Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 43 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Paul Goma-74 de ani. Membru de onoare al Uniunii scriitorilor din România
  Scris la Friday, October 02 @ 15:47:07 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise O propunere.

  Buna ziua,

  Stimati colegi si prieteni,
  Paul Goma a implinit azi, vineri  2 octombrie 2009, 74 de ani.
  In aceasta luna* are loc adunarea generala (sau conferinta) Uniunii scriitorilor din Romania, sau a Societatii scriitorilor din Romania sau romani; sau cum vor vrea colegii participanti sa i se spuna.
  E prilejul sa ne onoram colegul. Propun deci alegerea lui Paul Goma ca membru de onoare al comunității noastre profesionale.
  Cei ce susțin aceasta propunere sunt rugati sa se exprime public, să-mi comunice  pe adresa mea mail acordul lor și mai ales sa faca si sa sustina propunerea aceasta in plenul diferitelor reuniuni pregătitoare și in cea finala.
  Cu salutări colegiale

  --
  Dan Culcer
  scriitor, ziarist
  Skype : asymetria
  dan.culcer@gmail.com

  * Colegi binevoitori îmi atrag atenția asupra unor inadvertențe din apelul de mai sus. Chestiunea datei exacte a Adunării General de alegeri a conducerii Uniunii, atâta vreme cât ea va avea loc în viitor și nu a avut loc încă nu are nici o importanță. Mi se pare mai relevant faptul că nici o comunicare personalizată în acest sens nu s-a produs, deși conducerea Uniunii posedă adresa mea de mail.
  Că. de pildă, noul Statut nu este lizibil și nu a fost difuzat încă în alt mod. Că, în schimb, conducerea Uniunii pretinde că face comunicare pe Internet sau prin presa scrisă, că membrii sunt obligați să se informeze pe aceste căi și nu sunt informați direct, prin poștă, așa cum se întâmplă în condiții normale, despre evenimente care implică voturi. În baza legilor membrii unei asociații pot contesta validitatea unei adunări de alegeri, dacă nu au fost anunțați din timp și personal de data și locul acesteia, nu cunosc anticipat lista candidaților.
  Nu sunt chițibușării ci metode de a păstra controlul asupra funcționării democratice corecte.
  Dan Culcer


  Buna ziua,

  Stimati colegi si prieteni,
  Paul Goma a implinit azi, vineri  2 octombrie 2009, 74 de ani.
  In aceasta luna are loc adunarea generala (sau conferinta) Uniunii scriitorilor din Romania, sau a Societatii scriitorilor din Romania sau romani; sau cum vor vrea colegii participanti sa i se spuna.
  E prilejul sa ne onoram colegul. Propun deci alegerea lui Paul Goma ca membru de onoare al comunitatii noastre profesionale.
  Cei ce sustin aceasta propunere sunt rugati sa se exprime public, sa-mi comunice  pe adresa mea mail acordul lor si mai ales sa faca si sa sustina propunerea aceasta in plenul diferitelor reuniuni pregatitoare si in cea finala.
  Cu salutari colegiale

  --
  Dan Culcer
  scriitor, ziarist
  Skype : asymetria
  dan.culcer@gmail.com

  Stefan Ion Ghilimescu către Dan Culcer

  STIMATE DOMNULE DAN CULCER, maine va avea loc la Pitesti Adunarea Generala a Filialei Uniunii Scriitorilor Pitesti, unde se vor stabili si delegatii pentru Adunarea Generala de alegeri a conducerii USR. Voi sustine in plen propunerea Domniei Voastre.
  Cu pretuire, Stefan Ion Ghilimescu

  Horea Gârbea către Dan Culcer

  Stimate domnule Dan Culcer,
       
  Sint perfect de acord, in principiu cu propunerea dvs. Din pacate Statutul USR nou adoptat ca si vechiul statut de altfel nu prevede calitatea de "membru de onoare". Domnul Paul Goma a fost reprimit ca membru al USR in anul 1990. Din pacate Domnia-Sa nu a transmis niciun semnal ca ar dori sa isi reia calitatea si sa activeze, nu a achitat cotizatia in ultimii 20 de ani si nu are legitimatia. Este foarte simplu, daca domnul Goma doreste, sa implineasca formalitatea cu pricina. Putem chiar sa il invitam sa o faca, dar nu sint sigur ca ar accepta.
      
  Asadar nimeni nu poate fi membru de onoare al USR intrucit nu exista forma statutara si, evident, niciun precedent, chiar daca multi ar merita sa primeasca titlul respectiv. Dar dl. Goma este indreptatit sa isi manifeste calitatea de membru activ oricind.
      
  Daca aveti adresa dumnealui, il pot invita inca o data, oficial sa revina alaturi de noi. Eu nu posed o asemenea adresa. Recent am facut aceeasi invitatie, cu toata politetea, dnei Gabriela Melinescu profitind de prezenta sa in Romania unde nu isi actualizase legitimatia de decenii. M-a refuzat deci a ales sa ramina in afara USR.
  In cazul dlui Goma voi face cu placere o invitatie in plus si va decide daca o accepta.
  Cu respect
  Horia Gârbea


  Stefan Ion Ghilimescu către Dan Culcer

  Stimate Domnule Dan Culcer,
  Noul Statut al U.S .a fost adoptat in 17 iunie curent in cadrul Conferintei USR, cu reprezentare 1 la 25  membri ai Uniunii. Ca secretar al Uniunii, Horia Garbea stie ce spune. Intr-adevar, Statutul nu prevede in ce conditii se poate conferi unui confrate calitatea de "membru de onoare". Eu unul cred ca e o omisiune in Statut, dar, la eventuala  propunere a cuiva, plenul  Adunarii Generale poate adopta prin votul majoritatii conferirea unui atare statut de excelenta oricarui scriitor, in principiu... Mai am parerea ca propunerea domniei vostre trebuie discutata in cadrul Adunarii Generale, chiar daca ea este dedicata, in principal, alegerii noii conducerii...
   Cu pretuire, Stefan Ion Ghilimescu, critic literar

  Dan Culcer către Horea Gârbea

  Stimate Domnule Garbea,
  Am luat cunostiinta de aceasta imposibilitate statutara.
  Va voi comunica adresa mail a dlui Paul Goma cat de repede.
  As dori sa studiez noul statut al Uniunii. Ati putea sa-mi indicati o sursa accesibila pe Internet? Facusem ceva sugestii si propuneri la Proiectul de statut si doresc sa aflu daca vreuna va fi fost retinuta.
  Am si eu indoieli privind pozitia lui Paul Goma fata de Uniune; chiar in ipoteza ca ar fi existat calitatea de membru de onoare. Fireste, nu l-am consultat cand am scris mailul la care imi raspundeti.
  In situatia ca ar exista o arhiva a Uniunii, s-ar poate oare gasi vreo scrisoare adresata lui Goma in sensul reprimirii in Uniune?
  In fine, exista oare alte documente privind istoria Uniunii care ar putea servi unor tineri doctoranzi, care mi s-au adresat, la redactarea unei teze in acest domeniu foarte palpitant pentru noi si pentru ei?
  Cu multumiri anticipate si cordiale salutari,
  Dan Culcer

  Ion Lazu către Dan Culcer

  Intru totu de acord cu propunerea Dvs!
  Lidia si Ion Lazu.
  P.S. Noul Statut, deja aprobat, ramane la denumirea de USR


  Iolanda Bob către Dan Culcer

  Domnule Dan Culcer,
  Multumesc  pentru informatie, am transmis-o mai departe spre agentii de presa, cateva reviste literare, publicand-o inclusiv pe blogul meu personal, www.andibob.wordpress.com si Twitter. Cred ca va fi bine primita de oamenii de cultura bineintentionati.
  Cu multumiri si consideratie,
  Iolanda Bob

  Radu Ciobanu către Dan Culcer

  De acord, draga Dan. Din pacate, nu voi participa la nici una dintre sedinte, aflandu-ma in Germania,[…] Iti doresc multa sanatate si impliniri.
  Cu electronica dar cordiala strangere de mana,
  Radu Ciobanu


  George L. Nimigeanu către Dan Culcer

  Mult stimate domnule Culcer,
  Buna ziua,
  Sustinerea propunerii domniei voastre ca exceptionalul PAUL GOMA sa devina Membru de Onoare al Uniunii Scriitorilor din Romania este, cred eu, mai mult decat binevenita. Si mai este si onoranta pentru fiecare dintre membrii USR, oriunde s-ar afla ei. Asa ca va rog sa luati în considerare sustinerea mea in acest sens.
  Cu veche, neschimbata si aleasa consideratie,
  George L. Nimigeanu
   
    MV Buciu către Dan Culcer

  Stimate domnule Dan Culcer,

  Va felicit pentru idee. Va sustin propunerea ca Paul Goma, un scriitor de o exemplaritate aparte, sa devina membru de onoare al USR. In coliziune cu dl NM. Puneti USR, pe membrii ei, la o interesanta si necesara proba a constiintei profesionale.

  Tot binele, MV Buciu

  Șerban Foarță către Dan Culcer, Dragă Dan Culcer,

  Cred că ar avea mai mult succes proiectul unei înaintări post-mortem a vechiului torționar al lui Paul Goma, anume generalul Pleșiță, la gradul de mareșal al României! Cu prietenie, Șerban Foarță

  Gheorghe Sasarman catre Dan Culcer

  Draga Dan,
  sunt de acord cu propunerea ca Paul Goma sa fie ales membru de onoare al Uniunii Scriitorilor. Mai mult nu-mi sta in putinta, pentru ca nici la reuniunile pregatitoare si nici la conferinta finala nu voi participa.[…]

  Cu drag, Gica

  Paul Goma către Dan Culcer

  Mi-a scris Jean Dumitrascu de la Pitesti

  “Stimate Domnule Paul Goma,

  Imi permit sa ma fac purtatorul de cuvant al unora dintre scriitorii romani. Inainte de toate, SINGURULUI SCRIITOR ROMAN ADEVARAT SI CURAT, UN SINCER LA MULTI ANI!

  Astazi, chiar de ziua Domniei Voastre, intamplator sau nu (le aranjeaza Dumnezeu), a avut loc adunarea generala (conferinta de alegeri) a Filialei Pitesti a U.S.R. Criticul literar Stefan Ion Ghilimescu a vorbit de apelul lansat de dl. Dan Culcer pentru ca Domnia Voastra sa primiti calitatea de membru de onoare al U.S.R. La propunerea secretarului U.S.R., Gabriel Chifu, adunarea generala a membrilor Filialei Pitesti a U.S.R. a votat, covarsitor, in frunte cu presedintele Nicolae Oprea si I.P.S. Calinic (un vot impotriva, preotul-scriitor valcean Leon Dura, si o abtinere, poetul-gazetar pitestean Florian Silisteanu), ca participantii pitesteni, mandatati la Conferinta Nationala a USR din 23 noiembrie, sa propuna schimbarea Statutului USR (in forma actuala, votata in iunie 2009, nu se vorbeste de un asemenea statut, de membru de onoare) si, in consecinta, sa va propuna pe Domnia Voastra. Desigur , e prea putin pentru TOT ceea ce reprezentati pentru literatura noastra, dar e un pas inainte.

  Azi, la Pitesti, ati fost prezent in inimile noastre! Ati determinat zeci de maini sa se ridice, deschis, pentru Domnia Voastra...

  Personal, mai pesimist si biblic, mai avem nevoie de inca 20 de ani sa ratacim prin Desert.

  Va urez multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa ne vedem, intr-o fericita zi, in Romania!

  Jean Dumitrascu,

  membru in Comitetul director al U.S.R. Pitesti

  Paul Goma către Jean Dumitrascu

  I-am raspuns:

  “Multumiri pentru uràri - prind bine, când ti-e frig. Despre “membru de onoare”… Ce pot zice altceva decât: membru-de- onoare este treapta cea mai de jos a membrului (scuza†i, pardon, bonsoar)?

  Fireste, eu nu ma pot opune acestei cinstiri, dar amintesc: au trecut 32 ani (din aprilie 1977), de când scriitori ca Blandiana, Manolescu, Fanus Neagu m-au exclus; au trecut 20 ani de când i-am adus aminte lui Dinescu (in 1990): sa ma bage si pe mine la meci. Nimic. Tot nimici: Ulici, §i celalalt, turnatorul cu diploma - ce sa mai spun de Manolescu cel care m-a neantizat pentru “antisemitisem”, iar Chifu, prezent, nu a scos un mieunat. Acum este prea târziu.

  Pot muri si fara calitatea de “membru de onoare”

  Va imbratisez,

  Paul Goma”

  Draga Domnule Culcer:

  propunerea Dvs. m-a luat pe nepregatite. de aici reactia - prieteneascà a mea.

  Paul Goma  Nota: Mărturisesc. Ideea că Uniunea scriitorilor s-ar putea onora pe sine oferindu-i scriitorului Paul Goma calitatea de membru de onoare mi se părea, când am lansat propunerea, o ipoteză improbabilă. Dar a-l alege pe Paul Goma membru de onoare al Academie Române sau președinte de onoare al Uniunii scriitorilor, a-i conferi titlul de cetățean de onoare al orașului Timișoara, sunt decizii care depind de membrii lucizi ai respectivelor instituții. Rămân toate, dacă mai avem o urmă de bun simț, proiecte realizabile, importante, ceva de dorit. Unora, asemenea propuneri li se par provocări. Mie mi se par idei normale, fiindcă nu mă interesează ce gândesc, cum vor reacționa Nicolae Manolescu, Nicolae Breban, Ana Bladiana sau alți corifei ai culturii românești oficiale, care nu-l iubesc pe Paul Goma fiindcă le-a pus o oglindă necruțătoare în față. Și pâna la urmă nu mă interesează nici chiar ce crede Paul Goma despre asta, dacă va accepta sau ba onoarea. Sunt propuneri care se pot face din perspectiva unei postumități avansate pentru ca să nu ne fie rușine, în mod colectiv, că nu le-am făcut, atunci când personalitatea despre care este vorba în propoziție se află încă printre noi, ca să dovedim că nu suntem o turmă temătoare de represalii. Va trebui o dată și odată să ne cucerim dreptul de a declara public, cu glas tare că instituțiile României nu sunt târla unor personaje merituoase, fiecare în felul lor, la un moment dat sau acum, și că relațiile acestor persoane sau ale altora cu Paul Goma nu au nici cea mai mică importanță în punerea în practică a unor astfel de idei sau propuneri. Provocări, desigur. În numele impunerii valorii și justiției.

  Dan Culcer
  Associated Topics

  Apeluri. Societatea civila


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 8

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.47 Seconds