Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 21 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Ghenadie Brega: Activismul social este o crima??!
  Scris la Friday, July 24 @ 21:32:02 CEST de catre asymetria
  Revolta Ghenadie Brega este un artist liber, expert, magistru în comunicare și relații publice. Prin acțiunile sale promovează libertatea cuvântului, dreptul la informare și exprimare într-o țară unde aceste libertăți sunt ignorate și încălcate. O țară care parcă ar vrea să redevină o parte a Europei, dar face totul ca să rămînă dincolo de hotarele ei.
  Association des Journalistes roumains-Ouest își face datoria să protesteze energic față de abuzurile autoritaților moldovene care fabrică acuze penale de drept comun pentru a reduce la tăcere un activist social pentru drepturile omului.
  Ce fac așa-zisa societate civilă din România cu ale sale zeci de asociații? Produce tăceri bine răsplătite?
  Dan Culcer


  Activismul social este o crimă??!

  Numele meu este Ghenadie Brega, născut la Sîngerei, Pepeni, am 34 de ani, cetățean al Republicii Moldova și al României (din 2007).

  Sunt ex-președinte al Asociației Hyde Park din R. Moldova (am fost lider al acestei asociații în perioada aprilie 2006 – mai 2008).

  Sunt de asemenea:

      * observator național (din partea Institutului pentru Drepturile Omului) acreditat de CEC pentru alegerile din 29 iulie 2009;
      * monitor al întrunirilor publice, în cadrul unui proiect al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului;
      * membru-fondator al asociației Pro-România, pe care autoritățile refuză nejustificat s-o înregistreze.

  Sunt junalist free-lancer, antrenat în proiectul internațional VJmovement.com
  Sunt artist liber, expert/magistru în comunicare și relații publice și promovez libertatea cuvântului, dreptul la informare și exprimare, alte libertăți fundamentale.

  La data de 10 iulie 2009, în privința mea a fost emisă o ordonanță de începere a urmăririi penale (dosar nr. 2009270220) pe faptul unei pretinse agresări și a jafului unui cetățean, care ar fi avut loc la data de 04 noiembrie 2007 în zona comunei Zorile, r-nul Orhei.
  în ordonanță mai este pomenit numele lui Anatol Mătăsaru, care a fost deja reținut la data de 10 iulie 2009 și care până în prezent se află la în custodia poliției din Orhei.

  Anterior, am fost cercetat într-un alt dosar, în care am figurat în calitate de bănuit pe faptul organizării “dezordinelor de masă”, care se pretinde că au avut loc pe 6 – 7 aprilie 2009 în mun. Chișinău.

  Totodată, 10 iulie 2009 era data limită până la care, conform legii, putea fi înaintată învinuirea sau cererea de prelungire a calității de bănuit „pentru organizarea dezordinilor de masă” din data de 06 aprilie 2009. La moment calitatea mea de bănuit pe dosarul din 06 aprilie 2009, a expirat de drept. Până la această dată, mie nu mi s-a adus la cunoștință despre existența vreunui demers al procurului cu privire la prelungirea termenului pentru a-mi fi păstrată această calitate.

  Declar hotărît că aceste dosare sunt fabricate și că eu n-am nicio vină, atît în ce s-a întîmplat la Chișinău pe 7 aprilie 2009, cît și în jaful de la Orhei, în toamna lui 2007.

  Pe 7 aprilie 2009 nici nu eram în Chișinău, ultima dată am fost în Piața Marii Adunări Naționale în ajun, pe 6 aprilie, cînd am organizat protestul pașnic împotriva fraudării alegerilor.

  în noiembrie 2007 eram angajat la Euro TV în calitate de cameraman, lucram aproape fără întrerupere și nu aveam de ce să ajung la Zorile, unde n-am fost nicio dată și nu cunosc pe nimeni. Mai mult decît atît, la acea dată nu îl cunoșteam pe Anatol Mătăsaru și nu aveam cum să întreprind ceva împreună cu el. De cînd am monitorizat și filmat protestele lui pașnice cu măgarul sau cu masca de porc, am început să-i urmăresc activitatea și consider că arestarea lui repetată este o manifestare de cenzură pentru opiniile sale exprimate, o încălcare flagrantă a drepturilor omului.

  Declar că și o eventuală reținere, arestare sau condamnare a noastră va însemna doar răfuirea autorităților pentru activitatea noastră civică, de promovare a libertății cuvîntului.

  Vă rog să monitorizați activitatea poliției și a procuraturii, deoarece consider că dosarele penale în care suntem urmăriți sunt fabricate la comandă, iar probele și mărturiile care au fost sau vor fi prezentate sunt false și colectate cu rea-credință.

  Asociația Hyde Park, al cărei membru sunt, are ca misiune apărarea dreptului la liberă exprimare, accesul la informație și alte drepturi conexe; are 16 dosare expediate la CEDO, dintre care 4 deja au fost câștigate. Membrii organizației sunt persecutați inclusiv din acest motiv.

  în aprilie 2009, autoritățile centrale au dispus percheziția sediului Asociației Hyde Park și sechestrarea bunurilor acesteia. în momentul de față, bunurile asociației se află la procuratura generală de mai bine de trei luni.

  Telefonul lui Ghenadie Brega este  +37369801212
  Associated Topics

  Rezistenta


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 17

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.50 Seconds