Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 40 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Geopolitica: Pro Memoria. Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID)
  Scris la Saturday, August 08 @ 11:59:30 CEST de catre asymetria
  Geopolitica Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID)

  Institutul se identifica drept un proiect bazat pe rationalitatea știintifică, axat principial pe crearea unui mediu de atitudine morala si sociala, a unui spatiu liber de exprimare a ideilor referitoare la realitatea romaneasca, acum si in perspectiva. IPID este și caută să fie un forum al tuturor celor interesati in redefinirea pozitiva a valorii autentice si a rolului excelentei profesionale in propășirea societății romanești.
  Am întâlnit recent informația privind existența acestui institut, într-un context deloc favorabil. Nu am informații pentru a mă pronunța.  în ipoteza că un astfel de proiect este spre binele țării care se numește România, cunoașterea existenței sale de către un public mai larg mi se pare necesară. Măcar pentru a ști dacă va reuși. Și cui vom datora recunoștiință, în acest caz.

  Asymetria  Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) a fost infiintat in anul 2006 ca organizatie non-profit, independenta de contextul politic si disociata de perspectiva oricarui scop comercial. Institutul se identifica drept un proiect bazat pe rationalitatea stiintifica, axat principial pe crearea unui mediu de atitudine morala si sociala, a unui spatiu liber de exprimare a ideilor referitoare la realitatea romaneasca, acum si in perspectiva. IPID este si cauta sa fie un forum al tuturor celor interesati in redefinirea pozitiva a valorii autentice si a rolului excelentei profesionale in propasirea societatii romanesti. Atat prin cercetare si analiza cat si prin oferirea de proiecte alternative pentru politicile publice, IPID se asociaza ideii de reforma in vederea racordarii depline a Romaniei la valorile, standardele si practicile Uniunii Europene. Se porneste de la ideea ca informatiile publice, mobilitatea sociala, educatia si cercetarea, cultivarea profesionalismului, utilizarea rationala a resurselor, modernizarea agriculturii si a spatiului rural, protejarea patrimoniul cultural si ecologic, eficientizarea administratiei etc. nu sunt doar teme de campanie electorala, ci subiecte care trebuie sa ii intereseze in primul rand pe cetateni si asupra carora acestia au un cuvant de spus. Datorita experientei si cunostintelor acumulate, membrii IPID isi propun sa puna in discutie teme pe care le considera ca fiind de importanta vitala pentru evolutia societatii romanesti in context european. In acest sens, IPID elaboreaza rapoarte de sinteza asupra unor sfere problematice majore care sa ofere o perspectiva realista asupra starii de lucruri din Romania, furnizand comparatii cu situatia din alte state si exemple de bune practici si venind totodata cu sugestii si recomandari de actiune constructiva. Activitatea IPID va fi sustinuta prin dezbateri publice, implicarea specialistilor, sustinerea initiativelor de cercetare si studiu, stimularea implicarii mass-media si societatii civile in promovarea ideilor de progres in societatea romaneasca. Investitia de efort si resurse in factorul uman este considerata drept cheia dezvoltarii Romaniei in deceniille urmatoare.
  Documente
  "Reprofesionalizarea Romaniei" - document de lucru al consiliului director IPID, supus dezbaterii publice in 2006 (pdf)
  Associated Topics

  Memoria


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.31 Seconds