Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 16 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Sergiu Simion. Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Romanesti
  Scris la Friday, March 13 @ 15:42:42 CET de catre asymetria
  Noduri si retele Dupa 20 de ani de speranțe înșelate constant și progresiv, precedați de alți 20 în care îl așteptam pe Godot, cel care nu venea niciodată, suntem într-un  moment de bilanț  în care pentru orice conștiintă gânditoare despărțirea apelor este inevitabilă, dacă nu cumva consimte să fie coparticipant la masacrul legal al societății românești ( în măsura în care aceasta mai există …), în care sunt distruse sistematic nu numai rădăcinile lumilor trecutului ci și germenii lumilor posibile prin subminarea conștientă și criminală a oricăror repere sociale și morale, prin confuzie, ambiguitate, destructurare, nedeterminare și incertitudine. în numele unui individualism deșănțat și a unui comunitarism pervers. Consecințele sunt evidente. Văd o singura soluție.
  Sergiu Simion


  Dupa 20 de ani de speranțe înșelate constant și progresiv, precedați de alți 20 în care îl așteptam pe Godot, cel care nu venea niciodată, suntem într-un  moment de bilanț  în care pentru orice conștiintă gânditoare despărțirea apelor este inevitabilă, dacă nu cumva consimte să fie coparticipant la masacrul legal al societății românești ( în măsura în care aceasta mai există …), în care sunt distruse sistematic nu numai rădăcinile lumilor trecutului ci și germenii lumilor posibile prin subminarea conștienta și criminală a oricăror repere sociale și morale, prin confuzie, ambiguitate, destructurare, nedeterminare și incertitudine. în numele unui individualism deșănțat și a unui comunitarism pervers. Consecințele sunt evidente.

  Văd o singura soluție.

  De la societatea civilă la societatea în civil

  “You cannot live in fear and succeed. Not in the long run and certainly not as a nation. You cannot continue to treat your citizens as stupid cattle.”

  ( Matei Paun– Closed minded )

  Dupa 20 de ani de la Revoluția din 1989, situatia societății românești a devenit intolerabilă. O mare parte din vina aparține și intelectualilor care, în multe cazuri, prin lipsă de atitudine, lipsă de coeziune, interese înguste, orgolii, tăcere și oportunism politic, social și profesional au contribuit direct sau indirect la intrarea societății românesti în actuala stare de parabioză.
  Singura atitudine posibilă este DELIMITAREA de actuala direcție de evoluție “à rebours” a societății românești în care, pe nesimțite, s-a trecut de la societatea civilă la o societate … în civil, spre o perversă militarizare.
  In aceasta nouă societate, Academia Româna girează DEX-ul cu toate obscenitătile în variantele lor complete, jurnaliștii le citeaza “știintific” în ziare de mare tiraj, scriitorii foști disidenți și “formatorii de opinie” dau tonul la posturile TV , în timp ce agresivitatea verbală, fizică și comportamentul obscen sufocă întreg spațiul social .
  Omul normal, moral, cu bun simț, civilizat și cult nu mai este de mult pe statul de plată al acestei societăți. Mai mult decât atât, este în pericol, ultima redută atacată fiind chiar fibra morală a societății românești (dezincriminarea penală a incestului, semnalată recent de presă, indică virulența extremă a acestui atac ).
  Propunerea mea este înființarea unor grupuri (rețele) de întâlnire, active și transparente, pe Internet ( este încă un spațiu liber !) care nu sunt supuse rigorilor administrative sau șicanelor birocratice din spațiul social real. Aceste grupuri pot atrage oamenii cu un sistem de valori umanist care să-și poata exprima astfel punctul de vedere fie că este vorba de de afinități elective, în cazul unui grup restrâns agregat prin reciprocitate, de profesii sau domenii confiscate ( de militari, in cazul psihologiei... ) fie că e vorba de societatea româneasca în ansamblu.
  Asistăm la o reconfigurare sinistră a societății românești și singura cale posibilă de rezistență, dacă nu dorim să-i fim sau rămânem complici, sunt aceste grupuri care pot acționa numai pe Internet. Condițiile concrete de agregare pot fi detaliate in fiecare caz.
  Iata două propuneri pentru agregarea puterii celor fără de putere :

  Grupul pentru Democratizarea și Reforma Psihologiei ( GDRP)

  Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societății Românesti ( GDRSR ).

  Cum, dupa cei 20 de ani de “tranziție”, starea de pasivitate ( motivată !?) a oamenilor care se simt străini în propria lor țară, unde ar fi trebuit să primească medalii pentru că au rămas în viață și nu au înnebunit încă , dar și a societății românești în ansamblu atinge pragul depresiei sociale, nimeni nu poate da un răspuns clar la întrebarea : "Ce va urma ?!". Cu atât mai mult nu putem ști de la început dacă la noi sunt coapte condițiile care favorizează aparitia rețelelor de comunicare de care se vorbea încă de acum 20 de ani ( John Naisbitt - Megatrends ).

  Rămâne o singura întrebare. Quo Vadis; România ?
  Alegerea este numai a noastră.

  Sergiu SIMION

  Nota: Contact Sergiu SIMION De la Societatea civila la Societatea in civil
  Chestionarul articolului:

  [ Rezultate | Chestionar ]

  Voturi 2


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.27 Seconds