Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 23 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Distribuitor de afise Legislatie: Regulamentul privind procedura de selectie, acordare si monitorizare a utiliz&am

  Regulamentul privind procedura de selecție, acordare și monitorizare a utilizării bursei anuale "Ierunca-Lovinescu" pentru studenți români în Franța
  Scris de asymetria on Sunday, November 05 @ 19:08:11 CET (2145 citiri)
  Citeste mai mult... | 11645 bytes in plus | Scor: 0

  Lecturi critice Legislatie: Ioan Rosca. Catre presedintele Curtii Supreme de Justitie

  Aceleași teze putrede, aceleași lozinci aplicate mecanic despre prescriere, aceeași aplecare bizară a procurorilor spre apărarea vinovaților (în defavoarea victimelor), aceeași pretenție că prelungirea decenală a anchetelor dincolo de termene nu constituie nici temei de întrerupere a unei prescrierii forțate delictual, nici de penalizare a responsabililor. Orice este bun pentru a-ți servi stăpînii plătitori de salarii și pensii speciale, de la escamotarea faptelor și neglijarea probelor pînă la interpretarea arbitrară a legii sau măsluirea ei.

  Ioan Roșca
  Scris de asymetria on Thursday, January 13 @ 22:46:13 CET (3731 citiri)
  Citeste mai mult... | 32517 bytes in plus | Scor: 3

  Distribuitor de afise Legislatie: Revizuirea Constitutiei - Varianta Cojocaru

  Economistul Constantin Cojocaru propune un proiect de lege privind revizuirea Constituției României, diferit de proiectul susținut de guvernul Boc.
  Cititorii Asymetriei vor avea posibilitatea să compare aceste proiecte.
  Puteți consulata ambele proiecte accesînd blogul dlui Constantin Cojocaru, care este și inițiatorul acțiunii de constituire a unui nou partid politic în România, Partidul Poporului. A nu se confuda cu operația de marketing lansată de capitalistul populist, mogulul de presă Dan Diaconescu.

  Scris de asymetria on Wednesday, August 18 @ 16:47:37 CEST (2415 citiri)
  Citeste mai mult... | 38511 bytes in plus | Scor: 0

  Distribuitor de afise Legislatie: Ioan Rosca. Spolierea legala a multimii

  In ciuda agitatiei propagandistice, spolierea e perceputa dureros de perdantul de rind (cel care nu a apucat o halca suficienta din lesul national). Oricit ar incerca sa-l educe civic 'telectualii la moda, el stie cam cum merg lucrurile - oscilind intre furie neputincioasa, resemnare pasiva, vorbarie - supapa si hotie de legitima aparare.
  Mecanismele mai fine de spoliere ale "prostimii", tehnicile de defavorizare sistemica, difuzate discret in reguli strimbe si acoperite cu rafinamente ideologice/dogmatice, nu sint cunoscute.
  Captivul cognitiv percepe doar atacul tilharului asupra buzunarului, sau gestul spargatorului de banca, simte mituirea sau inselaciunea, vede ca unii se imbogatesc legal-miraculos. Nu si tainele jocurilor economice cu suma nenula, cele in care avantajul anumitor jucatori e acoperit, cu discretie si abilitate.
  Nu are instrumentele cu care sa poata vizualiza atacul bancii spargatoare. Sau verifica legitimitatea masurilor pauperizante "de austeritate". Sau urmari corectitudinea calculului pensiilor.
  Una e sa te prinzi ca fondurile de pensii din Romania au fost devalizate de mafii operind prin stat, ca pensiile speciale sint un transfer catre privilegiati - si alta e sa poti analiza daca principiile matematice de calculare a pensiilor sint corecte. Aici intervine "calculul actuarial" si este acut semnificativ ca despre el nu sufla o vorba "tehnicienii" care explica doct saracitului, de ce trebuie sa-si stringa cureaua in jurul viitorului cadavru.
  Scris de asymetria on Wednesday, August 11 @ 12:36:13 CEST (2335 citiri)
  Citeste mai mult... | 17102 bytes in plus | Scor: 5

  Distribuitor de afise Legislatie: Ioan Rosca. Pensiile românilor au fost deturnate


  Sa privim atent motivul invocat des pentru agresarea fondului de pensii: nu mai sint bani la buget pentru a suplimenta acest fond - falimentar.
  Aflam de la explicatorii de serviciu ca s-au terminat banii depusi de pensionarii romani, ca nu sint suficiente nici contributiile actualilor salariati, incit statul, in marinimia lui - trebuie sa acopere restul. Dar e acum in criza - nu mai poate.
  Totul e fals in aceasta teza. Sa o luam pe rind.
  A existat in Romania un fond de pensii bine separat de alte conturi ale statului? A depus si pastrat statul comunist sumele cuvenite in acest fond?
  Am vazut deja ce soarta au avut cistigurile CAP, sau prelevarile implicite din anumite salarii. Dar macar banii depusi explicit in fondul de pensii, principal sau suplimentar (sume depuse la CEC, conform legii) au fost gestionati prin mijloace firesti?
  A platit regimul comunist pensiile cuvenite fostilor salariati ai regimului "exploatator" rasturnat in 1944 (majoritatea contributorilor avuti fiind exterminati prin puscarii)? Oare primii beneficiari ai fondului de pensii (atunci cind a intrat in functie sistemul) au fost platiti doar dupa ce au trecut anii necesari acumularii depunerilor, sau statul a creditat sistemul in primele decenii, incit sa aiba acum o creanta - acoperita perpetuu de noii contribuabili?
  Nimeni nu explica elocvent cum s-a ajuns ca sumele depuse de generatia X sa nu mai fie disponibile, ci sa trebuiasca acoperite de generatia curenta (X+40).
  Scris de asymetria on Wednesday, August 11 @ 12:00:25 CEST (2460 citiri)
  Citeste mai mult... | 18646 bytes in plus | Scor: 5

  Distribuitor de afise Legislatie: Relatiile lui Constantin Cojocaru cu OTV. Precizari

  Relatiile lui Constantin Cojocaru cu OTV. Precizãri Pentru cei care au intrat mai tarziu pe acest site, fac urmatoarele precizari referitoare la relatiile mele cu OTV.
  1. In februarie 2009, am intrat, din intamplare, pe postul OTV. Era emisiunea “Se intampla acum” a lui Tudor Barbu, care punea intrebarea daca are cineva o solutie pentru scoaterea Romaniei din marasmul economic in care se afla. M-am dus la sediul OTV si l-am contactat pe Tudor Barbu. L-am intrebat daca ma cunoaste. Mi-a spus ca NU. L-am intrebat daca a auzit de Varianta Cojocaru. Mi-a spus ca NU. In 1990, cand a fost foarte mediatizata Varianta Cojocaru, TB avea 30 de ani si lucra in televiziune.
  I-am prezentat LEGEA COJOCARU. Am convenit sa facem 10-12 emisiuni, in care sa explicam LEGEA. In primele 4-5 sa aratam cum au fost inselati si jefuiti romanii si in urmatoarele sa prezentam LEGEA si consecintele ei asupra economiei si societatii romanesti
  In emisiunea a 4-a, TB a anuntat ca a doua zi Cojocaru va incepe prezentarea LEGII.
  Scris de asymetria on Wednesday, August 11 @ 11:13:58 CEST (2355 citiri)
  Citeste mai mult... | 9604 bytes in plus | Scor: 0

  Historia oculta Legislatie: Acte normative nepublicate. Din istoria secreta a R. S. România

  Acte normative nepublicate. Extragem informatiile de mai jos din situl IICCR. Le reluam pentru a trage atentia asupra modului in care se controla societatea româneasca de catre Partidul Comunist, prin institutiile de stat care îi erau integral subordonate. O legislație secreta intr-un stat pentru care secretul, abuziv definit, era conditia principala a supravietuirii sale.

  În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1724 prin care a fost înființat și funcționează Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), cu completările și modificările ulterioare, una dintre principale atribuții ale instituției respective este aceea de a identifica „legi, decrete, hotărâri ale Consiliului de Miniștri, decizii ministeriale, regulamente interne și alte prevederi, secrete sau nesecrete, care au stat la baza organizării și funcționării aparatului represiv”.


  Nota: R. S. România. Acte normative nepublicate
  Scris de asymetria on Wednesday, March 18 @ 23:47:24 CET (2896 citiri)
  Citeste mai mult... | 19896 bytes in plus | Scor: 0

  Societatea de mâine Legislatie: Sergiu Simion. Psihologia romaneasca intre Lege si Ordine, victorie a la Phyrus


  Psihologia romaneasca intre Lege si Ordine. Victorie a la Phyrus
  Un articol de Sergiu Simion analizeaza rolul Colegiului psihologilor in militarizarea abuziva so controlul monopolist al unei profesiuni civile.
  Asymetria
  Scris de asymetria on Tuesday, January 20 @ 18:08:56 CET (3791 citiri)
  Citeste mai mult... | 26807 bytes in plus | Scor: 5

  Memoria Legislatie: Mircea Stanescu. Arhivele romanesti dupa 1989


  Pînă în 1989, accesul la arhive era strict reglementat de regimul comunist. Cercetătorii puteau avea acces la documente - și în special la cele de istorie contemporană - numai în baza unei aprobări speciale, care presupunea și un aviz politic. Cele de după 1945 erau însă cu totul inaccesibile. După această dată, o dată cu schimbarea regimului politic, documentele accesibile au putut fi consultate în baza unei simple cereri.
  Mircea Stănescu, București, 18 mai 2005
  Alte studii ale acestui autor pot fi gasite pe http://mircea-stanescu.blogspot.com/

  Nota: O retrospectivă excelentă.
  Scris de asymetria on Sunday, March 30 @ 00:00:00 CET (3400 citiri)
  Citeste mai mult... | 28815 bytes in plus | Scor: 0

  Lecturi critice Legislatie: Titus Filipas. Interpretarea subiectiva si guillotina lui Hume

  Titus Filipas scrie "Lipsa de consens, lipsa de armonie, lipsa de bună credință, într-un cuvânt cearta dintre Președinte și Premier arată cât de eficientă a fost propaganda ideologică prin care cominterniștii, cominformiștii, luptătorii internaționaliști împotriva regalității din Spania, au spălat creierele câtorva generații de români. Unul dintre aspectele propagandei ne îndemna să privim către viitor, nu înspre trecut. Condamnată de propaganda lor era mai ales Epoca Luminilor, c'est-à-dire civilizația și filosofia Europei Occidentale din secolul XVIII. Și era aceea o vreme care în Ardeal se manifesta printr- un iluminism firav, iar Moldova și Țara Românească sufereau sub ignoranța și exploatarea jugului fanariot.
  "
  Scris de asymetria on Monday, February 04 @ 12:31:38 CET (2735 citiri)
  Citeste mai mult... | 4249 bytes in plus | Scor: 0

  Etnografie Legislatie: Legea plugarului

  Titus Filipas scrie "Dimitrie Cantemir a fost primul cărturar ce exprima ideea că părți importante din actul bizantin Nomos Georgikos (Legea plugarului) au fost incorporate în Pravila lui Vasile Lupu. Nicolae Bălcescu aderă integral la această opinie, adăugând faptul că și Pravila lui Matei Basarab are aceeași factură. Nomos Georgikos constituie sursa legislativă cea mai importantă pentru ceea ce tradițional se cheamă la noi “obiceiul pămîntului”, cu o semnificație aproape ad litteram. Deși medievală, Pravila lui Vasile Lupu are și semnificație modernă, căci incorporează în chip firesc un principiu agrarian de Economie politică enunțat abia de către francezul Quesnay în secolul al XVIII-lea. "
  Scris de asymetria on Thursday, November 01 @ 14:32:08 CET (3421 citiri)
  Citeste mai mult... | 16097 bytes in plus | Scor: 0

  Lecturi critice Legislatie: Aurora Mihacea. Externalizarea exterminarii : planul definitiei. Partea a IV-a


  Sub titlul Externalizarea exterminării : planul definiției continăm publicarea studiului “Culpa negaționismului” cu partea a IV –a, finalà, a studiului Aurorei Mihacea. Vom adauga și un tablou (Tablou download) care să clarifice și sistematizeze natura observațiilor critice la adresa diferitelor definiții ale termenului de Holocaust în legislația și publicistica din România. Invitam cititorii și experții să continue analiza motivațiilor politice și consecințelor sociale și economice ale variațiunilor adaptative ale acestor definiții oficiale sau oficioase.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Monday, July 09 @ 01:00:00 CEST (4357 citiri)
  Citeste mai mult... | 28293 bytes in plus | Scor: 5

  Lecturi critice Legislatie: Aurora Mihacea. Culpa negationismului. Partea a III-a

  Sub titlul “Externalizarea” exterminării: planul termenilor publicăm partea a III-a a studiului Aurorei Mihacea, care continuă lectura critica a încercărilor de localizare a definiției Holocaustului în legislația și publicistica din România, analiza motivațiilor politice și consecințelor sociale ale variațiunilor adaptative propuse de autorii lor.
  Scris de asymetria on Sunday, July 08 @ 18:06:33 CEST (3878 citiri)
  Citeste mai mult... | 38085 bytes in plus | Scor: 4.6

  Lecturi critice Legislatie: Aurora Mihacea. Culpa negationismului. Abordarea figurata. Partea a II-a


  Sub titlul Abordarea figurată , Aurora Mihacea continuă analiza problemelor de logica elementară pe care le implica definițiile extensive si figurate ale conceptului de Holocaust, așa cum sunt ele formulate și aplicate de diverși experți, independenți sau nu, în relație cu realitatea, cu istoriografia și cu politica. Este evident că aceste definiții au un caracter politic, sunt adaptate, prelucrate și reformulate, de unde și incoerența lor logică, în funcție de anumite necesități, exterioare tragediei comunitații evreiești și destinului ei uman în sine.
  Invităm cititorii la dezbatere. Precizăm că nu așteptăm opinii formulate ad-hoc, de care forumurile presei românești sunt pline, cu violențele lor verbale intolerabile și mai ales perfect anonime, deci iresponsabile, ci contribuții reale la dezbatere juridica, științifică și istorică.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Saturday, July 07 @ 19:34:11 CEST (3508 citiri)
  Citeste mai mult... | 17652 bytes in plus | Scor: 4

  Lecturi critice Legislatie: Aurora Mihacea. Culpa negationismului. Partea I-a

  În România, negarea în public a Holocaustului este sancționată penal prin Ordonanța 31/2002, aprobată prin Legea 107/ 2006. Pentru a înțelege însă cine se face vinovat sau nu de 'negarea Holocaustului', trebuie mai întîi să ne fie clar, ce se înțelege prin termenul de Holocaust și nimic nu ne poate fi mai de folos decît o definiție a acestuia; iată, Legea 107/2006 ne pune la dispoziție o definiție a termenului de Holocaust. Dar mai sunt și alte definiții. Analiza acestora, din unghi logic, va fi una din temele seriei de studiii realizată de Aurora Mihacea.
  Scris de asymetria on Saturday, July 07 @ 16:30:00 CEST (6877 citiri)
  Citeste mai mult... | 23224 bytes in plus | Scor: 5


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 15

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 1.22 Seconds