Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 35 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Solidaritate cu Doru Maries!
  Scris la Friday, October 09 @ 13:24:00 CEST de catre asymetria
  Memoria
  Starea sanatatii lui Teodor Maries aflat în a 63-a zi de greva a foamei este EXTREM DE GRAVA! Solidaritate cu Doru Maries!
  Din data de 3 august, presedintele Asociatiei 21 DECEMBRIE 1989 a ales forma extrema de protest, greva foamei. Romania refuza sa puna in aplicare o decizie a CEDO prin care este obligata sa elibereze o copie a dosarului Revolutiei!


  Starea sanatatii lui Teodor Maries aflat în a 63-a zi de greva a foamei este EXTREM DE GRAVA!
  Solidaritate cu Doru Maries!
  Din data de 3 august, presedintele Asociatiei 21 DECEMBRIE 1989 a ales forma extrema de protest, greva foamei.
  Romania refuza sa puna in aplicare o decizie a CEDO prin care este obligata sa elibereze o copie a dosarului Revolutiei!  ESTE EXTREM DE GRAVA starea sanatatii lui Teodor Maries aflat în a 63-a (!) zi de greva a foamei pentru respectarea deciziei înaltei Curti Europene de la Strasbourg de catre Parchetul de pe lânga înalta Curte de Casatie si Justitie.
  Pentru a nu avea pe constiinta viata acestui om care face greva foamei pentru Dreptate si Adevar, cerem imperativ ca în cursul zilei de astazi 5 octombrie 2009 D-na Laura Codruta Kovesi - Procuror general, sa semneze un protocol cu reprezentantii Asociatiei „21 Decembrie 1989” în care sa fie precizata data la care va fi remisa copia integrala a dosarului 97/P/1990 - care contine documentele probatoare ale masacrului din decembrie 1989, lui Teodor Maries si Asociatiei 21 Decembrie 1989, conform deciziei CEDO în aces sens.
  V-am votat pentru ca ati jurat pentru Dreptate si Adevar, pentru ca ati promis solemn aflarea adevarului fata de masacrul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990.
  Recent, în prezenta noastra, v-ati exprimat direct revolta pentru tergiversarea deliberata a aflarii adevarului de catre institutia condusa de D-na Laura Codruta Kovesi pe care ati numit-o pentru a doua oara în functie în pofida acestei condamnabile tergiversari care a încalcat flagrant cele mai importante principii din Constitutia României referitoare la Justitie.
  în virtutea obligatiilor dvs constitutionale, va cerem sa solicitati respectarea imediata de catre Procurorul general a deciziei înaltei Curti Europene de la Strasbourg.
  Domnule Presedinte al României,
  D-na Laura Codruta Kovesi este Procuror general pentru ca acum trei ani a fost propusa în functie de fostul ministru al Justitiei, D-na Monica Macovei, jurist apreciat la cel mai înalt nivel de Uniunea Europeana pentru competenta si corectitudine. Având în vedere experienta anterioara a D-nei Macovei cu CEDO, am rugat-o sa ne comunice opinia dânsei în acest caz. D-na Macovei ne-a comunicat astazi extrem de clar urmatoarele: „documentele din dosar trebuie sa fie puse la dispozitia reclamantului în mod direct de catre autoritatile române pentru ca reclamantul trebuie sa aiba acces la aceste documente pentru a-si face apararea în fata CEDO si pentru ca reclamantul trebuie sa fie pe pozitii de egalitate cu autoritatile care au aceste documente”.
  D-na Procuror general trebuie sa respecte decizia d-lui Josep Casadevall, presedintele sectiei a treia a CEDO, referitoare la dreptul lui Teodor Maries si al Asociatiei „21 Decembrie 1989” de a primi „la nivel local” (adica la Bucuresti) copia integrala a dosarului Revolutiei trimisa la Strasbourg fara sa o ceara nimeni acolo, probabil în speranta ca T.Maries va muri staruind în greva foamei, iar probele masacrului din decembrie vor ramâne secrete întrucît cel care are dreptul sa le ceara va muri datorita faptului ca a trecut de pragul celor 60 de zile de greva a foamei.
  Domnule Presedinte al României, în istoria universala exista exemple de protestatari care au murit dupa un numar de zile de greva a foamei cuprins între 52 si 74. Teoretic, Teodor Maries (aflat în a 63-a zi de greva) putea muri înca de acum 11 zile pentru respectarea de catre Procurorul general a deciziei CEDO. Va asiguram ca începând din 4 august T.Maries nu a mâncat nimic si nu a baut decât apa, fapte verificabile prin analize medicale. T. Maries refuza sa dea curs cererilor insistente ale medicilor de a înceta greva foamei, acestia fiind obligati sa-i respecte decizia.
  Domnule Presedinte al României, va cerem sa dati curs apelului nostru pentru a împiedica crima cu premeditare pusa la cale de responsabilii masacrului din decembrie împotriva lui Teodor Maries care este mentinut în viata datorita perfuziilor. Criminalii considera cu cinism ca „fata de cei peste 1600 de morti din decembrie ce mai conteaza unul în plus?”
  Domnule Presedinte al României, citam din comunicatul Consiliul Superior al Magistraturii din 1 octombrie 2009, care se refera la D-na Laura Codruta Kovesi: „în 17 septembrie 2009, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Procurorului General al PICCJ memoriul Asociatiei 21 Decembrie 1989 pentru a lua masurile necesare în vederea aducerii la îndeplinire a dispozitiilor Curtii Europene a Drepturilor Omului ( adresa nr. 2780/1154/2009 )”.
  Conform aceluiasi comunicat al CSM, în 22 septembrie 2009, d-na Procuror general a transmis Ministerului Afacerilor Externe în copie dosarul nr. 97/P/1990al PICCJ- sectia Parchetelor Militare, privind evenimentele din decembrie 1989, pentru a fi înaintat Curtii Europene a Drepturilor Omului, adresa nr. 2047/C/2009, adresa în care a mentionat: „Urmare Hotarârii nr. 28562/1154/2009 din 10.09.2009, prin care Plenul CSM si-a însusit punctul de vedere al Comisiei Juridice privind memoriul Asociatiei 21 Decembrie 1989 si l-a transmis Procurorul General al PICCJ, pentru a lua masurile necesare în vederea aducerii la îndeplinire a dispozitiilor Curtii Europene a Drepturilor Omului ”.
  Citam din finalul comunicatul CSM din 1 octombrie 2009 care o consiliaza clar pe d-na Procuror general Laura Codruta Kovesi: „Institutiile statului poarta responsabilitatea interpretarii si aplicarii normelor interne si internationale în raport de competentele care le revin”.
  Domnule Presedinte al României, dupa ce i-ati acordat încrederea, doamna Procuror general trebuie sa dea dovada de profesionalism si sa-si asume responsabilitatea interpretarii si aplicarii normelor internationale în raport de competentele care-i revin.
  *
  Doamna Procuror General,
  în pofida deciziei CEDO, a consilierii dvs de catre CSM si a opiniei clare a ex-ministrului Justitiei Monica Macovei, cu ce drept interziceti poporului român dreptul la propria istorie? De ce ar avea caracter secret declaratii si documente despre aceste crime? De ce justitia favorizeaza si ascunde criminalii? D-na Procuror General, în martie 2007 ne-ati promis ca cercetarile vor fi finalizate cu, citam, „maxima celeritate”. Apoi ne-ati promis ca vor fi finalizate în 2008. Suntem în 2009.
  Cum a fost cu putinta, d-na Procuror General, sa acceptati în acest an ca absolut nimeni nu este vinovat pentru fratricidul din iunie 1990, al carui bilant oficial este urmatorul: 6 morti, 542 de raniti spitalizati, sute de raniti nespitalizati, 1056 de arestati ilegal în unitati militare unde au fost torturati, cel putin 6 femei violate de militari? De ce mai exista institutia Justitiei în România, daca nimeni nu e vinovat pentru asemenea crime?
  Justitia a fost creata pentru victime, nu pentru salvarea criminalilor, asa cum se întâmpla azi în România. Referitor la crimele comuniste din 1989 si 1990, justitia din România a comis în ultimii 20 de ani trei crime cu premeditare care anuleaza chiar ratiunea de a fi a justitiei, respectiv cunoasterea Adevarului si înfaptuirea Dreptatii. Prima crima a fost comisa prin ascunderea sitematica a adevarului. A doua crima este comisa acum prin tentativa de ascundere a probelor adevarului, respectiv a celor 1.000.000 de file din dosarul revolutiei. A treia crima a fost comisa prin tergiversarea deliberata a trimiterii în judecata a criminalilor.
  De ce, d-na Procuror General, ati actionat pentru a elimina din limba româna cuvintele celeritate, justitie, dreptate, adevar, cuvinte care nu mai au nimic de-a face cu realitatea abjecta în care este târâta cu premeditare societatea româneasca?
  5 octombrie 2009
  Cu încrederea ca România de astazi nu trebuie sa mai aiba la temelie crime fratricide ocultate, nejudecate si necondamnate,
  Sorin Iliesiu, Alianta Civica, autor al apelurilor pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/content/view/40/7/
  SOCIETATEA TIMISOARA, Florian Mihalcea - Presedinte
  ASOCIATIA ZIARISTILOR INDEPENDENTI DIN ROMâNIA, Doina Jela - fondator
  LIGA PRO EUROPA, Smaranda Enache - Co-Presedinte
  BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989, George Costin – Presedinte executiv
  SENIORII LIGII STUDENTILOR DIN UNIVERSITATEA BUCURESTI 1990, seniori: Antonie Popescu, Romeo Mosoiu, Mugurel Stan, Daniel Popescu
  FUNDATIA ICAR, dr.Camelia Doru, Presedinte
  FUNDATIA CULTURALA TIMPUL, Iasi, Liviu Antonesei – Presedinte
  CONSILIUL MONDIAL ROMâN, Stefana Bianu - Vicepresedinte
  CONSILIUL ROMâN AMERICAN, Neculai Popa – Presedinte
  GRUPUL DE ACTIUNE „NOII GOLANI”
  ASOCIATIA ROMâNILOR DIN AUSTRALIA, Mihai Maghiaru – Presedinte
  ASSOCIATION CULTURELLE ET AMICALE ROUMAINE, Gabriel Penciu – Presedinte
  L’ALLIANCE BELGO-ROUMAINE, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Presedinte
  FUNDATIA „TIMISOARA ’89”, presedinte – Petru Iliesu
  FUNDATIA MEMORIA - filiala Arges [Experimentul Pitesti], prof.univ.dr Ilie Popa – Presedinte
  FUNDATIA CORNELIU COPOSU, Rodica Coposu si Flavia Balescu
  FUNDATIA REDAREA ISTORIEI, jurist Paun Gabriel Virgil – Presedinte
  ASOCIATIA CIVES, Ioan Rosca – Presedinte
  FUNDATIA NATIONALA PENTRU ROMâNII DE PRETUTINDENI, Daniela Soros - Vicepresedinte
  ORGANIZATIA INTERNATIONALA A LUPTATORILOR PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI, Ionel Lesu – Presedinte
  SINDICATUL NATIONAL AL TARANILOR SI AL PROPRIETARILOR ROMâNI, Dan Draghici – Presedinte
  ASOCIATIA EUROPEANA A CADRELOR DIDACTICE – Sectiunea Nationala România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Presedinte
  ASOCIATIA SCRIITORILOR ROMâNI SI GERMANI DIN BAVARIA, Radu Barbulescu – Presedinte
  ORGANIZATIA NEGUVERNAMENTALA ECOMONDIA, prof.dr.Alexandru Ionescu – Presedinte
  ASOCIATIA COPIILOR REVOLUTIEI, Catalin Giurcanu – Presedinte
  ASOCIATIA ADEVAR SI DREPTATE, Nicolae Banutoiu – Presedinte
  ASOCIATIA APOLITICA “SOCIETATEA TâRGOVISTE”, Ilie Petre Stirbescu – Presedinte
  FUNDATIA IOAN BARBUS, Anca Maria Cernea - Presedinte
  FEDERATIA NATIONALA OMENIA A PENSIONARILOR (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Presedinte
  GRUPUL VADUVELOR DE EROI MARTIRI
  FEDERATIA SINDICALA “SOLIDARITATEA – VIRGIL SAHLEANU” A SIDERURGISTILOR DIN ROMâNIA
  FUNDATIA NATIONALA A REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989 – TIMISOARA, Pompiliu Alamorean – Presedinte
  SINDICATUL SOLIDARITATEA AL SIDERURGISTILOR GALATI, Ilinca Diaconu - Presedinte
  SINDICATUL SOLIDARITATEA HUNEDOARA
  SINDICATUL ALRO SLATINA, Ion Ioan – Presedinte ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989
  PRIN REPREZENTANTI CEDO

  AV. ANTONIE POPESCU
  AV. IONUT MATEI (telefon 0721 509538)
  Asociația Jurnaliștilor Români Vest
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 8

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.46 Seconds