Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 40 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Crima cu premeditare sau iresponsabilitate si demagogie birocratica
  Scris la Saturday, October 10 @ 12:41:18 CEST de catre asymetria
  Apeluri. Societatea civila Teodor Maries. Greva foamei. Crima cu premeditare sau iresponsabilitate si demagogie birocratica
  Cerem retragerea din funcție a procurorului general și a agentului guvernamental.

  Cerem remiterea imediată a dosarului revoluției.

  Apelul (anexat și atașat) catre Președintele Traian Băsescu, Premierul Emil Boc și Ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

  Association des Journalistes Roumains-Ouest se altura actiunii si apelului ce urmeaza.


  Stimate Doamne, Stimati Domni,

  CEDO i-a dat dreptate lui Mărieș.

  Cerem retragerea din funcție a procurorului general și a agentului guvernamental.

  Cerem remiterea imediată a dosarului revoluției.

  Va solicitam sa publicati apelul (anexat și atașat) catre Președintele Traian Băsescu, Premierul Emil Boc și Ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

  APEL

  semnat de 36 de organizații civice și sindicale
  c ă t r e
  D-l Traian Băsescu - Președintele României

  D-l Emil Boc - Prim-Ministru
  D-l Cătălin Predoiu – Ministrul Justiției

  Spre informare: D-lui Jean-Paul Costa – președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, D-lui Jose Manuel Durao Barroso - președintele Comisiei Europene, D-lui Jerzy Buzek - președintele Parlamentului European, D-lui Jacques Barrot – vicepreședintele Comisiei Europene, comisar pentru Justiție, D-lui Anders Fogh Rasmussen - secretar general al NATO, D-lui Lluis Maria de Puig – președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, D-lui Terry Davis - secretar general al Consiliului Europei; D-lui Mark Gitenstein - ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

  10 octombrie 2009: a 68- a zi de grevă a foamei

  Teodor Mărieș a intrat în greva foamei de 67 de zile pentru că nu a fost respectată dispoziția CEDO.


   
  Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, în genunchi în holul Parchetului, după ce jandarmii i-au pulverizat în ochi fără nici un motiv un spray paralizant la data de 19 sept.2009, în cea de-a 47-a zi de grevă a foamei în care a intrat pentru că nu a fost respectată dispoziția CEDO.

  Domnule Președinte al României,
  Domnule Prim-Ministru,
  Domnule Ministru al Justiției,

  Acum câteva ore, înalta Curte Europeană de la Strasbourg i-a dat dreptate lui Teodor Mărieș care se află în a 68-a zi de grevă a foamei pentru respectarea deciziei CEDO. Scrisoarea trimisă de înalta Curte explică agentului guvernamental că Guvernul României trebuie să pună la dispoziția reclamanților Teodor Mărieș și Asociația „21 Decembrie 1989” copia documentelor din dosarul revoluției, respectiv a documentelor necesare reclamanților pentru a-și face apărarea  în fața CEDO.

  Subliniem că această decizie a fost luată de CEDO încă din 2008. Teodor Mărieș a declanșat greva foamei tocmai pentru că decizia nu a fost aplicată de către agentul guvernamental Răzvan-Horațiu Radu și procurorul general Laura Codruța Kovesi, punând guvernul român într-o situație cel puțin delicată, dacă nu jenantă. Agentul guvernamental și procurorul general și-au bătut joc de sănătatea și viața lui Teodor Mărieș, neluând în seamă în mod deliberat poziția clară a Consiliului Superior al Magistraturii și opiniile unor experți precum doamna Monica Macovei, domnii Valeriu Stoica, Vladimir Tismăneanu, Ioan Stanomir. Prezentăm aceste opinii ignorate:

  Monica Macovei, fost ministru al Justiției (30 sept2009): "Copia integrală a documentelor din dosarul revoluției trebuie pusă la dispoziția reclamantului - Teodor Mărieș și Asociația 21 Decembrie 1989 - de către autoritățile române pentru că reclamantul trebuie să aibă acces la aceste documente pentru a-și face apărarea în fața CEDO și pentru că reclamantul trebuie să fie pe poziții de egalitate cu autoritățile care au aceste documente”.

  Dr. Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției, profesor universitar de drept (5 oct.2009): "Conducerea Parchetului trebuie să dispună predarea copiei integrale a dosarului Revoluției către reclamanții la CEDO - Teodor Mărieș și Asociația 21 Decembrie 1989".

  Dr. Ioan Stanomir, profesor universitar de drept (5 oct.2009): "Este nevoie, mai mult decât oricând, de intrarea în legalitate, prin acceptarea deciziei CEDO referitoare la predarea copiei integrale a dosarului Revoluției către reclamanți. Gestul d-lui Mărieș nu trebuie să rămână fără consecințe, căci nu putem ignora sacrificiul domniei sale".

  Prof.univ.dr. Vladimir Tismăneanu (20 sept.2009): „Doru Mărieș și colegii săi cer adevărul despre morții de la revoluție, despre ceea ce s-a petrecut în 13-15 iunie 1990. Au tot dreptul să o facă. Sunt profund tulburat de starea în care a ajuns Mărieș. Toți intelectualii, toți oamenii onești din România trebuie să protesteze împotriva încercărilor de a eluda, de a escamota, de a bagateliza, de a oculta aceste fapte care au marcat tragic istoria românească din ultimele două decenii. Democrația din România va ramâne una apocrifă, esențial falsă, câtă vreme se va perpetua tăcerea din jurul acelor violențe organizate sistematic de către deținătorii puterii post-ceaușiste. Există întotdeauna în istorie o clipă a scadenței. Nu mă îndoiesc că ea este iminentă și în România”.

  Este inadmisibil că procurorul general și agentul guvernamental nu cunosc principii elementare de drept internațional sau simulează această necunoaștere, ignorând totodată faptul că România este parte a tratatelor și convențiilor internaționale.

  Vă solicităm retragerea din funcție a procurorului general și a agentului guvernamental, vinovați de incompetență și reacredință.

  Dacă Teodor Mărieș a avut dreptate de la început, în interesul cui a fost obligat să rămână în greva foamei timp de 68 de zile? Este evident că în interesul autorilor masacrului din decembrie '89 care au socotit că probele acestuia vor rămâne secrete din moment ce protestatarul – care prin decizia CEDO, are dreptul de a le primi - va muri persistând în greva foamei. Poate că responsabilii masacrului consideră cu cinism că „față de cei peste 1600 de morți din decembrie ce mai contează unul în plus?”.

  Subliniem că în istoria universală există exemple de protestatari care au murit după un număr de zile de grevă a foamei cuprins între 52 și 74. Teoretic, Teodor Mărieș (aflat în a 68-a zi de grevă) putea muri încă de acum 16 zile pentru respectarea deciziei CEDO.

  După 68 de zile, putem afirma că ne aflăm în fața unei tentative de crimă cu premeditare. Nu o spunem doar noi, o spune și opinia publică prin vocea unor comentatori responsabili. Iată cîteva titluri semnificative ale articolelor publicate de aceștia: „Secvențe ale barbariei: noua mineriadă în acțiune”, „Asistăm la o nouă crimă?”, „Un om se stinge – pentru Dreptate și Adevăr”, „Un om, gata să moară pentru o idee. îi pasă cuiva?”.

  Domnule Președinte al României, Domnule Prim-Ministru,

  Ați recunoscut că dosarul revoluției este de interes național.
  Ați respectat drepturile omului și ați avut o atitudine umanitară organizând medierea din 8 septembrie a.c., respectiv participând la aceasta.
  Este extrem de gravă starea sănătății lui Teodor Mărieș, menținut în viață prin perfuzii.
  Vă cerem să solicitați, respectiv să dispuneți - în funcție de competențe - remiterea copiei dosarului revoluției către reclamanți, începând de astăzi, sâmbătă 10 octombrie 2009.
  Avem convingerea că starea sănătății lui Teodor Mărieș nu mai permite nici o secundă de tergiversare.

  10 octombrie 2009

  Sorin Ilieșiu, vicepreședintele Alianței Civice, autor al apelurilor pentru condamnarea națională și internațională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/content/view/40/7/

  SOCIETATEA TIMIȘOARA, Florian Mihalcea - Președinte

  ASOCIAȚIA ZIARIȘTILOR INDEPENDENȚI DIN ROMâNIA, Doina Jela - fondator
  LIGA PRO EUROPA, Smaranda Enache - Co-Președinte
  BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR 1989, George Costin – Președinte executiv
  SENIORII LIGII STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA BUCUREȘTI 1990, seniori: Antonie Popescu, Romeo Moșoiu, Mugurel Stan, Daniel Popescu
  FUNDAȚIA ICAR, dr.Camelia Doru, Președinte
  FUNDAȚIA CULTURALĂ TIMPUL, Iași, Liviu Antonesei – Președinte
  CONSILIUL MONDIAL ROMâN, Ștefana Bianu - Vicepreședinte
  CONSILIUL ROMâN AMERICAN, Neculai Popa – Președinte
  GRUPUL DE ACȚIUNE „NOII GOLANI”
  ASOCIAȚIA ROMâNILOR DIN AUSTRALIA, Mihai Maghiaru – Președinte
  ASSOCIATION CULTURELLE ET AMICALE ROUMAINE, Gabriel Penciu – Președinte
  L'ALLIANCE BELGO-ROUMAINE, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Președinte
  FUNDAȚIA „TIMIȘOARA ’89”, președinte – Petru Ilieșu
  FUNDAȚIA MEMORIA - filiala Argeș [Experimentul Pitești], prof.univ.dr Ilie Popa – Președinte
  FUNDAȚIA CORNELIU COPOSU, Rodica Coposu și Flavia Bălescu
  FUNDAȚIA REDAREA ISTORIEI, jurist Păun Gabriel Virgil – Președinte
  ASOCIAȚIA CIVES, Ioan Roșca – Președinte
  FUNDATIA NAȚIONALĂ PENTRU ROMâNII DE PRETUTINDENI, Daniela Soros - Vicepreședinte
  ORGANIZAȚIA INTERNAȚIONALĂ A LUPTĂTORILOR PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR OMULUI, Ionel Leșu – Președinte
  SINDICATUL NAȚIONAL AL ȚĂRANILOR ȘI AL PROPRIETARILOR ROMâNI, Dan Drăghici – Președinte
  ASOCIAȚIA EUROPEANĂ A CADRELOR DIDACTICE – Secțiunea Națională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Președinte
  ASOCIAȚIA SCRIITORILOR ROMâNI ȘI GERMANI DIN BAVARIA, Radu Bărbulescu – Președinte
  ORGANIZAȚIA NEGUVERNAMENTALĂ ECOMONDIA, prof.dr.Alexandru Ionescu – Președinte
  ASOCIAȚIA COPIILOR REVOLUȚIEI, Cătălin Giurcanu – Președinte
  ASOCIAȚIA ADEVĂR ȘI DREPTATE, Nicolae Bănuțoiu – Președinte
  ASOCIAȚIA APOLITICĂ “SOCIETATEA TâRGOVIȘTE”, Ilie Petre Știrbescu – Președinte
  FUNDAȚIA IOAN BĂRBUȘ, Anca Maria Cernea - Președinte
  FEDERAȚIA NAȚIONALĂ OMENIA A PENSIONARILOR (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Președinte
  GRUPUL VĂDUVELOR DE EROI MARTIRI
  FEDERAȚIA SINDICALĂ “SOLIDARITATEA – VIRGIL SĂHLEANU” A SIDERURGIȘTILOR DIN ROMâNIA
  FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989 – TIMIȘOARA, Pompiliu Alămorean – Președinte
  SINDICATUL SOLIDARITATEA AL SIDERURGIȘTILOR GALAȚI, Ilinca Diaconu - Președinte
  SINDICATUL SOLIDARITATEA HUNEDOARA
  SINDICATUL ALRO SLATINA, Ion Ioan – Președinte
  MEMBRII ASOCIAȚIEI 21 DECEMBRIE 1989
   

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 8

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.36 Seconds