru, muzeograf, Bucuresti
  Valerica Ispas, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Viorela Ispas, Senior Copywriter, Bucuresti, Romania
  Gabriel Istrate, dr., cercetator stiintific Los Alamos National Laboratory, Statele Unite
  Mircea Ivãnoiu, inginer, Univ. Transilnania, Brasov
  Doina Jela, scriitor, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
  Alexandra Jivan, doctoranda în antropologie, Montreal, Canada
  Zoica Jienescu, medic primar, Bucuresti
  Marco M. Katz, presedinte, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului în România
  Thomas Kleininger, director Fundatia Konrad Adenauer – România
  Florin Kovacs, avocat, Timisoara
  Gabriela Kovacs, avocat, Timisoara
  Cristian Lascu, red. sef “National Geographic”
  Dinu Lazar, fotograf, Bucuresti
  Doina Lazar, ing., asistent directie, Ed.Humanitas
  Dumitru-Felician Lazaroiu, prof. dr. - Paris
  Mircea Lacatus, sculptor, Viena, Austria
  Gheorghe Leahu, arhitect, Bucuresti
  Alina Ledeanu, director al revistei "Secolul 21"
  Nica Leon
  Vasile Lica, prof. univ. dr., Universitatea Dunarea de Jos Galati.
  Gabriel Liiceanu
  Aurora Liiceanu, psiholog
  Gabriela Adriana Linde profesor, Iasi
  Radu Eugen Linde, inginer, Iasi
  Lucian I. Livescu, presedinte “American Romanian Sister Cities Council”, presedinte “Youth For a Better World”, Atlanta, SUA
  Ortansa Loghin, prof., Constanta
  Monica Lotreanu, arhitect, director executiv, Asociatia Nationala a Uniuniilor de Creatie, Romania
  Diana Lupescu, actrita
  Gabriela Lupescu, ing., Constanta
  Silviu Lupescu, director Editura Polirom
  Giorgio Lupu
  Lucian Macaveiu, specialist in protectia mediului, Alba Iulia
  Domnica Macri, jurnalist
  Serban Madgearu, jurnalist, fost presedinte al C.N.A.
  Mihai Maghiaru, Presedinte Asociatia Romanilor din Australia
  Marius Florian Mailat, CEO, Leverkusen, Germania
  Constantin Maltezianu, ing., director comercial, Neuilly, Franta
  Iosif Man, ing., Bucuresti
  Marinela Man, chimist, Bucuresti
  Ovidiu George Man, ing, Toronto, Canada
  Rodica Manea, medic, Rouen, Franta
  Virgil Manea, ing, Bucuresti
  Maria Manda, profesor, Giurgiu
  Mirella Manda, profesor, Giurgiu
  Dumitru Manda, profesor, Giurgiu
  Felicia Mandrea, economist, Teaching Fellow and Masters Candidate, Harvard University
  Norman Manea, scriitor
  Petre Florin Manole, student, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti
  Anca Manolescu, scriitor
  Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din România
  Catalina Maranduc, cercetator st.III, Inst.de Lingvistica Iorgu Iordan-Al.Rosetti al Academiei Române
  Corneliu Mares, Dr., Geneva, Elvetia.
  Ecaterina Mares, Dr., Geneva, Elvetia
  Dragos Marcu, istoric, CNSAS
  Viorel Marineasa, scriitor, Timisoara
  Aurel Sergiu Marinescu, scriitor, New York
  Teofil Marita, ing., Michigan,USA
  Mircea Martin, prof.univ.dr. Universitatea Bucuresti
  Constantin Martian, ing., vicepresedinte al Aliantei Civice
  Claude Matasa, prof.univ.dr.ing., Chicago, SUA
  Martin S. Matin, USA
  Ion Matlac-Basov, membru - Senatul Aliantei Civice
  Irina Mavrodin, scriitor, prof.univ.dr.
  Teofil Marita, inginer-proiectant, General Motor, Detroit,USA
  Sorin Marculescu, scriitor
  Rasvan Mares, ing., Torino, Italia
  Ana Margineanu, regizor teatru
  Nicolae Margineanu, regizor film
  Petru Margineanu, compozitor
  Teodor Maries, presedinte “Asociatia 21 Decembrie 1989”
  Carmen-Maria Mecu, conf.univ.dr., Univ.Ecologica, Facultatea de Psihologie
  Nicolae Mecu, istoric literar, prof.univ., Bucuresti
  Liviu Mihaiu, moralist, “Academia Catavencu”
  Alexandru Mihalcea, ziarist, Constanta
  Florian Mihalcea, presedinte, Societatea Timisoara
  Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris
  Octavian Mihaescu, scriitor, München, Germania
  Mircea Mihaies, vicepresedinte, Institutul Cultural Român
  Serban Mihaileanu, cardiolog, Paris
  Dan C. Mihailescu, critic literar
  Mariana Mihut, actrita
  Ada Milea
  Lucian Milea
  Tudor Milulescu, Presedinte Organizatia neguvernamentala „Banatul Montan“ din Resita
  Marius C. Mina, vicepresedinte CRP, New York
  Mihai Minea, ing., Caransebes
  Paul Miron, scriitor, prof.univ., Freiburg, Germania
  Elsa Lueder, prof.univ., Freiburg, Germania
  Alexandru Mircescu
  Christian Mititelu, ex-director BBC Romania
  Paul Mitroi, magistrat, Bucuresti
  Raluca Moise, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Ioana Moisil, prof.univ., matematician, Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu
  Laurentiu Horia Moisin, dr.ing., presedinte Asociatia Generala a Românilor Uniti Greco-Catolici
  Toni Victor Moldovan
  Ioan T. Morar, scriitor
  Nicolae Morar, student in doctorat de filozofie, Purdue University, West Lafayette, SUA
  Maia Morgenstern, actrita
  Calin Mucichescu, prof., Bucuresti
  Christina Mucichescu, prof., Bucuresti
  Ovidiu Muntean, dr. muzeograf, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj Napoca
  Alexandru Munteanu, redactor TVR
  Eusebiu Munteanu, medic, Bucuresti
  Ioana Munteanu, filolog, Universitatea din Bucuresti
  Mircea Munteanu, istoric, Washington
  Andrei Muresan, avocat, New York
  Eugenia Adams-Muresanu, scriitor, New York
  Mona Musca
  Carmen Musat, redactor sef “Observatorul Cultural”
  Gheorghe Musat, avocat
  Malin Musatescu, cineaste
  Benedek Nagy, consilier SCC
  Adriana Neda, sociolog, redactor Radio Semnal, Alexandria
  Bujor Nedelcovici, scriitor, Paris
  Diana Nedelcu, jurnalist la Radio Romania Actualitati
  Radu Negrescu-Sutu, jurnalist, scriitor, Paris
  Irina Nemeti, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca.
  Sorin Nemeti, Universitatea Babes - Bolyai, Cluj-Napoca.
  Virgil Nemoianu, scriitor
  Ambrozie Nicolae Nicoara, presedinte, filiala Brasov, Asociatia "Pro Basarabia si Bucovina"
  Cristian Nicoara, cercetator stiintific, Bucuresti
  Lucia Nicoara, ing., membra în Comitetul coordonator al Aliantei Civice, Brasov
  Mona Nicoara, consultant în drepturile omului
  Gabriela Blebea Nicolae, prof.univ., Universitatea Ottawa, Canada
  Sorin Vintila Nicolaescu, Dr în medicina, scriitor, membru al colectivului de redactie al revistei "Dorul" (Danemarca) si al revistei "Balada" din Germania
  Marina Nicolaev, arhitect, Bucuresti
  Adrian Niculescu, istoric, dr.lect.univ. S.N.S.P.A.
  Alexandru Niculescu, prof.univ., Paris
  Cornel Nistorescu, ziarist
  Viorica Niscov, istoric literar, traducator, Bucuresti
  Adrian Nita, cercetator st., Academia Româna
  Nicolae Noica, medic, membru - Senatul Aliantei Civice
  Nicolae Noica, inginer, membru - Senatul Aliantei Civice
  Eric Nussbaum, regizor film
  Dumitru D Nutu, medic, Institutul Oncologic Bucuresti
  Viorel Oancea, deputat, fost primar al Timisoarei
  Andrei Oisteanu, presedinte, Asociatia Româna de Istorie a Religiilor
  Stejarel Olaru, director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
  Adriana Onofrei, lector universitar, dr, ing, Universitatea "Aurel Vlaicu", Arad
  Leonard Oprea, scriitor, SUA
  Marius Oprea, presedinte, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
  Eugenia Oprescu, istoric literar, cercetator st.
  Ioan Oprescu, dr.antropolog, cercetator st.
  Remus Opris, medic
  Laurentiu Orasanu, ing., editor al revistei "Conexiuni", New York
  Traian Orban, presedinte, Memorialul Revolutiei - Timisoara
  Constantin Oros, Economist
  Anca Oroveanu
  Ion Mihai Pacepa, general, autor "Orizonturi Rosii"(1987), "Cartea Neagra a Securitatii” (1999), SUA
  Rodica Palade, redactor sef, Revista 22
  Luiza Palanciuc
  Toader Paleologu
  Octavian Paler
  Alexandru Panaitescu, arhitect
  Dana Papadima, editor, director general, Ed.Humanitas Educational
  Ovidiu Papana, dr.conf.,Universitatea de Vest, Timisoara
  Vasile Paraschiv, disident, detinut politic
  Cristiana Pasca, doctorand, Harvard University, SUA
  Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Român
  Oana Paunescu, scenograf
  Vlad Paunescu, director general Castelfilm
  Andrei Pârvan, consultant educational, Bucuresti
  Emanuel Pârvu, fotoreporter, Bucuresti
  Florenta Parvan, contabil Constanta
  Rodica Pârvu, director, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor
  Oana Pellea
  Marius Pentelescu, ziarist Radio Timisoara
  Dan Perjovschi, grafician
  Lia Perjovschi, artist plastic
  Bogdan Petre, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Corina Petrescu, dr., University of Wisconsin-Madison, SUA
  Marta Petreu, scriitor, Cluj
  Francine Petrulian, Paris
  Ioana Pilat, economista, Montreal, Canada
  Ioan Pintea, scriitor, preot, Bistrita
  Lucian Pintilie
  Monica Ioana Pillat, scriitor
  Cristian Pîrvulescu, presedinte, Asociatia Pro Democratia
  Gabriel Plesea, scriitor, publicist, New York
  Andrei Plesu
  Maria Ploaie, actrita
  Anamaria Pop, scriitor, traducator, Ungaria
  Ioan POP, reverend, Cluj
  Ion Pop, prof. , Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj
  Ilie Popa, prof.univ.dr.ing, decan, Facultatea de Electronica, Universitatea Pitesti
  Marian Popa
  Stelian Popa, matematician, Toronto, Canada
  Anca Popa, prof., Toronto, Canada
  Paula Popa, student, Toronto, Canada
  Stefan Tiberiu Popa, student dr., Toronto, Canada
  Alexander-Peter Popescu, stud.Istorie, Stiinte Politice, Ruhr-Universität, Germania
  Carmen Popescu, istoric de arta, Paris
  Constantin Popescu, regizor film
  Dana Nicoleta Popescu, cercetator stiintific, Timisoara
  Ioana Popescu, etnolog, Bucuresti
  Marian Popescu, Prof.univ.dr.
  Rasvan Popescu, scriitor, membru GDS
  Stela Popescu
  Titi Popescu, producator, Filmex-România
  Traian Popescu, ing., Bucuresti, Federatia Fostilor Detinuti Politici si Luptatorilor Anticomunisti
  Radu Portocala, scriitor, director, Institutul Cultural Român, Paris
  Florin Postolachi, presedinte “Asociatia 15 Noiembrie 1987 – Brasov”
  Nicolae Prelipceanu, scriitor, jurnalist
  Serban Pretor, membru C.N.A.
  Delia Prvacki, artist plastic, Singapore
  Cristi Puiu, regizor film
  Manola Puicã, jurist, Bucuresti
  Constantin Puicã, ing, Bucuresti
  Cristina Pupãzã, profesor, Gura Humorului
  Dumitru Pupãzã, ing. Gura Humorului
  Cosmin George Pupaza, student la electronica Cluj Napoca, anul II
  Dan Puric, actor-regizor
  Vasile Puscas, prof.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
  Stefan Racovitza, Geneva, Elvetia
  Remus Radina, scriitor, fost detinut politic, Paris
  Silvia Radu, sculptor
  Tania Radu, vicepresedinte, Institutul Cultural Românâ
  Dan-Eugen Ratiu, conf.univ.dr., Fac.Istorie si Filosofie, Univ.Babes-Bolyai, Cluj
  Nestor Rates, fost director, Radio Europa libera
  Mircea Raceanu, fost diplomat disident condamnat la moarte de regimul comunist. Rezident in SUA
  Johnny Raducanu
  Iordan Radulescu, presedinte, Fundatia Revolutiei din Decembrie 1989
  Speranta Radulescu, etnomuzicolog, Muzeul Taranului Român
  Alexandra Razvan, av., presedinte, Societatea Filarmonica din Timisoara
  Constantin Rauta, om de stiinta, Center of Excelence, College Park, Maryland , SUA
  Radu Rãdescu, conf. univ. UPB, Bucuresti, România
  Victor Rebengiuc
  Cristina Rhea, jurnalist
  Lia Roberts, inginer, Las Vegas, USA
  Teofil Roll, director "John Paul II Friendship Center", New York
  Ioan Rosca, cercetator, Teleuniversitatea din Montreal, Canada
  Cecilia Roman, dr.ing., Cluj
  Carolin Paula Zoe Rosu, Flight Attendant, Wiesbaden, Germania
  Julia-Smaranda Rosu, mrd., Universitatea Regensburg, Germania
  Nicolae Rosu, sculptor, Straubing, Germania
  Marilena Rotaru, realizator TVR
  Romulus Rusan, scriitor, Centrul International de Studii asupra Comunismului
  Vlad Russo, editor, Ed.Humanitas
  Angela Rusu, dr., Los Angeles, SUA
  Victoria Rusu, dr., cercetator st., Cluj
  Ana Ruxandra, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
  Carmen Sabau, dr. în Radiochimie, cercetator stiintific, Chicago
  Mircea Sabau, dr. în Fizica, profesor, Chicago, SUA
  Nick Sava, editor rev. Atheneum, Vanc. Canada
  Bruno V. Sapatino, Paraguay
  Horia Salca, ziarist, Brasov
  Ana Maria Sandi, dr., specialist în educatie, Banca Mondiala – România
  Doina Sandulache, chimist, New-York, SUA
  George Sandulache, ing., New-York, SUA
  Radu Schob, arhitect, Rosenheim, Germania
  Adrian G. Sahlean, psihanalist, Boston, SUA.
  Cezar Sandulescu, ing., Los Angeles, SUA
  Polixenia Sandulescu, arh., Los Angeles, SUA
  Silviu Sarafolean, ing., Asociatia Fostilor Deportati in Baragan, Timisoara
  Nicolae Saulescu, cercetator, membru corespondent al Academiei Române
  Daniel Sauca, jurnalist, Zalau
  Mircea Sârlea, ing., Brasov
  Dorina Sâsâiac, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Gabriele Charlotte Schnieringer, artist plastic, Straubing, Germania
  Iridenta Steliana Seciu, profesor, Onesti
  Erland-Silviu Secrieru, actor, Viena, Austria
  Oana Serafim, director Radio Europa Libera, serviciul Romania/Moldova
  Sergiu Simion, psiholog
  Gabriela Simionescu, prof. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Eliot Sorel, profesor, The George Washington University, SUA
  Monica Spiridon, scriitor, prof. univ. dr. Universitatea din Bucuresti
  Elena Daniela Staicu, asistent general, Consolidated Contractors International, Londra
  Lavinia Stan, director, Centrul de Studii Post-comuniste, St.Francis Xavier University, Canada
  Dan Stanca, ziarist
  Cãlin Stãiculescu, av.drd., Bucuresti
  L ucia Steriopol, arhitect, Bucuresti
  John Stoenescu, ing., businessman, Toronto, Canada
  Ionel Stoian, primvicepresedinte, Fundatia “România Mileniului 3”
  Cristiana Stoica, avocat
  Petre Stoica, poet, Jimbolia
  Valeriu Stoica, avocat, fost ministru al Justitiei
  Liviu Ioan Stoiciu, scriitor
  Constantin Balaceanu Stolnici, academician
  Pierre Strat, fost detinut politic - Sighet
  Serban Sturdza, arhitect
  Irina Sturzoiu, student, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Oana-Valentina Suciu, sociolog, asist. univ., Universitatea Bucuresti
  Radu Surdulescu, prof.dr.,Universitatea Bucuresti
  Paul Svasta, prof.univ., Universitatea Politehnica, Bucuresti
  Dorel Sandor, analist politic
  Dan Serban, medic veterinar, Brasov.
  Eugen Serbanescu, scriitor
  Silviu Sarafolea, Asociatia Fostilor Detinuti Deportati in Baragan, Timisoara
  Ovidiu Simonca, redactor sef adj. “Observatorul Cultural”
  Ana Sincai, conf.univ.dr., Bucuresti
  Anca Sincan, cercetator, Târgu-Mures
  Mihai Sora, scriitor, fost ministru al Educatiei
  Marius Smighelschi, arh., membru, Consiliul director, Fundatia Academia Civica
  Dorin Stefan, arhitect, prof.univ., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
  Mihaela Stefan, prof., dr., Boston, SUA
  Alex Stefanescu, scriitor
  Domnica Stefanescu, director Ed.”Masina de scris”
  Lucian Stefanescu, redactor, Radio Europa Libera, Praga
  Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului
  Constanta Tabacu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
  Alina Tacu, jurnalist, scriitor, Iasi
  Ana Tacu, pensionara, Iasi
  Alexandru Tacu, scriitor, Iasi
  Ion Talos, prof., univ., dr., Universitatea din Koln, Germania
  Gavril Tarlescu, prof., ing., Cleveland, SUA
  Cristian Tamas, scriitor, Iasi
  Iustin Tanase, presedinte, CEO AIR-IT, Chicago
  Stelian Tanase, scriitor, analist politic
  Andrei Tanasescu, compozitor, conf.univ.dr.Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti
  Simona Tanasescu, biolog, Montréal, Canada
  Gavriil Tarlescu, prof. inginer, real estate consultant, SUA
  Nicolae Teodoreanu, compozitor, Bucuresti
  Alin Teodorescu, sociolog
  Cristian Teodosiu, doctor in stiinte economice, Toronto,
  Alina Teodorescu, regizor film, Munchen, Germania
  Aurelia Teodosiu, jurist, drd. Applied Human Sciences Concordia University Montreal, Canada
  Angela Terezea, economist, Proto, Italia
  Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din România
  Viorel Timoceanu, medic, Timisoara
  Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, University of Maryland, SUA
  Adriana Titieni, actrita
  Adrian Titieni, actor
  Cornel Todea, regizor artistic, director Teatrul "Ion Creanga" Bucuresti.
  Alexandru Todericiu, dr.politolog, Viena, Austria
  Alexandru Tomescu, editor “Alternativa”, Toronto, Canada
  Cristian Corneliu Tomescu, Senior Software Engineer, Nürnberg, Germania
  Alexandru Tomozei , Dr.Psiholog, Germania
  Gábor Tompa, regizor de teatru si film, poet
  Tibor Toro, deputat UDMR
  Aurelian Triscu, arhitect, membru în Consiliul director, Fundatia Academia Civica
  Paul Todoran, scriitor, New York
  Florin Tudose, dr. psihiatru
  Dan Tulvan, ing., Timisoara
  Cecilia Luminita Tulvan, ing., Timisoara
  Lucian Turcescu, presedinte, Societatea Canadiana de Studii Patristice, Concordia University, Canada
  Cornel Taranu, compozitor, Cluj
  Daniela Taranu, prof., Cluj
  Otilia Teposu, ziarist
  Adrian Tolovici, ing., Brasov
  Cristian Topescu
  Cristina Topescu, realizator TV
  Florin Turcanu, istoric, conf. univ., Bucuresti
  Manuela Turmac, pictor iconograf
  Ana Tutuianu, prof., membru al Aliantei Civice, Paris
  Dumitru Udrescu, cineast, Los Angeles, SUA
  Cornel Ungureanu, scriitor
  Tudorel Urian, jurnalist, critic literar
  Vasile Ursea, dr.ing.prof.univ., Univ. de Constructii
  Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York
  George Mitin Variesescu, prof. Sydney, Australia, presedintele societatii “Mihai Eminescu”
  Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Inst. de Istorie Nicolae Iorga, Bucuresti
  Mihai Vasile, vicepresedinte, Societatea Timisoara
  Leontina - Gabriela Vasile, masterand in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti.
  Anca Vasiliu, cercetator, CNRS, Paris
  Karoly Vekov, conf.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
  Dumitru Verdianu, sculptor, Viena, Austria
  Toma Vescan, dr., Aachen, R.F. Germania
  Ion Vianu, dr., membru - Senatul Aliantei Civice
  Stefan Vianu, lector dr., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
  Sorin Vieru, presedinte, Fundatia “Gheorghe Ursu”
  Daniel Vighi, scriitor, Timisoara
  Sanda Visan, realizator TVR
  Anca Visdei, jurnalist, Paris
  Ion Vochin, Rosiorii de Vede
  Ciprian Voinescu, informatician, Brasov
  Constantin Volanschi, chimist, Clubul Liberalilor
  Varujan Vosganian
  Mona Vrabiescu Klegner, presedinta Acord Inc., New York
  Smaranda Vultur, conf. univ. dr. Universitatea de Vest, Timisoara
  Mircea Vultur, Prof., Institut national de la recherche scientifique, Université du Québec
  Rozalia Wollner
  Iustina Zaharia, conf. univ., Iasi
  Mihai Zamfir, scriitor, prof.univ.
  Dinu Zamfirescu, presedinte, Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc
  Florin Zamfirescu, rector UNATC “I.L. Caragiale” Bucuresti
  Maria-Luiza Zamora, redactor revista de arhitectura “Igloo”, Bucuresti
  Christina Zarifopol-Illias, prof.univ., Indiana University, Bloomington, Indiana, SUA
  Iunian D. Zarnescu, inginer, Bucuresti
  C.D. Zeletin, prof.univ., Universitatea de Medicina "Carol Davila
  Ioana Zirra, lector univ., Universitatea Bucuresti
  Vlad Zografi, scriitor
  Serban Radulescu Zoner, presedinte Alianta Civica
  Lia Zotovici, dr., membru - Senatul Aliantei Civice
  Alexandru Zub, academician

  Pâna în prezent (20 aprilie 2006): 718 semnatari în nume propriu.

  Lista ramâne deschisa, urmând a fi republicata.

  Persoana contact: Mariana Serdeliuc
  mariana@ong.ro
  tel: (021) 314 14 71
  Associated Topics

  Historia ocultaSocietatea de mâine


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.49 Seconds