Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 20 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Jurnal: Dan Culcer. Tema pentru casa noastra
  Scris la Wednesday, January 23 @ 11:02:41 CET de catre asymetria
  Rezistenta De cînd reconstruim societatea românească după modelul de la Soare Apune, știm că el este cel mai bun în lipsă altuia mai bun. Eu nu cred în sfârșitul Istoriei și încerc să fac loc în lumea noastră acelor idei care, născute din propria noastră experiență, corespunzătoare dorințelor noastre și adecvate putințelor naostre să ne aducă puțină fericire, să ne reducă amărăciunea și să ne permită să înțelegem că pe pămîntul României, pe care nu vrem să-l cedăm nimănui, noi și urmașii noștri avem dreptul să visăm, să trăim și să murim cinstiți și fericiți.

  E prea mult să cerem asta viselor noastre și celor care afirmă că ne vor binele și că ne reprezintă? Vă rog să visăm împreună. Se mai poate?
  Temă pentru casa noastră
  Din decembrie 1989, cînd am văzut elicopterul alb ducindu-i pe Nicolae Ceaușescu și pe Elena Ceaușescu spre locul viitoarei lor execuții, crimă machiată în proces, și pînă acum, nu încetez să mă mir de puținătatea ideilor noi pe tărîmul dezbateriilor privind viitorul României (dezbateri puține și ele) ca și cum tot ce ne mai rămîne să facem este să copiem, ascultători cum părem a fi și imitatori de talent cum se zice că suntem, modelele verificate al organizării sociale ideale, de data asta modelul aflîndu-se nu la Est ci la Vest. Această pernicioasă ascultare și castratoare atitudine de umilință, de imitație stupidă, mi se pare una din cele mai teribile încercări prin care trece națiunea română.

  E clar deci că eu cred că o națiune română există și nu mi-e rușine să declar că îi aparțin. Trăiesc în Franța și evident, asta mă expune la cunoscuta replică despre mâncătorii de salam cu soia. Plecat în 1987, am avut privilegiul să gust acest faimos produs al industriei noastre alimentare. Care salam ar putea să devină foarte prizat în viitor de către cei ce vor voi să slăbească după ce s-au îmbuibat cu produsele atît de dietetice ale firmei MacDonald.

  De cînd reconstruim societatea românească după modelul de la Soare Apune, știm că el este cel mai bun în lipsă altuia mai bun. Eu nu cred în sfârșitul Istoriei și încerc să fac loc în lumea noastră acelor idei care, născute din propria noastră experiență, corespunzătoare dorințelor noastre și adecvate putințelor naostre să ne aducă puțină fericire, să ne reducă amărăciunea și să ne permită să înțelegem că pe pămîntul României, pe care nu vrem să-l cedăm nimănui, noi și urmașii noștri avem dreptul să visăm, să trăim și să murim cinstiți și fericiți.

  E prea mult să cerem asta viselor noastre și celor care afirmă că ne vor binele și că ne reprezintă? Vă rog să visăm împreună. Se mai poate?
  Dan Culcer
  http://romania-viitoare.forumculture.net/editorial-rezistenta-si-reconstructie-f1/proiectul-social-societatea-cea-mai-buna-cu-putiina-t2.htm
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 16

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.25 Seconds