Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 48 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Jurnal: Dan Culcer. Din nou despre iluzia omului providential
  Scris la Thursday, November 05 @ 11:42:44 CET de catre asymetria
  Jurnalul unui vulcanolog
  Klaus Johannis, Corneliu Vadim Tudor, Crin Antonescu, Becali, Frunda, Kelemen Hunor, Ion Coja sau Traian Băsescu? Președinți, prim-miniștri ? Indiferent. Fiindcă nu ieșim nici acum din iluzia omului providențial. Ori este vorba de posibilitatea reformei sistemului, adică a rețelei, cu solidaritățile de rudenie, de cumetrie, de castă moștenite din comunism, reconstruite, redefinite în tranziție, consolidate în capitalism. O rețea parțial invizibilă subîntinde societatea românească, și care nu vrea să se reformeze, adică să se lasă destrămată sau/și înlocuită de o alta, fiindcă atunci ar pierde privilegiile care o fac să fie puternică, adică bogată.
  Tot ce poate accepta rețeau (veche) este să se extindă și să intre în relații de colaborare, complicitate, schimb de bune procedee, împărțire de zone de influență cu noile alte rețele. Adică activiștii, securiștii, regaliștii, foștii și copii foștilor, masonii, gazoducii, sioniștii, majoritarii, minoritarii, ungurii, clubiștii, comercianții de arme, de droguri sau de femei, fumătorii de pipă și homosexualii vor colabora, în funcție de interese mereu relativ definite și parțial contradictorii. Naivitatea ar consta în a spera că o rețea poate fi distrusă, fără a fi imediat reconstruită, cârpită cu alte elemente. Fiindcă rețeau este chiar esența societății umane. Naivitatea ar consta în credința că România este o excepție unde mafiile și rețelele domină, în vreme ce alte țări, cele democratice (modelul naivilor) ar fi capabile să se conducă fără încurajarea sau tolerarea acestor rețele. Fals. Nu suntem singurii rețeliști.  In cazul Johannis s-a scris în presă despre salvarea României prin intervenția disciplinei și ordinii germane, reprezentată de domnul acesta ce seamănă un pic, la zâmbet, cu J.F. Kennedy. Ce prostie! Salvarea României nu poate veni decât dinspre români, nu fiindcă Klaus sibianul al fi sas și deci neromân, ci fiindcă salvatorul va trebui să lucreze cu români, în România. Vechea nevoie de nemți, nevoia de ordine nu poate fi stâmpărată nici prin impunerea unei conduceri compradore, de colaboraționiști ai unei puteri neo-coloniale, nereprezentativă.
  Dacă în România nu există un electorat capabil să-și caute și să-și găsească reprezentanții, adică liderii politici viitori, negociatorii, în loc să accepte mereu naivii care se sacrifică sau veleitarii și afaceriștii care se înghesuie să ne reprezinte, înseamnă că nu există ieșire sau că ea va apare din întâmplare. Se cuvine să precizăm că electoratul se compune din membrii rețelelor. Că nu există persoane care să nu aparțină unei rețele. Că salvarea, dacă există una, vine dinspre aceia care pot negocia o platformă politică convenabilă majorității rețelei. Iar o astfel de platformă nu poate fi definită decât din interior, în funcție de interesele rețelei interne și nu a unor rețele transfrontaliere. Adică prin noi înșine.După principiul negocierii intereselor contradictorii legitime.


  Dan Culcer
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.25 Seconds