Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 36 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Dan Culcer. Sosia criticului Nicolae Manolescu
  Scris la Friday, June 19 @ 16:53:41 CEST de catre asymetria
  Culturnicii
  Pe marginea noului Statut al Uniunii Scriitorilor din România
  Legiferarea bunului plac

  Intr-o reuniune nestatutara, convocată ad-hoc la București, a fost votat la 17 iunie 2009 un nou Statut al Uniunii, imbogățit cu amendamente ilegale. Aceste amendamente au fost votate de un grup de membri ai U.S. care nu are nici o îndreptățire statutară să existe cu asemenea prerogative extinse și să se substituie singurului for de conducere a Uniunii cu drept legislativ, adică îndrituit să voteze sau modifice un Statut, Conferinta sau Adunarea generală. La originea acestui abuz se află politica autoritaristă a criticului N. Manolescu, președintele Uniunii aflat la finele mandatului său legal.
  In revista Asymetria am analizat pe larg, deja în septembrie 2008, si am reluat recent, acest exemplu notoriu de dedublare morală, un pseudomocrat care ignoră legea, dedublare pe care, în gluma doar, am putea-o numi sindromul Contradicției lui Manolescu.
  Nicolae Manolescu, critic literar român cu certe calități literare și spirituale, are de vreo două decenii o sosie. Aceasta a reușit să uzurpe personalitatea socială a criticului, sub numele căruia se prezintă și acționează în lumea largă. A început să facă politică, a candidat la președinția României, a dus la surparea, la implozia unui partid politic care reușise să adune printre liderii săi o parte a cremei intelectuale românești, a lingușit un președinte criminal.
  Nicolae Manolescu, critic literar român cu certe calități literare și spirituale, are de vreo două decenii o sosie. Aceasta a reușit să uzurpe personalitatea socială a criticului, sub numele căruia se prezintă și acționează în lumea largă. A început să facă politică, a candidat la președinția României, a dus la surparea, la implozia unui partid politic care reușise să adune printre liderii săi o parte a cremei intelectuale românești, a lingușit un președinte criminal.

  Manolescu Nicolae este acum numele unui funcționar de stat care a acceptat să-și renege opiniile politice de frica holycaustologilor, al unui funcționar de stat care a acaparat funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor cu un discurs înșelator pseudo-democratic, și se pregătește să o uzurpe definitiv, peste capul legilor, ajutat de o mașină de vot rodată și specializată în pseudo-unanimități prin ședințele de partid comunist. Sau poate prin efectele inefabilei plutiri suprasociale ale unor privilegiați și foști privilegiți dependenți de drogul supunerii și de democrația hatârului.
  Nu poate fi democrat și nici înalt funcționar de stat insul care poate propune sau menține într-un Statut al unei asociații profesionale al cărui președinte este, prevederea că Legea, cu validitate constituțională, care este Statutul Uniunii Sciitorilor din România, poate fi schimbată de o minoritate coalizată pe bază de interese de grup, oridecâte ori este nevoie.
  De aceea declar că între sosia lui Manolescu, care bântuie prin Europa, și criticul literar Nicolae Manolescu; pe care l-am cunoscut cândva în România, nu există nici o legătură vizibilă. Dacă nu cumva este vorba de o legătură invizibilă. O dedublare a personalității, care nu a fost încă diagnosticată și care poate fi definită printr-un termen etic : oportunism acut, și unul psihologic : mania grandorii.
  Dan Culcer

  P. S.
  Ion Iliescu a scăpat de condamnarea la moarte doar pentru că a avut șiretenia să desființeze la timp acest tip de pedeapsă. Iar de închisoare pe viață va scăpa poate doar pentru că a numit judecători inamovibili care îi sunt îndatorați, pentru că manipularea, subordonarea justiției intereselor private, este prețul cu care se plătește în lume menținerea stabilității politice. Și pentru că va muri poate înaintea ca dreptatea să se facă.
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 17

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.35 Seconds