Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 17 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Fulgurații: Ovidiu Bufnila. Era Complexitatii
  Scris la Wednesday, July 07 @ 12:20:36 CEST de catre asymetria
  Sociologie Ovidiu Bufnila scrie "

  Meduzele? Viteză de reacție. Timp de expunere. Coduri secrete. Curaj. Antropologiile imaginarelor. Gramaticile abisale. Psihologie nonconvențională. Artă Militară. Obiecte Ficționale. Filozofice de toate felurile. Metodă și NonMetodă. MetaComunicare. Arta Discursului. Deprecierea textuală a ființelor. Război și NonRăzboi. Era Complexității.  Magia Imagologică. Profesioniștii. Ce e Meduza? Oooooo, Academiile Auguste vor sări de poponeață-n sus pentru că e depreciată disciplina. A murit Canonul. Dar e numai al lor? Așa cum politica tradițională își dă duhul, Meduza este eliberată de sub tirania prăfuită și augustă a Academiilor. Augusta Oficială de pretutindeni încearcă disperată să conserve Instituțiile Secolului XX dar ele sunt moarte. Sunt niște caricaturi idioate care se chinuie să mai palpite când de fapt ele sunt în deplină moarte clinică. Meduza răstoarnă Înțelesul Lumii. Primul este doar o Ipostază și nu Unicul. Cel Mai Înalt e o Ipostază și nu Singurul. Cel mai deștept, e și asta doar o Ipostază. Cel mai îndreptățit, aidoma.

  Da, Academiile, închise în ele, trufașe, prăfuite și insipide se prăbușesc. Instituțiile Secolului XX sunt duse la gunoi dar potentații, școliți în ieslea colectivismului idiot nu vor să se lase bătuți măr de Valul Schimbării, udați până la piele, meduzați, văluriți. Slugoii și slugile, copii de casă, măsluitorii Istoriei de toate felurile tot încearcă, hilar, grotesc, funambulesc să mai salveze câte ceva, furând pe ruptelea, stropind cu florile moarte ale secolului XX cu un soi de evlavie cernită și leșinată. Burlesc. Bombastic. Carnavalesc. Secolul XX moare în sfârșit iar copii lui netrebnici încă își tocesc degetele pergamentoase prin dosare puturoase neînțelegând ce li s-a întâmplat, cum de au viețuit în mocirla plină de sudoarea ființei muncite de ideologii fantomatice, vampiroidale fiind de fapt niște Cadavre De Lux.

  Vampirismul Ideologic al secolului XX se preschimbă încercând să-și găsească un trup nou. Dar nu poate. Chițăie. Suduie. Urlă. Răcnește. Plânge. Se bocește. Glugile secolului XX se furișează în catacombe dar lumina, lumina, care are de fapt mai multe viteze, le arde. Profesioniștii construiesc Meduza pe potriva provocărilor, pericolelor, nebuniilor și zăpăcelilor dintr-o epocă pe care nimeni n-a gândit-o vreodată și care s-a dat pe sine la iveală când ne așteptam mai puțin. Noua Gnoză. Era Complexității.

  Socialismul? Vai, e în putrefacție. Liberalismul, vai e în putrefacție. Conservatorismul e ridicol. Capitalismul? A existat vreodată? Revoluția? A existat vreodată? Ridicola idee de Evoluție? A existat vreodată? Aninarea în Darwinism? Oooo, colectivismul speciilor în toată splendoarea! Și totuși Istoria nu s-a sfârșit. De ce? Iată o întrebare stranie, nebună, zăpăcită! De ce nu se sfârșește istoria odată cu secolul XX?!

  "

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.29 Seconds