Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 19 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Asymetria. Revista de cultura, critica si imaginatie: Securitatea si cultura

  Cauta in acest topic:   
  [ Mergi la pagina principala | Selecteaza un nou topic ]

  Securitatea si cultura In epicentru: Magda URSACHE, IN LABIRINTUL D. U. I.

  Tot ce vine dinspre Securitate trebuie verificat cu atenție: urmăritorul era urmărit la rândul lui, turnătorul – turnat, pârâtorul – pârât. „Securițica”, mereu înșelătoare, era specializată în jocurile de perdele (de fum), ca și în jocul măștilor (citiți: al identităților). 
  Magda Ursache
  Scris de asymetria on Saturday, June 01 @ 14:09:51 CEST (3756 citiri)
  Citeste mai mult... | 23388 bytes in plus | In epicentru | Scor: 5

  Securitatea si cultura Polemici: Gheorghe Sasarman. Precizari pe marginea cartii Fabrica de spioni de L.Valenas

  Primim la redacție.

  Ca postfațator al cărții lui Liviu Vălenaș, precizez că nu am luat cunoștință de notele sau pasajele la care se referă Gheorghe Săsărman, decât la lectura versiunii tipărite în exemplarul primit ca drept de autor. Baza comentariilor mele din postafață a fost o versiune de imprimantă, incompletă, primită de la autor. Precizez de asemenea să mă dezamăgește modul în care Liviu Vălenaș își rezolvă, prin legende și comentarii insinuante, fără baze documentare, conflictele personale, procedeu care descalifică, trist, efortul său de cercetare, pentru care am pledat.
  Gheorghe Săsărman ne-a oferit și certificatul de necolaborare eliberat pe numele său de CNSAS. Ni se pare inutil acum, dar îl vom punem la dispoziția cititorilor, dacă va apare o necesitate temeinică, printr-un link pe care îl vom indica aici ulterior. Acest document este oricum disponibil pe situl CNSAS.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Tuesday, February 01 @ 21:10:14 CET (3273 citiri)
  Citeste mai mult... | 2429 bytes in plus | Polemici | Scor: 5

  Securitatea si cultura Istorie recenta: Camelian Propinaþiu. Se face întuneric la Bucuresti

  Cititor scrie "Cine vrea să priceapă deosebirea dintre scriitor și ziarist, să verifice titlul „Moartea Monicăi Lovinescu: dușmanii ei nu au remușcări“. Aflând la 21 aprilie din „Cotidianul“, în această șocantă formulă, trista veste, te-ai fi retras să citești din „Unde Scurte“ și din „Românește“, ca scriitor închipuindu-ți că doliul va fi totuși ca la Virgil Ierunca, oarecum cruțat de atacuri.
  Aș! După câteva ore, uitându-te pe forumuri, constați că anticiparea „Dușmanii nu au remușcări“ a fost cumplit de corectă. E un tsunami de ură peste părerile de rău. Îți poți da seama acum de anvergura terifiantă a sistemului de manipulare, c-o fi instituțional, particular sau proprie inițiativă – nu contează!
  Unii agenți de influență par să fi avut materiale documentate din timp, poate de la 3 octombrie 2006, eventual extrase din același enorm dosar, și sunt capabili să-ți arate vitejește că știu multe despre tine, ca și cum ai avea dosar activ.
  Ziarele online care, chiar dotate cu senat intelectual precum „Evenimentul zilei“, își aleg convenabil forumiștii, nu te pot trezi la această realitate. S-ar putea antologa aceste mizerii comparându-le cu cele adresate doamnei Ana Blandiana și cuprinse de Ruxandra Cesereanu într-o carte cu titlu nedrept - „Imaginarul violent al românilor“.
  Creativitatea în maculare depășește pe a „Tricolorului“ PRM, relativ reținut în raport cu propriile etaloane: „în nici un caz nu mă bucur de moartea ei, care a surprins-o într-un scaun cu rotile, ca pe-o epavă“. "
  Scris de asymetria on Wednesday, April 23 @ 22:30:58 CEST (3119 citiri)
  Citeste mai mult... | 6759 bytes in plus | Istorie recenta | Scor: 0

  Securitatea si cultura Polemici: Cum sa nu fii scriitor in romania!!!

  Cititor scrie "
  Un colaborator care nu a avut curajul sau onestitate de a-și semna textul trimis spre publicare, ascunzându-și ezitările ortografice sau incultura sub hlamida prea largă pentru el a polemistului și protestatarului, al cărui talent nu e recunoscut de confrații invidioși, ar merita să fie ignorat și textul său trimis la coșul de hârtii și mailuri al redacției.
  Dacă nu o facem e mai ales pentru că tipul acesta de "literat", care pretinde că are idei de geniu dar pentru care ortografia nu contează, există demult, printre clasicii actuali, și la nivele deci mai înalte decât ale veleitarilor de la Poșta redacției. Imi aduc aminte de reproșurile care i se adresau lui Nicolae Breban, debutant, referitoare la anumite ortografii bizare pe care le practica,
  De aceea, reproducând întocmai textul primit, îl invităm pe scriitorul nerecunoscut să ne trimită un eșantion, de o lungime indiferentă, din scrisului său și promitem să îl publicăm, dacă asta dorește. Restul e literatură.

  Asymetria "
  Scris de asymetria on Sunday, March 23 @ 16:09:18 CET (3056 citiri)
  Citeste mai mult... | 2867 bytes in plus | Polemici | Scor: 0

  Securitatea si cultura Polemici: Camelian Propinatiu. Scriitorul Cezar Ivanescu si ranga CNSAS-ului

  propinatiu scrie "

  scriu ca să nu fiu lapidat/de acest simulacru cu ranga
  (Gabriela Crețan)

  De-aia există scriitori, să cuprindă viața în toată complexitatea ei!
  La 5 martie 2008 se fac 10 ani de când „frontul salvării lui Eminescu“, cum își bătea joc eminentul critic Paul Cernat de adunătura fanilor Poetului Național, n-a reușit să mai salveze mitul și ritualul, după vitriolarea din nr. 265 al Dilemei.
  Nu numai Eminescu era însă omagiat pe atunci de popor pe la statui, ci și poetul român ca poet român, lichidarea lirismului lăsându-se ca țărâna pe un mormânt cu rezultatul că literatura noastră nu mai este funcțională, deci opinia scriitorilor (care nici nu mai intră în grupul select al celor 10 vipuri de top RO pe la televiziuni) sau a cititorilor de poezie este neglijabilă.
  Nimeni nu-l va mai plăti regește pe vreun prăpădit de poet român cum aflăm din Cotidianul că i-ar fi acordat Marin Preda lui Cezar Ivănescu sume uriașe pe volumele de versuri, bașca peste ce primea de la Securitate!
  De altfel, nici de autorul plachetelor Rod n-am mai fi auzit nimic fără CNSAS!
  Mircea însuși, Dinescu, dacă nu se făcea „boier“, rămânea în exil pe bobița de piper!
  Numai că Cezar Ivănescu, care a fost bătut de mineri, susține că imediat după Revo, tocmai Mircea Dinescu de la CNSAS, șef al Uniunii Scriitorilor în 1990, l-a dat afară de la Luceafărul, continuându-se un conflict mai vechi și greva foamei nerezolvând nimic. Iar unii agită acum strâmba asta că Mircea Dinescu l-a „lucrat“ pe fostul coleg de la Luceafărul, plecând apoi la Paris în Franța, cum Ceaușescu în Iran, fără a înțelege că tocmai se pune ranga sub CNSAS!
  "E foarte mișto. E foarte tare! Dacă au reușit acest lucru un fost activist de la Scânteia și un fost informator în cârdășie cu șobolanii de la Curte e un semn bun pentru România. De ce să ne dăm mari că am intrat în Europa? Trăim în continuare în epoca lui Ceaușescu și a servitorilor săi" – și Mircea Dinescu ar trebui să mai adauge ceva aici, din vremurile când era iubit ca un nou Poet Național: „Dacă acum, în 2008, cu RO în uie, pot ăștia desființa CNSAS-ul, vă dați seama ce inconștient am fost eu, cât curaj am avut să mă iau de ei în RSR în 1989?“

  Un alt conflict scriitoricesc pare legat de imprudența poetului Cezar Ivănescu de a candida la funcția supremă în Uniunea Scriitorilor, când a fost deconspirat ca turnător Eugen Uricaru.
  Oricum, în cel mai grozav caz ar fi vorba de un informator nu de un ofițer, confirmându-se pesimismul criticului Nicolae Manolescu din manifestul capitulard Imposibila Lustrație, din 8 ianuarie 2003:
  „După aproape un deceniu și jumătate, nu mai am nici o îndoială că securitatea ne-a salvat de comunism, și a preluat apoi puterea politică și pe cea economică. Rezistența la divulgarea de către CNSAS a numelor ofițerilor este un argument teribil. Și perfect explicabilă. De informatori, nu i-a păsat nimănui. Dar cum să divulgi numele unor oameni care sunt în partide, parlament, guvern, administrație locală, armată, poliție, SRI, SIE, în mai toate firmele (cu capital românesc sau străin!) de oarecare însemnătate economică, în consilii de administrație sau în posturi de conducere mai mari sau mai mici din învățământ, justiție, ministerul public și din alte domenii? Blocada e totală. Mai degrabă va fi desființat CNSAS-ul decât să se afle aceste nume.“
  "

  Nota: redactiei. D.C . Nicolae Manolescu era foarte combativ când s-a aflat de notele informative ale lui Eugen Uricaru. Acum e mai circumspect. Primul îi era amic, al doilea nu se afla printre apropiatii ambasadorului. Poetul Cezar IVANESCU pare sa fie victima invidiei sau razbunarii. Se va afla poate cine a difuzat abuziv informatia si în ce masura este vorba de santaj sau razbunare. Cezar Ivanescu nu este un om comod. Opera sa e importanta. Functia de director de editura- râvnita, poate. Gura sa, adesea, sloboda.
  Câta vreme se ascund înca fisele ofiterilor criminali din Securitate si Militie, nu se precizeaza ca printre sefii de partid multi erau si securisti cu galoane, dezvaluirile acestea anonime dar difuzate de presa in cautare de scandaluri imediat, au un aer puturos de santaj si turnatorie revizuita.
  Trimitem cititorii la articolele din ”Cotidianul”, la care face referinta Camelian Propinatiu, si la comentariile anexa ale celor doua referinte,
  (http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13647&art=34980&cHash=b9f6693d30) din care extragem urmatoarele :
  (http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17496&art=42430&nr=3&cHash=4e8eacd3b9#opinii)
  D. C.

  ” Camelian Propinatiu-(02-02-2008 10:04)
  Literatura romana a fost FACUTA nefunctionala. Nu s-a prabusit de la sine.
  Nimeni nu prea stie cum suna o poezie de Cezar Ivanescu. Unii chiar cred ca ar merita Nobelul pentru Mopete si pentru excelente traduceri din Kafka, Musil si Joyce.
  Dar cleptocratia a reusit sa-si tina in semiintuneric poporul, sa-l desparta de literatura, numai profitand de slabiciunile elitei intelectuale.
  Inainte de a-l descrie pe Cezar Ivanescu drept poetul cu ranga, trebuia cercetata ipoteza sabordarii vaporasului CNSAS chiar din interior, prin potolirea intelectualitatii oferindu-i-se la rontait o dilema, un caz controversat.
  A nu-l ajuta pe alt intelectual inseamna a face pactul cu atomizarea, oarecum cu pesimismul dlui Nicolae Manolescu din manifestul capitulard ”Imposibila Lustratie”:
  ”Dupa aproape un deceniu si jumatate, nu mai am nici o indoiala ca securitatea ne-a salvat de comunism, si a preluat apoi puterea politica si pe cea economica. Rezistenta la divulgarea de catre CNSAS a numelor ofiterilor este un argument teribil. Si perfect explicabila. De informatori, nu i-a pasat nimanui. Dar cum sa divulgi numele unor oameni care sunt in partide, parlament, guvern, administratie locala, armata, politie, SRI, SIE, in mai toate firmele (cu capital romanesc sau strain!) de oarecare insemnatate economica, in consilii de administratie sau in posturi de conducere mai mari sau mai mici din invatamant, justitie, ministerul public si din alte domenii? Blocada e totala. Mai degraba va fi desfiintat CNSAS-ul decat sa se afle aceste nume.”
  (Romania literara, 8 ian 2003)
  Scris de asymetria on Monday, February 04 @ 12:43:35 CET (3363 citiri)
  Citeste mai mult... | 12462 bytes in plus | Polemici | Scor: 0

  Securitatea si cultura Polemici: Anonymous. Ce ramâne sau Dosarul 10.966

  Asymetria face o exceptie publicând un text trimis de un Anonim. E un pamflet trist si îndoliat al cuiva care vede statuile unor idoli ai sai în curs de darîmare. E prima data. Si ultima. Daca autorul nu se identifica in 48 de ore, textul va fi sters. Dar dacă zvonurile despre Dosarul 10.966 sunt adevărate? Dacă în arhive mai sunt astfel de Dosare?
  Ramine sa vedem despre ce dosar e vorba. Vom trimite o cerere la CNSAS in acest sens.
  Pina atunci toate afirmatiile din text sunt simple bârfe si rog cititorii sa le trateze ca atare. Dar e interesant de aflat de ce se lamenteaza Anonimul nostru colaborator abia acum. Au trecut atiti ani de cind personajele pomenite se afla in centrul vietii publice românesti. Au fost atacati sub semnatura de multe ori. Exista grupuri de neprieteni ai acestora, identificabile. Cum se face ca astfel de informatii au ramas atita vreme secrete? Cine i-a protejat ? DE ce?
  Dan Culcer
  Asa cum am anuntat, intrucit autorul anonim nu s-a prezentat pentru a se identifica, textul sau a fost distrus. Nu credem ca se poate lupta contra turnatorie prin turnatorie, adica prin neasumarea responsabilitatii personale.
  Redactia
  Scris de asymetria on Sunday, March 25 @ 13:50:51 CEST (3184 citiri)
  Citeste mai mult... | Polemici | Scor: 5

  Securitatea si cultura Polemici: Gabriel Catalan. Amintiri din CNSAS. Memoriu (Partea a III-a)

  Continuam si terminam publicarea textului cercetatorului, istoricului Gabriel Catalan, fost cercetator la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Autorul evoca conditiile în care a devenit persona non grata, un autor pus la index. Textul este dedicat relatiilor conflictuale, servilismului si presiunilor din interiorul acestei institutii care prin statut ar fi fost chemata sa valorifice din unghi stiintific, istoric aceste imense arhive, sa usureze accesarea lor si sa le pastreze in conditii bune, nu cutez sa zic - de securitate. Ca sa nu fi într-un ceas rau!
  Partile celelalte ale studiului cu caracter sociologic si memorialistic sunt accesibile tot in Asymetria.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Monday, March 19 @ 19:32:18 CET (4565 citiri)
  Citeste mai mult... | 65946 bytes in plus | Polemici | Scor: 5

  Securitatea si cultura Eseuri: Camelian Propinatiu. Nicolae Labis a fost tras de palton?

  Cititor scrie "În noaptea de 9-10 decembrie 2006 se fac 50 de ani indiferenți de la "răzbunarea păsării cu clonț de rubin".

  N-o să mă oprească nimeni să strig până la moarte că suntem cu toții niște jigodii care nu am îndurat încă atât cât am fi meritat pentru decăderea și abjecția noastră...
  Cezar Ivănescu


  * Sinuciderea este exclusă. Persecutat și hăituit, Nicolae Labiș se pregătea să plece la Mălini sau la Imré Portik, la Covasna. Depresiunea psihică a proscrisului nu era la apogeu cât se mai găsea o balerină mămoasă și pentru el. Și nu una oarecare, ci una de așteptat la Nistru, tocmai Rusoaica!

  * Semnificația Luptei cu inerția. De ce toți cenzorii, în 12 ani ajunși la profesionalismul lecturii printre rânduri, refuzau să accepte acest al doilea volum de versuri lirice labișiene, cu semnificații clare.
  Era clar ce era clar: cel ce merita asasinat de Matrioșkă și Partid se lupta cu inerția în sensul că pe când până și abia dezghețata URSS se liberalizează, inerta Românie a lui Dej rămâne perpetuu stalinistă.

  * Gheorghe Tomozei, după impactul cu imagologia pătrunsă la noi după 1989: “Labiș este primul poet dizident român. (…) El anunța o ruptură fioroasă între poezia și ideologia momentului. Mai mult ca sigur că pușcăria nu i-ar fi fost departe.”

  * Marin Ioniță: "Poeții au, de obicei, construcții fragile, adeseori probleme de sănătate, se simt vulnerabili, își fac complexe. Labiș părea construit pentru o sută de ani și mai bine. Era cel mai echilibrat dintre noi. Printre atâția inși care simulau suferințe sau și le stimulau, din dragoste sau de ordin existențialist, el era optimistul incoruptibil. Nu l-am auzit niciodată să se plângă cã-l doare ceva. Nu l-am văzut niciodată căzut în melancolie."

  * Ca și Paul Goma, cei din lotul Nicolae Labiș puneau cu hotărâre problema Basarabiei.

  * Asasinat politic, ca Foriș sau Pătrășcanu. Ca pe un marxist care gândește. Cel mai periculos! Automat deviaționist.
  Și dotat, dotat. Un exigent:
  "Domnule Paul Georgescu, ce se întâmplă în țara aceasta, în lagărul acesta și ce faceți dvs. ca lucrurile să se chimbe?"

  "
  Scris de asymetria on Sunday, December 17 @ 13:00:59 CET (6457 citiri)
  Citeste mai mult... | 38774 bytes in plus | Eseuri | Scor: 5

  Securitatea si cultura Istorie recenta: CNSAS l-a acoperit pe Sorin Antohi

  CNSAS l-a acoperit pe Sorin Antohi. Fostul Colegiu al Consiliului National pentru Cercetarea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a acoperit trecutul de informator al lui Sorin Antohi , incalcand astfel legea 187/1999.
  (Extras din Ziua)
  Scris de asymetria on Friday, September 15 @ 00:00:00 CEST (3215 citiri)
  Citeste mai mult... | 8441 bytes in plus | Istorie recenta | Scor: 0

  Securitatea si cultura Polemici: Liviu Ioan Stoiciu. În căutarea onoarei pierdute a scriitorului român...

  Considerati ca trebuie deconspirati (si) scriitorii si oamenii de cultura?
  Cum le veti recepta opera dupa aflarea adevarului?

  Intrebarile acestea au fost adresate de redactia ziarului România libera mai multor scriitori, presupun. RPublicam raspunsul lui Liviu Ioan Stoiciu, cu acordul sau. Acest text nu a fost publicat de România Libera si ancheta pare sa fi fost blocata temporar (?).
  Scris de asymetria on Friday, September 15 @ 00:00:00 CEST (3342 citiri)
  Citeste mai mult... | 7262 bytes in plus | Polemici | Scor: 5

  Securitatea si cultura Istorie recenta: Marturisirea publica a lui Sorin Antohi

  Sub titlul Poliție politică sau Turnat-turnător turnat-turnat, istoricul și eseistul Sorin Antohi a redactat o mărturisire privind activitatea sa de turnător ( informator, sursă), adresată spre publicare ziarului Cotidianul. Textul a fost comentat in cercurile de intelectuali români dar și printre cei care, in străinatate, cunosc cultura română. Il reproducem integral fiindca este un document public de certă pertinență pentru analiza mentalităților. Cele doua comentarii ale unor colaboratori ai revistei noastre implica prezența originalului mărturisirii de la care se pornește. Se întimplă că noi inșine am participat la unele evenimente pomenite de Sorin Antohi in confesiunea sa, la Iași si la Buzău.
  In dosarul meu de urmarire informativa aceste evenimente "literare" nu sunt reflectate direct. Bizar. Desi Securitatea face scriere despre contactele mele cu grupul din Iasi si am primit unele din textele samizadat pe care acesta le pusese in circulatie, romanul Brazda peste haturi si eseul polemic despre opera si personalitatea lui Constantin Noica, de pilda. De unde se poate deduce ca informatia intre diversele judetene de securitate nu circula foarte bine.
  Tot ce aș putea scrie acum, cînd refuz să reacționez la cald, ține de sentimentul unei tristeți revoltate. Ori subiectul nu trebui tratat sentimental.
  (dan culcer)
  Scris de asymetria on Tuesday, September 12 @ 12:27:00 CEST (5783 citiri)
  Citeste mai mult... | 66610 bytes in plus | Istorie recenta | Scor: 0

  Securitatea si cultura Jurnal: Nick Sava. De ce îl consider vinovat pe Sorin Antohi?

  De ce îl consider vinovat pe Sorin Antohi?
  Desigur, pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să răspund la alta, mai de bun simț: cine îmi dă voie mie, Nick Sava, să îmi judec semenul S.A.? Ce anume îmi permite să mă consider deasupra unui om și a păcatelor sale, pentru a putea ridica piatra? În viziunea creștină, judecarea aproapelui este dovadă nu numai de fariseism, ci de-a dreptul de mândrie, de fală deșartă. Sunt eu fără de pată, pentru a arăta cu degetul petele altora?

  Scris de asymetria on Friday, September 08 @ 14:32:24 CEST (3123 citiri)
  Citeste mai mult... | 16289 bytes in plus | Jurnal | Scor: 0

  Securitatea si cultura Jurnal: Liviu Cangeopol. Despărțirea de dizidență

  Pentru cercul nostru de atunci [din Iași] (format din Luca Pitu, Dan Petrescu, Tereza Culianu, Dan Alexe, Liviu Antonesei, Dorin Spineanu și alții) nu era un secret că Sorinel căzuse în oala delațiunii. Pentru un om care nu ascundea că intrase în partid doar pentru a-și netezi cariera, înrolarea în structurile Securității era firească. Pentru mine, surpriza confesiunilor antohiene vine din reacțiile iscate.

  Nota Editorului. Fiind si eu subiectul si victima unor turnatori mici sau mari, marturisesc că „drama” veche sau recenta a acestora nu ma impresioneaza. Dar nici nu consider prioritară demascarea lor în sine.
  Cer tratarea în regim de urgență a victimelor majore, astept si publicarea textele delațiunii pentru a se putea analiza gradul lor de periculozitate și efectul acestora, precum și demascarea comanditarilor – securiștii și activiștii de partid din sistemul propagandei și cadrelor.
  Cînd CNSAS a realizat în nu știu cîți ani de activitate o listă de securiști care au facut poliție politică ce nu depașește suta de nume, restul securiștilor vor crăpa la datorie ca pensionarii liniștiți, organizînd rețele de turnători în comitetele de bloc. (dan culcer)
  Scris de asymetria on Friday, September 08 @ 14:20:03 CEST (3960 citiri)
  Citeste mai mult... | 11900 bytes in plus | Jurnal | Scor: 5

  Securitatea si cultura Polemici: Agentul Volodea- un articol din Ziua. Comentarii de Dan Culcer

  Acest text a fost postat pe situl Ziua la 12 mai 2006, ca un comentariu la articolul lui Vladimir Alexa care vrea sa dezvaluie pe baza unor documente din arhiva SRI -CNSAS o fața necunoscuta activitații sociologului și politologului Vladimir Tismaneanu, recent numit de Traian Basescu coordonatorul Comisiei prezidențiale pentru Procesul comunismului. Pâna la ora 23,34 nu fusese publicat. N.B. Si nici mai apoi!
  Scris de asymetria on Friday, May 12 @ 23:36:04 CEST (3167 citiri)
  Citeste mai mult... | 2498 bytes in plus | Polemici | Scor: 4

  Securitatea si cultura Istorie recenta: CĂLDURĂ MARE sau ZI TORIDA. Sceneta de Virgil Popescu

  O sceneta scrisa in toamna lui 1989, dupa cum ne asigura autorul, Virgil Popescu. Din sertarele nedeschise la timp.
  Dan Culcer
  Scris de asymetria on Monday, May 01 @ 13:34:59 CEST (3828 citiri)
  Citeste mai mult... | 64655 bytes in plus | Istorie recenta | Scor: 3.5


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 1.03 Seconds