Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 28 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Asymetria. Revista de cultura, critica si imaginatie: Noduri si retele

  Cauta in acest topic:   
  [ Mergi la pagina principala | Selecteaza un nou topic ]

  Noduri si retele Editoriale: Dan Culcer O banda de eunuci, pazitori ai Seraiului, angajati la Poarta Noului I

  O bandă de eunuci, păzitori ai Seraiului, angajați la Poarta Noului Ierusalim, se străduiesc să incite, cu toate ocaziile, sub toate pretextele disprețul, ba chiar ura localnicilor, prin provocări din ce în ce mai nerușinate, doar pentru a-și motiva existența de stipendiați, de lefegii, pentru a putea beneficia, până la pensie și după, de soldele pe care li le asigură celor care îi slujesc ca „saianimi" (ca să folosim termenul tehnic lansat de Jacob Cohen) autoritățile unui mic stat din Orientul Apropiat, una din teocrațiile din zonă, Israel, sau ale unui stat vecin, iredent prin însăși ideologia care stă la baza constituirii sale. Statul Magyarorszag, în contururile sale actuale, există doar din 1919. Continuitatea constituțională, cu formele statale anterioare este imaginară, ideologică, nu juridică, ca monarhie fără monarh, condusă de un regent, apoi republică populară. Sistemul anterior a fost o monarhie dualistă austro-ungară, care a dispărut ca stat.

  Nota: Codul penal
  "Art. 155. - Fapta cetățeanului român sau a persoanei fără cetățenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin acțiuni de provocare de război contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire față de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfășurarea unei activități dușmănoase împotriva siguranței statului, se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
  Art. 161. - Atentatul săvârșit contra unei colectivități prin otrăviri în masă, provocare de epidemii sau prin orice alt mijloc, de natură să slăbească puterea de stat, se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
  Art. 165. - Fapta de a folosi o unitate din cele la care se referă art. 145 [obștească], ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă fapta este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
  Art. 167. - Inițierea sau constituirea unei asociații sau grupări în scopul săvârșirii vreuneia dintre infracțiunile prevăzute în art. 155-163, 165 și 1661, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asociații sau grupări se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
  Art. 168. - Distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau înscris în care sunt stabilite drepturi ale statului român în raport cu o putere străină, dacă fapta este de natură a compromite interesele de stat, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
  Art. 168.1. - Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere siguranței statului sau relațiilor internaționale ale României, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
  Art. 173. - Tentativa infracțiunilor prevăzute în prezentul titlu se pedepsește. Se consideră tentativă și producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum și luarea de măsuri în vederea comiterii infracțiunilor prevăzute în art. 156, 157, 159-163, 165, 166, 1661 și art. 158 raportat la infracțiunea de trădare prin ajutarea inamicului.
  Tăinuirea și favorizarea privitoare la infracțiunile din acest titlu se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani. "
  Scris de asymetria on Wednesday, August 29 @ 14:13:03 CEST (1916 citiri)
  Citeste mai mult... | 11902 bytes in plus | Editoriale | Scor: 0

  Noduri si retele Polemici: Isabela Vasiliu-Scraba, MyComp si mostenirea comunismului în Wikipedi


  “Wikipedia is not an objective resource […] in large part is controlled”. Adică acest website al wikipediei nu este o sursă obiectivă de informare pentru că este în mare parte controlată de așa-zis “intelectuali” cu intenții ascunse. Dar cum poate fi controlată o enciclopedie la care zice-se că orice utilizator poate scrie? Desigur prin administratorii săi, informați instantaneu de modificările anumitor articole pe care le urmăresc.
  Isabela Vasiliu-Scraba


  Nota: A se vedea și revista "Acolada" (Satu Mare), ianuarie 2012 (anulVI), nr.1 (51)
  Scris de asymetria on Thursday, February 09 @ 12:47:23 CET (3306 citiri)
  Citeste mai mult... | 12993 bytes in plus | Polemici | Scor: 4.8

  Noduri si retele Eseuri: Mihai Rogobete. Arta ratãrii

  «Numai cel liber să priceapă rămâne, intuindu-i tâlcul, în viață. în libertate, pentru că a intui înseamnă a te dezrobi.»
  Mihai Rogobete
  Scris de asymetria on Saturday, September 10 @ 18:27:17 CEST (3993 citiri)
  Citeste mai mult... | 9868 bytes in plus | Eseuri | Scor: 5

  Noduri si retele Sinteze: Sergiu Simion. Ciclul istoric si timpul individual


  Pozitionarea generatiilor din România actuală demonstreaza ca solidaritatea umana ( sociala, comunitara, de grup ) este veriga lipsa a societatii romanesti care, deocamdata, face absolut imposibila realizarea unor proiecte sociale pe termen lung ( minimum 25 de ani de exemplu ). De aceea, singura strategie valida pentru construirea viitor colectiv este implicarea individuala a cetatenilor in proiecte sociale dar pentru stadiul in care ne aflamacum ca societate, aceasta implicare constituie deocamdata o utopie si o contradictie in termeni.
  Sursa
  Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog
  Scris de asymetria on Wednesday, August 10 @ 19:31:06 CEST (3510 citiri)
  Citeste mai mult... | 10378 bytes in plus | Sinteze | Scor: 5

  Noduri si retele Dialoguri: Ion Lazu. Despre starea scriitorilor

  Draga Domnule Lazu,
  Am trimis anul trecut acest mesaj unor confrati ale căror adrese mail le aveam. Nu s-a ales nimic.
  Dar perseverez și va invit sa scrieti ceva pe această temă pentru Asymetria.
  Condiția socială și materială a scriitorului din România în Restaurație
  Mulțumesc. Cu bine, Dan Culcer

  Stimați colegi,
  Viitorul președinte al Uniunii Scriitorilor, Consiliul Uniunii, vor trebui să realizeze, pe baze științifice, o analiză și un raport despre starea economică a scriitorilor români. Acest raport va fi făcut public. în baza acestui raport se vor construi toată politica economică a Uniunii, toate proictele de legi propuse de Uniune Parlamentului. Aceste proiecte vor fi făcute publice.

  Contractele dintre scriitori și editori vor fi analizate și se va propune un formular de contract bazat pe legea drepturilor de autor, Uniunea fiind obligată să se manifeste public în apărarea intereselor creatorilor.
  Se vor analiza și comenta public descriptivele privind meseriile de scriitor din nemenclatorul meseriilor din România ( presupun că știți că meseria de poet există în acest nomenclator).

  Vă rog să discutați aceste sugestii și să va exprimați poziția față de ele în mod public, înaintea Conferinței Generale de la 23 noiembrie 2009. Dacă vi se par bune, le puteți propune în nume propriu la Conferința Generală.
  Revista Asymetria vă stă la dispoziție. Puteți trimite opiniile dv pe adresa mail de mai jos. (asymetria@gmail.com)
  Cu salutări colegiale, Dan Culcer
  ==============
  Scris de asymetria on Friday, April 23 @ 20:18:33 CEST (3105 citiri)
  Citeste mai mult... | 8770 bytes in plus | Dialoguri | Scor: 0

  Noduri si retele Dialoguri: La Pensee libre, o revista internationala

  La Pensee libre
  Philo-socio-anthropo-histoire.
  Revue en ligne éditée par une partie de l'ancienne rédaction de La Pensée élargie à d’autres collaborateurs et consacrée au renouvellement de la pensée critique de la globalisation, du politique, de l’économique, du social et du culturel.

  Am introdus această legătură spre o revistă internațională prin accesibilitate, prin extensia redacțională și tematică. O propun atenției cititorilor Asymetriei, ca o deschiderea dialogală, în spiritul programului revistei noastre, cu atît mai mult cu cît redactorul ei șef, Claude Karnoouh este un de-acuma vechi colaborator al Asymetriei, după ce a participat sau participă încă la lărgirea orizontului ideologic al cîtorva publicații românești, Ideea, Dilema, Cultura, în calitatea sa de antropolog și profesor de filosofie, de bun cunoscător al problematicii est-europene, om de teren și catalizator de reacții necesare.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Friday, April 23 @ 18:16:14 CEST (2983 citiri)
  Citeste mai mult... | 2816 bytes in plus | Dialoguri | Scor: 0

  Noduri si retele Apeluri: Sergiu Simion. Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Romanesti

  Dupa 20 de ani de speranțe înșelate constant și progresiv, precedați de alți 20 în care îl așteptam pe Godot, cel care nu venea niciodată, suntem într-un  moment de bilanț  în care pentru orice conștiintă gânditoare despărțirea apelor este inevitabilă, dacă nu cumva consimte să fie coparticipant la masacrul legal al societății românești ( în măsura în care aceasta mai există …), în care sunt distruse sistematic nu numai rădăcinile lumilor trecutului ci și germenii lumilor posibile prin subminarea conștientă și criminală a oricăror repere sociale și morale, prin confuzie, ambiguitate, destructurare, nedeterminare și incertitudine. în numele unui individualism deșănțat și a unui comunitarism pervers. Consecințele sunt evidente. Văd o singura soluție.
  Sergiu Simion


  Nota: Contact Sergiu SIMION De la Societatea civila la Societatea in civil
  Scris de asymetria on Friday, March 13 @ 15:42:42 CET (3975 citiri)
  Citeste mai mult... | 5480 bytes in plus | Apeluri | Scor: 5

  Noduri si retele Jurnal: Titus Filipas. O noua paradigma?

  Titus Filipas scrie "Îmi amintesc că Nicolae Iorga scria despre Ploiești că a fost fondat de Mihai Viteazul ca un oraș de “oameni noi,” de oameni care gândesc altfel! Frații Mociornița, niște capitaliști întreprinzători și patrioți, nu erau din Ploiești ? Ei de altminteri au trimis la studii în Occident tineri români. Este regretabil că Wikipedia românească nu mai reamintește acest detaliu în articolul despre matematicianul Gheorghe Mihoc."
  Scris de asymetria on Friday, January 09 @ 15:55:26 CET (2877 citiri)
  Citeste mai mult... | 1658 bytes in plus | Jurnal | Scor: 0

  Noduri si retele Jurnal: Luca Pitu. Breviarul nebuniilor curente. Jurnal indirect  Sub titlul BREVIARUL NEBUNIILOR CURENTE, scriitorul Luca Pițu pregătește o carte în care include documentele din Dosarul de urmărire informativă care a fost deschis pe numele său de Securitate în 1982.
  Dupa apariția în Asymetria a unui text de Liviu Cangeopol, text dedicat unor supoziții și deducții privind activitățile invizibile al Maestrului din Cajvana, am primit mai multe mesaje dinspre Luca Pițu, într-unul zicându-se :
  «Draga Dan Culcer, Iti trimit, prin atasare, cele vreo cinzeci de pagini, din D.U.I-urile mele cenesasice, publicate in ARGESUL si constituind sectiunea ultima a unei viitoare carti. In caz ca unele din ele prezinta interes pentru ASYMETRIA, le poti prelua... in loc de replica […]:»
  Acestea fiind scrise, publicăm cu interes și din interes paginile primite, câteva volume sau tușe în plus la masca mortuară veselă a vremii. Era o vreme prin care unii au trecut, mulți s-au strecurat, unde altii au rămas, câțiva s-au cutremurat năpârlind. Și poate că așa ne-om vindeca de râie.

  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Saturday, October 04 @ 20:53:08 CEST (6608 citiri)
  Citeste mai mult... | 63811 bytes in plus | Jurnal | Scor: 0

  Noduri si retele Polemici: Wikipedia 'româna' focalizeaza gresit

  Titus Filipas scrie "Am mai semnalat pe blogul nostru precum și în revista electronică Asymetria faptul că Wikipedia de limba română tratează în mod eronat teme extrem de importante din cultura română. Ne refeream atunci la preeminența clară a ideologiei cumaniste pe Wikipedia în tratarea chestiunii primilor Basarabi din istoria noastră, ca și cum marele cărturar Vasile Lovinescu nu ar fi existat!
  Avem acum o nouă dovadă a faptului că Sfatul Bătrânilor anonimi ce coordonează după o ideologie anti - românească admiterile și respingerile de articole pe Wikipedia de limba română folosește în mod intenționat un fals cod de valori, chiar un cod de valori intenționat falsificate. "
  Scris de asymetria on Monday, July 28 @ 12:05:20 CEST (4279 citiri)
  Citeste mai mult... | 8916 bytes in plus | Polemici | Scor: 2

  Noduri si retele Jurnal: Titus Filpas. Bucurenci arunca la gunoi Principiul identitatii

  Titus Filipas scrie "
  Logica formală începe cu principiul identității. Dragoș Bucurenci este noul recrut în potera internaționalistă care interzicea pe vremuri opera lui Constantin Rădulescu -Motru, iar acum îi aruncă învățăturile, –bine asimilate de alții–, la Coșul de gunoi. Uniformitatea în calitate este prezentă în toate scrierile Profesorului Constantin Rădulescu –Motru. Iar judecata de valoare și decizia Curții Constituționale a României a salvat de facto viața poetului național Cezar Ivănescu, care declarase greva foamei drept protest la denigrările vărsate peste el de proletcultistul Mircea Dinescu.
  Cezar Ivănescu a fost convins să înceteze greva foamei numai după ce a citit argumentația din textul judecății de valoare a Curții Constituționale privind vechea lege CNSAS. Mircea Dinescu, ce își asumase singur rolul de purtător de cuvânt al CNSAS, se răzbunase pentru dezvăluirea scrisă în 1990 (vezi colecția revistei Baricada) de Cezar Ivănescu, privind îmbolnăvirea de ciroză a lui Nichita Stănescu prin provocările constante la ingurgitări masive de alcool induse de mai tînărul “prieten” Mircea Dinescu."
  Scris de asymetria on Friday, February 08 @ 19:05:40 CET (3517 citiri)
  Citeste mai mult... | 7539 bytes in plus | Jurnal | Scor: 5

  Noduri si retele Jurnal: Dan Culcer. Legislatie complicata, labirintica


  Legislație complicată, labirintică. Putem simplifica?
  De ce nu se discută despre legislatia României actuale decît tangențial, atunci cînd de fapt ea dă cadrul tuturor activităților umane și simplitatea care ar trebui să caracterizeze legile pentru a le face ușor de cunoscut și aplicat s-a transformat, în mai toată Europa, îin cea mai haotică textualizare din cîte se pot imagina. O baza de legi vechi si noi va sta la dipozitie aici : http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/
  Scris de asymetria on Wednesday, January 23 @ 11:06:02 CET (3256 citiri)
  Citeste mai mult... | 1225 bytes in plus | Jurnal | Scor: 0

  Noduri si retele Jurnal: Abordarea jurnalistului Mircea Badea

  Titus Filipas scrie "
  Cu ajutorul unui juriu de alcătuire complexă, și în care cele două ‘ancore deontologice’ se presupune că erau sociologul Mircea Kivu si psihologul Aurora Liiceanu de la SAR, pe canalul Realitatea TV s -a încercat literalmente strangularea intelectuală și linșajul moral al lui Mircea Badea. Folosesc eu aici cuvinte prea tari? Nu cred. De altminteri nu ascund faptul că împărtășesc cu Mircea Badea, --fără să vrea, fără să vreau--, o anumită atitudine de viață pe care aș numi-o: respectul față de “educația extremă”. În ultima vreme, constat, și asupra mea, mai exact asupra eseurilor mele, se revarsă de către un grup de intelectuali români anonimi care controlează totuși precum cerberii accesul pe Wikipedia românească, –astfel, acești cerberi și -au permis să șteargă un articol întreg, nu știu cine l- a scris dar îi mulțumesc!, ce îmi era favorabil–, o Wikipedia românească unde eu sunt atacat, dar o Wikipedia românească unde mie nu mi se permite să public măcar o singură replică, o vastă operațiune chemată DEBUNKING TITUS FILIPAȘ, chiar aceștia sunt termenii!
  "
  Scris de asymetria on Sunday, October 28 @ 14:48:02 CET (3715 citiri)
  Citeste mai mult... | 12795 bytes in plus | Jurnal | Scor: 0

  Noduri si retele Bio-bibliografii: Biografii contemporane. Alin Teodorescu, sociolog, ministru-secretar de stat


  Un CV oficial al sociologului, omului politic si expertului in sondarea opiniei publice, Alin Teodorescu. Am avut relatii prietenesti in anii 1986, 1987 si 1989, inaintea de emigrarea mea din tara. M-a ajutat moral, cînd altii ma ocoleau, a contribuit substantial, impreuna cu prietenul sau, sociologul Calin Anastasiu, la reusita "exfiltrarii" bibliotecii mele, trimitindu-mi citeva luni, din octombrie 1987 pina pe la jumatatea anului 1987, pachete cu carti de la Bucuresti la Paris, la mai multe adrese, in conditiile in care trimiterile de carte erau controlate si limitate. Am sa scriu cit de curind despre conditiile in care locuia familia intelectualului Alin Teodorescu in anii in care l-am cunoscut. Si despre faptul ca era unul din rarii buni cunoscatori ai marxismului, nu dupa ureche si nu in scop de propaganda si agitatie. Se explica poate si astfel optiunea sa politica social-democrata, departe de a fi doar un oportunism, desi aceasta incarcatura nu poate fi exclusa.
  In treacat fie zis, observ ca exista, in societatea româneasca actuala, tâmpiti care considera ca un pacat grav insasi cunoasterea operelor lui Marx si a descendentilor acestuia, teoreticieni sau practicieni - vom conveni ca nu e totuna sa fii Herbert Marcuse, Georg Lukacs, Walter Roman, Stalin, Lenin sau Trotski.
  Din aceasta perspectiva, a contactelor pe care, in anii aceia, le-au avut intelectuali ca Alin Teodorescu, Ana Blandiana, Mircea Zaciu, Augustin Buzura cu Zigu Ornea, Silviu Brucan, Alexandru Paleologu, iar prin unii din ei cu Gogu Radulescu si cu renascînda masonerie româna, merita sa fie cercetate de aproape conditiile infiintarii Grupului de Dialog Social. Si deci, implicit, rolul care i s-a dat in tranzitie, (de cine si pentru ce?) limitele dintre initiativele independente si actiunile politice individuale ale membrilor sau actiunea "coerente", adica cea de grup.
  Pe baza unor interviuri cu principalii actanti, câti mai traiesc. I-am ratat pe Silviu Brucan ca si pe Pavel Câmpeanu, cred. Ar fi interesant marturia unor actori secundari, desigur. In ce mod s-au intrepatruns interesele si ideologiile Fundatiei culturale (Buzura) si cele al Fundatiei Soros, ale GDS. Si ce raport exista intre toti acestai si fundatia lui Andrei Plesu, revista Dilema si "Centrul de stiinta si cultura Colegiul Noua Europa".
  (A se vedea in acest sens http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=153&Itemid=79) Ii invit pe toti cei care doresc sa se exprime aici, în Asymetria, sa puna întrebari, sa raspunda la cele puse sau nepuse si sa dea semn ca sa nu plece în mormânt cu secrete greu de purtat, adica inutile.
  Dar proiectul de analiza pe care il propun nu poate face greaseala detractorilor, aceea de a ignora sau omite actiunea pozitiva a acestro Fundatii. Problema nu este deci actiunea în sine ci sensul ei politic si beneficiarii ei. Dan Culcer

  Nota:

  Alin Teodorescu recunoaste ca a scris note la Securitate

  [Titlul acesta, dat de redactia Cotidianului, nu corespunde substantei declaratiilor lui Alin Teodorescu din interviul de mai jos. Presa romana manipuleaza mereu informatia. Utilizarea, de catre redactia Cotidianului, a cuvintului "note" în titlul articolului, deliberata, induce impresia ca ar fi vorba de "note informative". Nu cred deloc ca vorba de note informative ci de procese verbal de interogatoriu. Ceea ce nu e totuna. Nota D.C.]

  Deputatul PSD Alin Teodorescu sustine ca in perioada iulie-august 1988 a scris “in total 100 - 150 de pagini” la unul din sediile securitatii din Rahova. El spune ca a fost cercetat penal de catre Directia a V-a a Securitatii si ca trebuia sa le scrie ofiterilor note „in detaliu“ despre tot ce facea.
  Notele lui contineau, printre altele, informatii despre intilnirile sale cu Silviu Brucan sau cu Alexandru Paleologu. Teodorescu afirma ca n-a facut politie politica si ca nu vrea sa-si vada dosarul de la CNSAS. Si in acest caz am aplicat chestionarul turnatorului, setul de 20 de intrebari-tip elaborat de „Cotidianul“ pentru cei care au colaborat cu fosta Securitate.
  Ati avut vreo colaborare de orice fel cu fosta Securitate?
  Am fost perchezitionat si urmarit. Perchezitionat cu proces-verbal, cu totul in regula. Si urmarit.
  Ati semnat vreo hirtie de colaborare cu Securitatea?
  Nu, niciodata. Mi l-a dat (angajamentul - n.r.), dar nu l-am semnat niciodata. L-am vazut, dar nu l-am semnat. Deci, vi s-a propus un angajament.
  Da, mi s-a propus dar nu n-am semnat
  Note ati semnat?
  (pauza) Cind ma chema la perchezitie, semnam procesele-verbale.
  Ce fel de procese-verbale semnati?
  Ce am facut, cu cine m-am intilnit, unde am fost, cu cine m-am vazut, pe cine am vazut...
  Ati semnat multe astfel de note?
  Cantitativ, nu stiu. 7, 8, 10. Nu stiu... Am avut doua perchezitii domiciliare cu proces-verbal. Cu Directia V, Cercetari penale.
  Despre cine ati semnat astfel de note, despre cine va intrebau?
  Ma intrebau cu cine m-am intilnit, de ce am dat interviuri in strainatate sau de ce am publicat in ziarele respective sau de ce s-a scris despre mine in ziare din strainatate.
  Era vorba despre cunostintele dvs. sau...?
  Da, era vorba si despre cunostinte.
  Si daca era vorba despre cunostintele dvs. nu se poate spune ca dadeati note despre ei?
  Nu, pentru ca eu nu aveam angajamentul. Eu eram urmarit. Ma intrebau de ce m-am vazut cu Silviu Brucan, cu Pavel Cimpeanu si cu Calin Anastasiu la masa. De ce m-am vazut cu... De ce am fost la Alecu Paleologu acasa. Intelegeti?
  Bun si dvs. ce scriati in astfel de note? Dati-ne citeva exemple.
  Scriai ce iti dictau ei.
  Si ce va dictau ei? Adica ce scriati dvs.? Altfel spus, daca ne-am uita pe astfel de hirtii ce am putea vedea?
  Ce am facut intr-o saptamina.
  In detaliu? Tot ce ati facut?
  In detaliu! De cind m-am sculat, cu ce am plecat, ce am facut, unde m-am dus... In detaliu!
  Considerati ca ati facut politie politica?
  Nu. In nici un caz. S-a facut politie politica cu mine si cu prietenii mei, dar eu, in nici un caz.
  Dind informatii despre alte persoane nu credeti ca ati fi putut pune in pericol situatia lor?
  Categoric, nu! Categoric, nu!
  Cind s-au intimplat toate acestea?
  Incepind din 11 iulie 1988.
  Va amintiti numele ofiterului?
  L-am recunoscut pe un film din 13-15 iunie (mineriada din 1990 -n.r.), dar numele nu mi-l amintesc. Era printre mineri.
  Scris de asymetria on Thursday, March 15 @ 18:40:54 CET (6339 citiri)
  Citeste mai mult... | 6021 bytes in plus | Bio-bibliografii | Scor: 0

  Noduri si retele Editoriale: Marketingul chinez, cultura, tehnici de negociere (scurta introducere)

  acharade scrie " Acum aproape patru ani am dorit sa descriu intr-o lucrare, procesul de manifestare comerciala, analiza marketingului chinez pentru a arata istoricul interesant al acestuia, trecand de la busola si hartie la sisteme complicate de irigare...un mediu in care competenta si competitivitatea domnesc, oferta depasind de mult cererea.
  "
  Scris de asymetria on Wednesday, February 28 @ 15:39:48 CET (3893 citiri)
  Citeste mai mult... | 3221 bytes in plus | Editoriale | Scor: 5


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 16

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.77 Seconds