Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 65 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Strigate: Kogaion. Magarul lui Buridan
  Scris la Tuesday, May 29 @ 13:29:33 CEST de catre asymetria
  România incognita Cititor scrie "
  Magarull lui Buridan: Trăim în plin BALAMUC

  Măgarul lui Buridan nu a existat vreodată. Jean Buridan, filozof școlastic francez din secolul al XIV-lea l-a născocit pentru a-și susține argumentația. Măgarul, plasat ipotetic între o găleată cu apă și un tain de ovăz, nu se putea decide cu care să înceapă, astfel încât, în cele din urmă a pierdut totul din pricina șovăielii.
  Ultimul referendum i-a situat pe unii români în poziția „Măgarului lui Buridan”: nehotărâți, nu s-au prezentat la vot și astfel au pierdut șansa de a lua o decizie.


  Magarull lui Buridan: Trăim în plin BALAMUC

  Măgarul lui Buridan nu a existat vreodată. Jean Buridan, filozof școlastic francez din secolul al XIV-lea l-a născocit pentru a-și susține argumentația. Măgarul, plasat ipotetic între o găleată cu apă și un tain de ovăz, nu se putea decide cu care să înceapă, astfel încât, în cele din urmă a pierdut totul din pricina șovăielii.
  Ultimul referendum i-a situat pe unii români în poziția „Măgarului lui Buridan”: nehotărâți, nu s-au prezentat la vot și astfel au pierdut șansa de a lua o decizie. Mărturisesc că fiind pus în ipostaza de a alege între două „rele” pe cel mai puțin „rău” m-am decis cu greu, dar am făcut-o.
  Atâta vrema cât ruta navei numite ROMÂNIA va fi stabilită de un „trio” incompatibil, alcătuit dintr-un marinar „inabil”, un motociclist „instabil” și un „echipaj” diletant, marșul navei va fi în permanentă în derivă, în zig-zag, sau chiar înapoi, iar riscul eșuării, iminent.
  La șefia diplomatiei românești - poziție extrem de importantă în existența unui stat modern - se află în prezent un om nepotrivit, până mai ieri, redactor submediocru la o obscură publicație dâmbovițeană, apoi făcător de documentare plăsmuite la TVR, un om lipsit de cea mai elementară noțiune de drept internațional, un personaj ce concurează la titlurile: „cel mai prost diplomat român, al tuturor timpurilor” și „campion al gafelor în timp record”. Fiind demn succesor al „ciobănașului”, o alta caricatură a diplomației românești, nu trebuie să ne mirăm de „succesul” noului ministru sau, ca să mă exprim „modern” de „creșterea negativă” a prestigiului și a relațiilor internaționale ale României sub înalta sa oblăduire. Un exemplu elocvent îl constituie discuțiile „sincere” cu oficialii americani desantați în trombă la București și refuzul ostentativ al Condoleezzei Rice de a-l întâlni pe Adrian Cioroianu la reuniunea NATO de la Oslo.
  Actualul ministru de externe - a cărui strălucire de briliant există, dar „lipsește cu desăvârșire” - dacă ar avea un dram de bun simț și o doză infimă a evaluării măsurii, ar putea realiza faptul că poartă o căciulă mult prea mare pentru capul său. Urmarea: cedarea locului pe care se află, în favoarea unui diplomat veritabil... dar „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!”
  Pe fondul creșterii îngrijorătoare, în România, a cazurilor de cancer și de diabet un component al „echipajului” de care aminteam mai înainte, în înalta sa înțelepciune și spre stupefacția Uniunii Europene, a emis o decizie criminală de reducere a dreptului de tratament a bolnavilor de cancer și diabet, comițănd - în opinia mea - un act de genocid premeditat. Motivația: „bolnavii de cancer nu sunt... productivi!” Mai pe șleau spus, purtătorii fără voie ai acestui flagel și-au câștigat astfel DREPTUL DE A MURI ÎN CHINURI.
  Predecesorul său a desființat spitale, ca „nerentabile”, chiar dacă numărul bolnavilor este în creștere, însă actualul ministru calcă în gropi mult mai adânci.
  Un alt „ilustru” membru al aceluiași „echipaj”, probabil absentând la lecția de aritmetică din prima clasa de școală, atunci când colegii săi învățau să numere, își acuză proprii consilieri că nu i-au „suflat” câte stele are drapelul european... Mare ți-e grădina, Doamne!
  Printre „căpeteniile” CNSAS se află indivizi care necesită, imperativ, supunerea la un test psihiatric sever, sau după caz, la un tratament adecvat în una din pușcăriile statului. Conduși de liberul arbitru, unii dintre ei își permit, să „desconspire” sau să „acopere” - „după cum interesele ...nu știu cui o cer” - dosare, autentice, nude sau cosmetizate...
  După logica unora Securitatea, ajunsă „Bau-Bau” contemporan este vinovată - după aproape două decenii de la sucombarea instituției - de toate relele care se întâmplă ACUM, în România ca și pentru demolarea în curs a instituțiilor, puține la număr, care încă mai funcționează, în vreme ce adevărații vinovați „nu suportă regimul de detenție” ...
  Uniunea Europeană, pe drept cuvânt, ne arată cu degetul, pentru instabilitate. SUA dă românilor „indicații prețioase” prin intermediul unui ambasador infatuat, iar acesta din urmă, cu încuviințarea tacită a autorităților românești își depășește sistematic prerogativele.
  Cândva primeam ordine de la Moscova. Astăzi, nici măcar nu mai știm căror ordine să le acordam prioritate? Celor de la Washington, celor de la Tel Aviv, sau celor de la Bruxelles? Mâine, poimâine, probabil că vom primi ordine din Uganda, din Patagonia ori din Noua Guinee... n-ar fi de mirare.
  Privind situația din această perspectivă cu umorul amar al lui Bulă, acest Păcală modern, refrenul unei melodii care circulă astăzi, „neoficial”, sintetizează lucid realitate românească:
  „Ăia hoți, ăștia hoți... Mama lor la toți!”

  Kogaion "
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.39 Seconds