Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 29 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Dan Culcer. Noul Cod penal si logica Profesorului Cioclei
  Scris la Monday, March 16 @ 23:00:00 CET de catre asymetria
  Geopolitica Noul Cod penal și profesorul Cioclei

  Profesorul Cioclei a aratat de ce incestul nu mai este pedepsit. "Rămân incriminate violul incestuos și actul sexual incestuos cu un minor. Noul text nu mai pedepsește relația incestuoasă între două persoane majore deoarece incestul este o practică imorală, dar nu ilegală (de când a devenit legală? de la legea lui Cioclei ?) și are legătură cu patologia medicală", a spus acesta.
  Profesorul Cioclei a adăugat că nu a auzit de persoane care să fie pedepsite pentru incest în România ( normal; cum să audă și cum să fie pedepsite- fiindcă musiu Cioclei și politicienii care au votat acest paragraf scelerat au legalizat o abjecție și, mai ales, fiindcă incestul este un tabuu, un secret de familie. Nota Dan C.) și că la redactarea Codului Penal, experții s-au gândit și la un potențial ajutor pe care aceste persoane l-ar putea primi.

  Profesorul Cioclei, jurist și logician de temut, probabil, nu observă că în fraza de mai sus, care i se pune în gură, ilegal este doar ceea ce este deja interzis prin lege. Iată că prin o astfel de manevră dilatorie, o crimă, faptă imorală și ilegală până mai ieri, riscă să devină legală, tolerată, ba chiar considerată o un act patologic care nu poate fi judecat de nimeni, atentatorul incestuos fiind și el doar o victimă a patologiei de care suferă.
  Nici o fostă victimă minoră nu va putea să-și exprime protestul, dezacordul și scârba dacă nu a ajuns să o exprime înaintea majoratului. Dacă legea nu se pronunță, înseamnă oare că un incest impus unui minor, neaflat la timp și deci nepedepsit, va deveni ulterior automat legal, acceptabil între aceiași parteneri; când victima va deveni adultă? Ne aflăm în plin delir logic și etic.

  Dar ne aflăm asemenea într-o fază istorică în care bazele societății românești sunt pe cale să fie zdruncinate definitiv. Iar persoanele, instituțiile care acționează în acest sens sunt tocmai acelea care ar trebui să participe la conservarea acestor baze, adică statul, justiția, unele organizațiil civile, unii medici.

  De mai bine de șase decenii am ajuns să facem totul, cum avea obiceiul să strige răgușit Ceaușescu și cum exultau de nemărginită fericire mulțimile de aplaudaci, ca visul revoluției bolșevice să se împlinească : să fie eradicate legăturile dintre societatea românească și rădăcinile sale istorice aflate în pământul pe care a apărut și s-a manifestat, să fie distrusă memoria, regulile stabilite de secole și care au permis manifestarea acestei continuități.
  Nu e vorba de a refuza o adecvare la nou și o armonizare cu alte țări europene, ci de a cântări în ce mod se pot realiza sincronizări fără distrugerea tradițiilor, fără a ne pune în pericol însăși existența de grup etnic distinct.
  Se vor găsi desigur peltici și gușați care vor afirma că umanitatea este una, că însăși diferențierea este un păcat, un anacronism, că identitatea etnică este un demodat, caduc și reacționar criteriu de autodefinire, în epoca asta în care umanitatea în turmă este împinsă să intre cu forța, aceea a Marii revoluții globale. revoluția uniformității, adică a morții entropice a noii Ordini Mondiale. Eine Neue Ordnung, cum urla Hitler sau, po ruski, fratele său Stalin.
  Ceea ce se ignoră, dintr-o o sinucigașă dorință de imitație, de conformism de căței care așteaptă lihăind mângăirea stăpânului, este natura reală a ideologiei globaliste, varianta capitalistă a internaționalismului proletar, scopurile acesteia, contradicția dintre discursul uniformizator al adeziunii la modelul așa-zis panumanist al drepturilor omului și al corectitudinii politice, un Pat al lui Procust care ne scopește și ne descăpățânează, și practica politică, socială a grupurilor conducătoare din țările promotoare ale acestei ideologii cețoase, simplă dar din păcate eficientă perdea de fum menită să ascundă porcăriile, abuzurile, hoțiile și crimele care se petrec nepedepsite în numele ei.
  Dar orbii vor vedea, ciungii vor ridica arme iar muții vor prinde să vorbească.
  Dan Culcer
  P. S. Cum sistemul social care le-a fost impus românilor nu este o democrație ci o cleptocrație (puterea revine hoților, tâlharilor), ne putem aștepta ca, pentru a evita să intre sub incidența Codului penal, borfașii se vor prezenta la medic înaintea oricărei lovituri -mă refer la adevărații borfași și nu la găinari- pentru a obține un certificat medical din care să reiasă că suferă de cleptomanie, impuls irezistibil de a-și însusi fără temei legal, în mod abuziv și definitiv bunurile altor persoane. Cu un astfel de certificat, considerați ca bolnavi, condamnarea pentru corupție și hoție va fi imposibilă. Orice acțiune penală va fi stinsă sau declarată ilegală iar făptașii cleptomani bolnăviori. Sau homosexuali terorizați de procurori homofobi. Neînceperea urmăririi penale -NUP- este deja salvarea criminalilor care ne-au condus după 1990. Trăiască salvatorul nației, criminalul Ion Iliescu, cel care ne-a scăpat de criminalul Ceaușescu. Si așa mai departe, până în vecii vecilor? NU !

  Nota: De citit neapărat la adresa Incestul penal și România promiscuității de Mihail Neamțu, HotNews.ro, Duminică, 15 martie 2009

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.54 Seconds